Köp Ethereum: Den totala 2024 guiden

Är du ute efter att köpa Ethereum, världens näst största kryptovaluta – när det kommer till marknadsvärde? Så här gör du!

Ethereum är på många sätt den mest revolutionerande kryptovalutan på marknaden tack vare plattformens unika blockkedja. Blockkedjan möjliggör byggandet av ett antal decentraliserade applikationer, vilket kan inkludera säkerhetsprogram, avstämningssystem och inte minst flera finansiella tjänster.

Med andra ord erbjuder Ethereum ett mycket bredare utbud av tjänster än till exempel Bitcoin, som bara möjliggör decentraliserade applikationer.

Det är just därför många spekulerar i att ETH så småningom kommer att ta över Bitcoins tron som världens största och mest dominerande kryptovaluta.

KÖP ETHERIUM HÄR Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Varför ska du köpa Ethereum?

 • Ethereum är världens näst största kryptovaluta med ett marknadsvärde på hela $511 miljarder dollar.
 • Ethereumpriset har gått upp med över 1000 procent det senaste året. Sedan lanseringen 2015 har priset ökat med 999 000 procent!
 • Kryptovalutan upplever för närvarande en mycket hög efterfrågan och förutspås stiga kraftigt under den tid som kommer.
 • Det spekuleras i att Ethereum så småningom kommer att ta över kungatronen från Bitcoin i form av marknadens största kryptovaluta. Detta hela baseras på det faktum att Ethereum erbjuder ett bredare utbud av decentraliserade tjänster.
KÖP ETHERIUM HÄR Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Vilken kryptobörs är bäst att köpa från?

Om du ska köpa ETH-krypton så måste du göra det genom en kryptovalutabörs. Det finns för närvarande ett stort antal att välja mellan, med om du frågar oss så tycker vi att du bör välja Coinbase alla dagar i veckan eftersom den lämpar sig (utan tvekan) som det bästa alternativet.

Detta är en av marknadens främsta aktörer och dominerar marknaden när det kommer till spekulation i kryptovalutor. Här kan du både handla och investera till låga priser utan att bli påförd en provision. Du kan även nyttja ett flertal innovativa och intuitiva verktyg med användarvänliga funktioner vilka underlättar din handel.

Om vi ska nämna några adekvata alternativ till Coinbase så utgörs dessa av framför allt Capital och SaxoBank. Här får du också möjligheten att nyttja olika typer av användbara hjälpmedel i kombination med ytterst låga avgifter. Ska man dock jämföra ”helhetsbilden” så är Coinbase den handelsplattform som utan tvekan står som den absoluta toppvalet.

Köp Ethereum – Steg för steg

Härnäst så kommer vi att illustrera hur man går till väga rent konkret för att köpa Ethereum i Sverige. Guiden tar dig igenom det hela steg för steg på ett enkelt och smidigt sätt. Allt du behöver göra är att anamma följande:

 • Hitta en lämplig handelsplattform (kryptobörs).
 • Registrera dig och skapa ett konto.
 • Gör en insättning på ditt konto.
 • Kom igång med din handel.

Observera att guiden är baserad på Coinbase eftersom vi anser att den i särklass står som den absolut bästa handelsplattform när det kommer till handel med kryptovalutor.

Vi vill också betona det faktum att även om Coinbase står som vår primära så kan du ha andra åsikter där du faktiskt anser att andra handelsplattformar lämpar sig som en betydligt mer adekvat.

Nedan så beskriver vi därför faktorer du bör titta på när du väljer står inför valet att välja en kryptobörs att investera dina surt förvärvade pengar med:

Steg 1 – Välj din handelsplattform

Valet av plattform är mycket viktigt och har stor inverkan på huruvida din handel kommer att bära frukt eller ej. En kryptobörs med höga vinster tenderar att snabbt äta upp dina medel i form av höga avgifter, samtidigt som en plattform med ett begränsat utbud av investeringsmöjligheter och funktioner gör det betydligt svårare att generera adekvata vinster.

Att hitta rätt plattform är inte heller en lätt uppgift, främst på grund av att marknaden innehåller otaliga aktörer vilka alla är ute efter att locka till sig handlarna. Som vi tidigare nämnde så avser vi at Coinbase, Capital och SaxoBank lämpar sig bäst när du önskar köpa kryptovalutor och spekulera i ETH. Dock så kvarstår frågan fortfarande gällande vilken av dessa som du faktiskt ska välja?

