Köp Polkadot: Den totala 2024 guiden

Vill du köpa Polkadot (DOT)? Den här artikeln beskriver hur du går tillväga rent konkret. Vi förklarar också vad det är, vilken som vi anser vara den bästa plattformen att köpa Polkadot hos och varför DOT kan vara en spännande investering.

Kryptovalutan Polkadot upplever för närvarande exceptionellt mycket hype runt om olika medier och förväntas krossa toppnoteringen från maj 2021. Detta på grund av den nära förestående auktionen som förväntas äga rum den 11 november, vilken för övrigt har skyhöga förväntningar på sig! Om du funderar på att investera i kryptot så kanske du vill göra det nu innan kursen stiger.

KÖP POLKADOT HÄR Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Varför ska du välja att köpa DOT?

 • Polkadot rankas som den åttonde största krypton i världen med ett marknadsvärde på gigantiska $43 miljarder dollar.
 • Polkadot-priset har upplevt en vansinnig tillväxt på 900 procent det senaste året. Sedan lanseringen 2020 har priset stigit med flera tusen procent.
 • Polkadot-kryptot är dock ytterst flyktig. Detta kan nyttjas av skickliga handlare för att generera avkastningar på kort sikt.
 • DOT förväntas stiga i form av rekordhöga nivåer under de kommande månaderna, främst på grund av den ”fallskärmsauktionen” som väntas äga rum per den 11 november. ”Fallskärmen” förväntas förbättra DOT-blockkedjan avsevärt, vilket med största sannolikhet också kommer att få en positiv effekt hos priset för kryptot i fråga.
KÖP POLKADOT HÄR Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Var kan jag köpa Polkadot?

Eftersom Polkadot har lyckats etablera sig som en ledande kryptovaluta på den konkurrenskraftiga kryptomarknaden så kan du välja att köpa DOT hos de flesta kryptobörser i skrivandes stund.

Vi rekommenderar Coinbase för alla dina investeringar. Detta är en av marknadens ledande nätmäklare, med ett imponerande utbud av verktyg och funktioner och inte minst exceptionellt låga avgifter. Du betalar ingen provision varav spreaden även den ligger på låga nivåer.

Andra adekvat plattformar att köpa Polkadot från utgörs av Capital, Coinbase och SaxoBank, men rekommenderar ändå att du väljer Coinbase som din första val. Avgifterna hos Coinbase är betydligt högre, medan Capital endast är reserverat för aktiva handlare med lång erfarenhet och lämpar sig således mindre väl för nybörjare och långsiktiga investerare.

Köp Polkadot – steg för steg

Att investera i DOT-krypto är en enkel process som inte tar alltför lång tid. Allt du behöver göra är att:

 • Hitta en handelsplattform som passar dig
 • Registrera dig och skapa ett konto
 • Gör en insättning
 • Kom igång med din investering

Vi rekommenderar Coinbase för alla dina investeringar, men det betyder inte nödvändigtvis att det är den bästa plattformen för just din del. Nedan så beskriver vi faktorer du bör tänka på innan du gör ditt slutgiltiga val.

Steg 1 – Välj handelsplattform

Valet av plattform är mycket viktigt och har stor betydelse för hur investeringen utspelar sig i slutändan. En plattform med dyra avgifter kommer så småningom att äta upp den potentiella vinster, medan ett mindre urval av investeringsmöjligheter och funktioner gör det svårare att generera adekvata avkastningar.

Att hitta rätt plattform är inte heller en lätt uppgift, detta på grund av att det vimlar av otaliga alternativa där ute. Vi tycker som sagt att Coinbase, Capital och SaxoBank är bäst lämpade för att köpa DOT hos, men vilken av dessa ska du egentligen välja?

För att hitta den plattform som passar dig så bör du överväga följande;

 • Säkerhet: Viktigast av allt, se till att din plattform är säker. Först när handelsplattformen är reglerad och licensierad kan du veta att den är säker.
 • Kostnader: Kostnader så som courtage, distribution, insättningar, uttag etc. är elementära att titta på. Ju mindre du betalar i avgift, desto mer har du kvar i vinster.
 • Användarvänlighet: Bedöm din erfarenhetsnivå och välj plattform därefter. Flera av dagens plattformar är i själva verket reserverade för aktiva handlare med lång erfarenhet. En viktig anledning till att Coinbase är vår favorit är för att det är en plattform anpassad för alla.
 • Urval: Ett större urval gör det lättare att diversifiera portföljen. Detta är ett bra och smart sätt att sprida sina risker på.
 • Socialt nätverk: Ett socialt nätverk är ett bra ställe att dela innehåll och erfarenheter med varandra. Det är också ett bra ställe att lära av andra, särskilt när det kommer till inbitna proffs. Till exempel är Coinbase världens största sociala handelsplattform med miljontals aktiva användare.
 • Verktyg och andra funktioner: Leta efter funktioner såsom ”stop-loss”, ”take-profit”, ”Copytrading”, och naturligtvis analysverktyg. Detta för att generera vinster, samtidigt som du minskar dina förluster.