För att hitta en plattform som lämpar sig just för dina behov så behöver du ha följande i åtanke:

 • Säkerhet: Viktigast av allt, se till att plattformen är säker. Det är först när handelsplattformen är reglerad och licensierad som du kan veta att den faktiskt är helt säker.
 • Kostnader: Kostnader som drift, spridning, insättningar, uttag etcetera Utgör de elementära aspekterna som du behöver titta på när det kommer till en plattform. Ju mindre du betalar i avgifter, desto mer kommer du att ha kvar i form av vinster.
 • Användarvänlighet: Betrakta objektivt din erfarenhetsnivå och välj din plattform i enlighet därmed. Flera av dagens plattformar riktar sig främst till aktiva handlare med en lång erfarenhet. En viktig anledning till att Coinbase är vår favorit är på grund av att den lämpar sig som en adekvat plattform som kan anpassas efter egen bevåg för att lämpa sig även helt gröna investerare men också inbitna börshajar!
 • Urval: Ett större urval gör det enklare att diversifiera portföljen. Detta är ett bra och smart sätt att sprida riskerna på.
 • Socialt nätverkande: Ett socialt nätverk är ett bra ställe att dela innehåll och erfarenheter med varandra. Det är också ett bra ställe att lära av andra, särskilt proffsen. Coinbase är till exempel världens största sociala handelsplattform med miljontals aktiva användare.
 • Verktyg och andra funktioner: Leta efter funktioner som stop-loss, take-profit, Copytrading och naturligtvis – analysverktyg. Detta för att hjälpa dig att kunna generera adekvata vinster och samtidigt minska risken för potentiella förluster.

Coinbase är en klar favorit eftersom den får högst poäng när det kommer till de ovannämnda faktorerna. Det är en prisvänlig och adekvat plattform med ett gott rykte samtidigt som den erbjuder ett imponerande utbud av verktyg, funktioner och investeringsmöjligheter.

Det är också en plattform anpassad till både erfarna handlare och helt nya investerare vilka är ute efter att placera sina medel i form av långsiktiga ”besparingar”.

Om du bara vill spekulera i prisrörelser så kan Capital vara ett bättre val. Här får du möjligheten att handla i form av de lägsta avgifterna i kombination med innovativa funktioner. Observera dock att alla affärer måste initieras med hjälp av hävstång.

När det kommer till ”hävstång” så är det hela i grund och botten en form av funktion som låter dig spekulera i att priset för tillgången rör sig mot eller från din position i from av medel som du inte har. Du kan således generera exceptionella avkastningar, samtidigt som det hela även kan resultera i betydligt högre förluster!

Steg 2 – Skapa din profil

När du har hittat din föredragna plattform så måste du besöka webbplatsen i frågan och registrera dig som en legitim handlare. För att initiera det hela så behöver du anamma följande…

Besök startsidan för Coinbase och klicka på ”Gå med nu”

coinbase 1

Tryck på knappen ”Gå med nu” (längs tupp till höger) för att komma till sidan där du fyller i dina uppgifter. När du har gjort detta får du ett e-postmeddelande från Coinbase som du måste bekräfta.

När du verifierat din legitimitet så är du nu redo att sätta in medel på ditt Coinbase-konto. Du kan välja flera olika typer av insättningar, men de flesta handlare brukar antingen välja bankkort eller PayPal som den primära inmatningsmetoden.

Vänligen notera att den minsta insättningen för ovannämnda insättningsmetoder ligger på $50 i jämförelse med en traditionsenlig banköverföring, där den minsta insättningssumman återfinns i form av $500.
Du måste också besvara en rad investeringsrelaterade frågor samt autentisera dig själv genom att verifiera ditt ID. Detta görs antingen i form av pass eller en annat statligt utfärdad ID-kort.

Anledningen till att du måste tillhandahålla ”känslig information” är att alla reglerade handelsplattformar lyder under den så kallade KYC-lagen (Know-Your-Customer). Det hela är tänkt att i slutändan skydda dig som användare, samtidigt som man ämnar förhindra olagliga aktiviteter av medel vilka härrör från kriminella aktiviteter.

Steg 3 – Köp Ethereum

Att köpa Ethereum görs enkelt och utan problem på Coinbase. Du kan antingen söka efter kryptovalutan i sökfältet eller gå till fliken ”Krypto” och bläddra igenom sortimentet.