Coinbase är en klar favorit eftersom den får högst poäng för de nämnda faktorerna. Det är en prisvärd spelare med ett välrenommerat rykte. Plattformen erbjuder även ett imponerande utbud av verktyg, funktioner och investeringsmöjligheter.

Det är också en plattform anpassad för alla, erfarna handlare såväl som nya investerare som söker långsiktigt ”sparande”.

Om du bara vill spekulera i prisrörelser kan Capital vara ett bättre val. Här får du möjligheten att nyttja de lägsta avgifterna och mer innovativa funktioner, men observera att alla affärer måste utföras med hävstång. Det sistnämnda är en funktion som låter dig både tjäna och förlora mer pengar än du ursprungligen investerade.

Steg 2 – Skapa din profil

Beskrivningar i denna guide baseras på Coinbase. Du kan även följa guiden även om du föredrar andra plattformar, då både registrerings- och köpprocessen är väldigt lika för de flesta aktörer.

När du har hittat din föredragna plattform så måste du besöka webbplatsen för aktören i fråga och registrera dig som legitim användare.

Besök hemsidan och klicka på ”Gå med nu”

coinbase 1

Klicka på ”Gå med nu”-knappen för att komma till sidan där du fyller i dina uppgifter. När du har gjort detta så kommer du att få ett e-postmeddelande från Coinbase som du måste bekräfta.

När detta är gjort så kan du sätta in pengar på ditt konto att investera med. Du bör göra insättningar antingen via bankkort eller PayPal, där den minsta insättningen för övrigt är $50, till skillnad från $500 om du väljer att göra en banköverföring.

Du måste också svara på investeringsrelaterade frågor, samt verifiera dig genom att bekräfta ditt ID. Detta görs antingen med pass eller annat ID-kort. Anledningen till att du måste lämna ut ”känslig information” är för att alla reglerade handelsplattformar har så kallade KYC-procedurer.

Det här är rutiner som ämnar skydda dig som användare, samt förhindra olagliga aktiviteter så som penningtvätt och dylikt.

Steg 3 – Köp Polkadot

Så här investerar du i Polkadot. Du kan antingen söka i sökfältet eller gå till fliken ”Krypto” för att bläddra igenom sortimentet.

Sök på DOT och klicka på sökresultatet.

Genom att klicka på sökresultatet så kommer du att omdirigeras till en sida där du hittar mer information om krypton. Du ser bland annat Polkadot växelkurs euro i realtid, där väven en graf över utvecklingen, handelsvolym utöver marknadsvärde finns listat

coinbase

För att köpa DOT, vänligen klicka på den blå knappen med titeln ”Handla”.

Du kommer sedan att bli omdirigerad till köpsidan. Där väljer du det belopp du vill investera, eller antalet polletter du önskar förvärva. Klicka sedan på ”Öppen handel” och du bör nu ha ett antal DOT-krypton i ditt ägo om det hela gått som det ska vill säga.

Vad är Polkadot?

Polkadot är en öppen källkod etablerad av ett schweiziskt företag vid namn Web3 Foundation 2017. Medgrundaren Gavin Wood, som också varit involverad i utvecklingen av Ethereum, är en känd fintech-aktör med lång erfarenhet av blockkedjor och distribuerad teknologi. Han ligger bland annat bakom skapandet av det smarta kontraktspråket ”Solidity”.

Polkadot lanserades först under 2020, men det tog inte lång tid innan myntet ansågs ha en betydelsefull roll i kryptovärlden. Det hela beror på att det syftar till att göra det enklare att överföra data och digitala tillgångar över blockkedjor och därmed göra ett brett utbud av blockkedjor kompatibla med varandra.