Sök ”ETH” och klicka på sökresultatet:

Om du klickar på sökresultatet så kommer du att bli omdirigerad till en sida där du kan läsa mer om kryptovalutan i fråga. Du hittar användbar information som Ethereum prismål, handelsvolym, diagram över utvecklingen och liknand, Ethereum kurs med mera.

För att handla klickar du bara på ”Handla”-knappen.

När du klickar på ”Handla” så fortsätter du till inköpssidan. Här väljer du hur många mynt (Ether) du vill köpa eller hur mycket du vill köpa för. Klicka sedan på ”Öppna affär”-knappen och du har investerat!

coinbase

Nu vet du hur man köper Ethereum!

Hur fungerar Ethereum?

Som redan nämnts tidigare så är Ethereum värd på en blockkedja. När det kommer till blockkedjan så är det hela en dynamisk och distribuerad databas som använder sig av kryptografi för att verifiera och validera transaktioner samt olika typer av tjänster. Det är tack vare blockkedjetekniken som decentraliseringen blir möjlig.

Bitcoin var först med att presentera blockkedjan för världen, men Ethereum anses fortfarande revolutionerande eftersom det står som den första plattformen som har stöd för smarta kontrakt.

Smarta kontrakt är i grund och botten olika former av avtal som automatiskt utförs när förutbestämda kriterier uppfylls. Dessa kontrakt baseras på blockkedjan och är inte möjliga att ändra, samtidigt som de heller inte kan brytas.

Fördelen med smarta kontrakt är att de gör det möjligt för dig och en annan part att fastställa sina egna villkor för kontraktet i fråga utan att behöva involvera oberoende tredje parter.

Ethereum (ETH) logo

Vad gör Ethereum unikt?

Detta beror på att du inte behöver ta itu med tredje parter (så som banker, företag och myndigheter). Det är endast du och den andra parten som bestämmer du smarta kontrakt ska hanteras.

Dessutom möjliggör plattformen, som tidigare nämnts, utveckling av applikationer. Det beror till stor del på att antalet kryptovalutor som baseras på Ethereum ständigt ökar. Hittills har nära 300 000 applikationer och kryptovalutor lanserats på ETH-plattformen, varav flera rankas bland de 10 och 20 största i världen.

Ethereum kontra Bitcoin

Andra skillnader utgörs i form av följande:

 • Bitcoin har ett begränsat antal mynt till 21 miljoner. Ether har ett obegränsat flöde av mynt.
 • Den tid det tar att validera en transaktion utförs betydligt snabbare på Ether än Bitcoin. Bitcoin tar upp till 10 minuter, medan Ether behöver bara 15 sekunder.
 • Bitcoin fungerar endast som en digital och decentraliserad valuta. Ethereum står bakom utvecklingen av en rad tjänster så som decentraliserade finansiella appar, utlåningsprotokoll, stakingprotokoll, decentraliserade utbyten, marknadsplatser för NFT, plus mer.
Är ETH en bra investering?

Är Ethereum en bra investering?

Innan vi beskriver vad som potentiellt gör detta till en spännande investering så är det viktigt att du är medveten om de risker som detta medför.

På grund av enstaka & enorma prisfluktuationer anses köp av ETH, inklusive andra kryptovalutor i allmänhet, komma med en ganska hög risk. Här kan drastiska fall på flera tiotals procent inträffa inom korta tidsperioder.

Prisfluktuationer kan dock vara en fördel om du vill ägna dig aktivt å spekulativ handel. Detta gör att du kan uppnå höga vinster på kort sikt, men var medveten om att det är en metod som kräver både mycket tid och kunskap.

Det som får fler och fler att se Ethereum som en bra investering är inte bara det faktum att det har upplevt en tillväxt på flera tusen procent under de senaste åren samtidigt som den rankas som världens näst största kryptovaluta med ett marknadsvärde på $511 miljarder dollar – utan också för att det bygger på en revolutionerande blockkedja.

Tack vare de smarta kontrakten så har Ethereum lyckats bygga en mängd decentraliserade applikationer. Detta får fler att tro att Ethereum så småningom kommer att ta över kungatronen från Bitcoin i form av den största kryptovalutan.

Med andra ord så är potentialen obeskrivligt hög, vilket gör det hela till en särskilt spännande investering. Kom ihåg bara att det hela kommer i form av en högriskinvestering. Du bör således aldrig investera mer än du har råd att förlora.

Fördelar

 • Rankas som det näst största på marknaden med ett totalt värde på $511 miljarder dollar.
 • Efterfrågan är för närvarande hög, vilket tyder på en potentiell prisökning på kort sikt.
 • Ethereum erbjuder ett bredare utbud av tjänster än Bitcoin. Många ser därmed en högre potential i Ethereum än Bitcoin.
 • Kryptovalutan har upplevt en galen tillväxt på flera tusen procent de senaste åren. I skrivande stund så är takten den högsta någonsin.
 • Det är också möjligt att generera vinster på kort sikt, tack vare en hög volatilitet.

Nackdelar

 • Priset är volatilt. Hög volatilitet innebär kraftiga prisfluktuationer
 • Det hela anses vara en högriskinvestering.

Vanligtvis ökar priset när efterfrågan är hög och utbudet är lågt. Det som påverkar efterfrågan utgörs av faktorer så som nyheter kring utvecklingen av Ethereum och allmänt omnämnande samt hypen runt om i de sociala medierna.I skrivande stund så har Ethereum mäktat med att uppnå ett värde på strax över $4 416 dollar. Jämfört med föregående år så var värdet för kryptot cirka $400. Med andra ord så har ökningen under det senaste året legat på cirka 1000 procent.

Ska jag investera i Ethereum?

Sammanfattning – Ska jag investera i Ethereum?

ETH är en mycket populär krypto med en betydande potential tack vare sina smarta kontrakt. Det har för länge sedan etablerat sig som en dominerande aktör inom marknaden för kryptovalutor och beskrivs av flera som den mest revolutionerande kryptovalutan på marknaden för närvarande.

Ethereums prisprognos påvisar att den har potential att överträffa Bitcoin, vilket gör att den anses ha en enorm potential. Kom ihåg bara att prognoser ej gäller som en garanti när det kommer till framtida avkastningar, utan är i grund och botten hypotetiska antagandet. Vad som faktiskt kommer att hända i den närmsta framtiden är inget som någon kan besvara.

Huruvida du ska investera eller ej beror därför till stor del på din risktolerans. Det råder ingen tvekan om att den potentiella avkastningen är hög, liksom den uppenbara risken. Om du inte kan hantera nerverna vid kraftiga prisfluktuationer så är detta förmodligen inte en lämplig investering för din del.

Å andra sidan, om du inte låter dig skrämmas av hög volatilitet så är det ingen tvekan om att det hela lämpar sig som är en spännande investering för din del med potential till riktigt höga avkastningar!

KÖP ETHERIUM HÄR Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Vanliga frågor

Vad är Ethereum?

Ethereum är en plattform som använder sig av smarta kontrakt. Här får användare möjligheten att skapa decentraliserade applikationer med hjälp av de verktyg som tillhandahålls.

Hur mycket kostar Ethereum?

Ethereum kursen ligger (i skrivande stund) på $4 400. Det motsvarar cirka 38 500 enligt den rådande kursen för USD/SEK.  

Var kan jag köpa Ethereum?

Du kan förvärva ETH hos Coinbase handelsplattformen.
Läs vår guide för att köpa Ethereum.

Hur köper man Ethereum?

Du måste först hitta en lämplig handelsplattform för att kunna förvärva kryptot. Vi rekommenderar Coinbase för det hela. Därefter måste du skapa ett konto, verifiera dig själv och göra en insättning. När du avklarat det hela så kan du äntligen köpa Ethereum.

Är Ethereum en bra investering?

Ethereum har vuxit astronomiskt de senaste åren och rankas som den näst största kryptovalutan med ett börsvärde på hela $511 miljarder dollar. Det är utan tvekan en spännande investering, men kom ihåg att det även anses var en högriskinvestering.

Kommer Ethereum att stiga i värde?

Det finns starka indikationer på att Ethereums pris kommer att stiga i framtiden. Kom bara ihåg att det inte finns några garantier. Ingen vet säkert om priset i fråga kommer faktiskt att stiga eller dyka!

Analytiker og strategisk investor. Mirsad

Mirsad Hasik är frilansskribent och författare. En skarp och solid analytisk förmåga till den finansiella sfären är superlativ som beskriver honom adekvat. Genom att kombinera hans personliga erfarenheter så skapar han texter av värde med målet att hjälpa just dig med dina investeringar. Centralpunkten i Mirsads investeringsportfölj utgörs av aktier, investeringsfonder och kryptovaluta.

Se alla artiklar av Mirsad