Det hela definieras inofficiellt i form av ”blockkedjan som förenar alla blockkedjor”, just på grund av dess syfte. Polkadot kopplar samman alla blockkedjor, så att oberoende kryptovalutor så som Bitcoin och Ethereum kan interagera med varandra, dela information och genomföra transaktioner.

Rent konkret så stävar världens åttonde största kryptovaluta att etablera en helt decentraliserad och privat webb-instans, som i sig kontrolleras av användare i stället för centraliserade aktörer. De hoppas att detta ska underlätta skapandet av nya applikationer, institutioner och digitala tjänster.

För att kunna implementera associationen av blockkedjor består Polkadot av fyra kärnkomponenter:

 • Reläkedja: Den här komponenten skapar konsensus, interoperabilitet och delad säkerhet över nätverk av olika kedjor. Det ses som Polkadots ”hjärta”.
 • Parachains: Tillåter oberoende kedjor att exekvera sina egna tokars och är optimerad för specifik användning.
 • ParaThread: Detta är en slags fallskärm som tillåter flexibel anslutning över blockkedjor.
 • Bryggor: Det hela kopplar ihop paratrådar och fallskärmar så att externa blockkedjor kan kommunicera med varandra.

Polkadot-token – Vad gör kryptot så unik?

Själva symbolen för detta ekosystem kommer med tre tydliga syften. Den avser erbjuda token-innehavare full kontroll och möjligheten att driva nätverket, samt skapa förutsättningar att kunna skapa parakedjor.

Alla som äger kryptot får tillgång till likvärdiga privilegier såsom administration och rösträtt vid exklusiva evenemang.

Dessutom belönas ”ärliga” ägare som är med och driver nätverket samtidigt som de oärliga aktörerna utesluts. Detta för att både säkra nätverket och göra den likvärdig för alla inblandade.

Det tredje syftet med det hela är att lägga till nya parakedjor genom att låsa DOT i nätverket – något som inom sammanhanget benämns för ”Bonding”.

Polkadot logo

Det som gör nätverket unikt är att det är ytterst flexibelt och anpassningsbart, där själva delningen av information och funktionalitet mellan blockkedjor liknar förfarandet som återfinns hos appar hos en smarttelefon.

Nätverket kan också uppgraderas automatiskt utan att ”forks” behövs.

Detta gör det lättare att implementera nya funktioner men även att eliminera potentiella fel.

Är Polkadot en bra investering?

Krypton har under en ovanligt kort tid etablerat sig som en av de mest framstående på marknaden. Den lanserades under 2020 men är redan rankad som den åttonde största i världen med ett marknadsvärde på hela $43 miljarder dollar.

Polkadots pris har också vuxit i en rasande takt och bara under det senaste året har priset stigit med nästan 1000 procent. Anledningen till dess höga popularitet återfinns förmodligen i det faktum att den har förmågan att förena blockkedjor och göra dem mer kompatibla med varandra.

Det råder ingen tvekan om att utvecklarna har skapat en spännande teknik som kryptoentusiaster runt om i världen verkar vara eniga om. Handelsvolymen är för närvarande skyhög och DOT anses vara en mycket attraktiv kryptovaluta.

Hypen är också stor kring den förväntade fallskärmsauktionen och vad den kommer att innebära för nätverkets fortsatta utveckling. Det spekuleras i att det kommer att leda till en vansinnig pristillväxt, åtminstone på kort sikt.
Ändå är det viktigt att förstå att detta är en investering som kommer med höga risker.

Du måste vara medveten om att priset redan varierat kraftigt, något som med största sannolikhet kommer att fortsätta även i närmsta framtiden. Om det hela får anses som en bra investering eller ej för din del är tyvärr svårt att säga, men det handlar främst om hur hög risk du är villig att ta.

Här kan priset både falla och stiga flera procent på en och samma dag, något som ofta anses vara ytterst fördelaktigt för handlare med kortsiktiga intentioner.

Fördelar med att köpa Polkadot:

 • DOT rankas som en av de största krypton för närvarande.
 • Token har upplevt en tillväxt på 900 procent på bara ett år.
 • Krypton gör det möjligt för oberoende blockkedjor att interagera med varandra.
 • Priset är volatilt. Detta kan användas för att generera vinster på kort sikt.
 • Det finns starka indikatorer på framtida tillväxt på grund av den nuvarande efterfrågan.

Nackdelar med att köpa Polkadot:

 • Priset är volatilt. Högre volatilitet innebär högre risker.
 • Priset påverkas av ganska instabila faktorer så som utbud och efterfrågan. Detta kan leda till snabba och brutala prisnedgångar.

Polkadot kurs – Så här har priset utvecklats

Världens åttonde största krypto har haft en formidabel tillväxt sedan lanseringen i augusti 2020. Under den första handelsdagen kostade en token runt $2,70 dollar medan den idag har ett pris på $41 dollar. Det motsvarar en ökning med nära 1500 procent.

Den bästa noteringen någonsin ägde rum den 15 maj 2021, då priset var så högt som $49 dollar. Sedan dess och fram till idag så ligger den nere med 16 procent, men det förväntas att Polkadot kommer att krossa toppnoteringen inom en snar framtid, vilket åtföljs av fallskärmsauktionen som väntas äga rum den 11 november.

Om krypton stiger till nya toppar återstår att se, men det råder ingen tvekan om att det just nu ser lovande ut tack vare den höga efterfrågan.

Detta beror på att Polkadot-växelkurser och för övrigt alla kryptovalutapriser, till stor del styrs av följande faktorer:

 • Tillgång och efterfrågan
 • Hype, rykte och rykte
 • Nyheter, sociala medier
 • Utvecklingen av krypto
 • Polkadot Staking

Har du koll på ovannämnda faktorer så kan du lättare förutse framtida kursrörelser och på så sätt säkra adekvata avkastningar samtidigt som du minskar risken för onödiga förluster. För att lära dig mer och se Polkadot-kursens livegraf.

Sammanfattning – Ska jag investera?

Huruvida du ska investera eller ej beror egentligen på din risktolerans. Om du inte är särskilt nöjd med frekventa och kraftiga kursfluktuationer så är investeringar i Polkadot, eller kryptovaluta i allmänhet, förmodligen inte det bästa valet för din del.

Här får du räkna med en hög volatilitet vilket gör att priset både kan komma att falla och stiga betydligt inom ganska korta tidsperioder. Detta är dock fördelaktigt för aktiva handlare. Du kan då välja att spekulera i prisrörelserna och därmed tjäna mer pengar på kort sikt.

Observera att handel med kryptovalutor är en metod och strategi som kräver både tid och expertis. Du bör således nyttja Copytrading-funktionen hos Coinbase (helt kostnadsfritt) och låta proffsen gör grovjobbet åt dig.

Det finns också indikatorer på att priset kan komma att stiga avsevärt under närmsta tiden och därmed göra Polkadot till en spännande investering på längre sikt. Kom ihåg bara att ha i åtanke det faktum att priset kan komma att sjunka rejält under betydligt kort tid.

KÖP POLKADOT HÄR Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Vanliga frågor

Vad är Polkadot?

Polkadot bygger på öppen källkod och har som mål att förena oberoende blockkedjor. Det syftar till att göra det lättare att överföra data och digitala tillgångar över blockkedjor.

Hur köper man Polkadot?

Hitta en pålitlig handelsplattform. Skapa ett konto och gör en insättning. Du kan sedan påbörja investeringen.

Var kan jag köpa Polkadot?

Du kan förvärva DOT hos de flesta kryptobörser. Vi rekommenderar dock Coinbase, oavsett dina preferenser och krav.

Vad är Polkadot staking?

Staking är en process som belönar token-innehavarna med nya tokens, nästan som ränta. Insättning är ett sätt att validera transaktioner i ett ”PoS”-nätverk.

Ska jag köpa DOT kryptovalutan?

Om du ska investera eller inte beror på din risktolerans. Kom ihåg dock att priset med största sannolikhet att fluktuera kraftigt. Trots hög volatilitet har aktiekursen legat nära 1000 procent högre i jämförelse med det senaste året.

Är Polkadot en bra investering?

Polkadot har haft en vansinnig tillväxt på runt 900 procent det senaste året och priset väntas även stiga framöver till följd av Parakeet-auktionen. Det är dock viktigt att förstå att det är en investering med höga risker där volatiliteten är mer regeln än undantag.

Analytiker og strategisk investor. Mirsad

Mirsad Hasik är frilansskribent och författare. En skarp och solid analytisk förmåga till den finansiella sfären är superlativ som beskriver honom adekvat. Genom att kombinera hans personliga erfarenheter så skapar han texter av värde med målet att hjälpa just dig med dina investeringar. Centralpunkten i Mirsads investeringsportfölj utgörs av aktier, investeringsfonder och kryptovaluta.

Se alla artiklar av Mirsad