Dogecoin Kurs i Realtid (DODGE/SEK) & Pris Diagram

dogecoin
dogecoin

Dogecoin (DOGE)

Price
1.80
KÖP DODGECOIN HÄR Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Dogecoin-kurser har upplevt en galen tillväxt sedan början av januari. På rekordtid har memo-myntet vuxit till att dominera marknaden, och bara under det senaste året har det nått äventyrliga 10 000 %!

Varför köpa Dogecoin?

  • Myntet har ökat med 10 000 % sedan förra året.
  • Dogecoin-priset är mycket flyktigt. Det gör det möjligt att uppnå vinster på kort tid.
  • Myntet rankas som den femte största kryptovalutan i världen.
  • Håll dig uppdaterad på Dogecoins kursgraf påverkas av relativt enkla faktorer som utbud och efterfrågan, samt mediabevakning.

Du kan enkelt köpa Elon Musks ”favorit” mynt hos Coinbase redan idag. Detta är en branschledande aktör, fri från courtage och med flera innovativa verktyg för analys.

Börja handla idag!

KÖP DODGECOIN HÄR Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Dogecoin kursgraf – så här har det hela utvecklats!

På grund av frekventa prisändringar så bör du vill hålla dig uppdaterad om prisutvecklingen för Dogecoin. På så sätt kan du förhindra eventuella förluster, samtidigt som du får möjligheten att säkra dina vinster. Nedan så kan du beskåda Dogecoin-kursutveckling under senare tid.

Dogecoin-pris – vad orsakar prisförändringarna i fråga?

Att förstå vad som orsakar prisförändringar är viktigt för att du ska lyckas med din investering. På grund av de frekventa förändringarna anses kryptovaluta vara en hög risk, men om du känner till marknadsrörelserna kommer du inte bara att minska förlusterna utan även enklare säkra vinster.

Vi förklarar vad som påverkar priset, så att du kan sätta din egen Dogecoin-växelkursprognos. Det finns särskilt följande faktorer som påverkar Dogecoin-kursutvecklingen, där några av de vanligaste återfinns i form av följande:

  • Utbud och efterfrågan: Hur många vill köpa Doge och hur många mynt finns det tillgängliga för närvarande? Om utbudet är lågt och efterfrågan hög kommer priset att stiga. Om utbudet är stort och efterfrågan låg kommer priset att falla. Det är dessa element vilka tenderar att påverka priset mest. Anledningen till den explosiva tillväxten i början och mitten av 2021 är just den enorma efterfrågan.
  • Medier och sociala medier: Där utbud och efterfrågan har störst inverkan på priset är mediebevakningen samt omnämningen i olika sociala sfärer. Om bevakningen på nyheter, sociala medier och liknande är positiv så kan du förvänta dig en ökad efterfrågan på myntet, något som indirekt bidrar till ett högre pris. En av de mer konkreta exempel på det hela är Elon Musk och hans Twitter-konto som ska tilläggas haft stor inverkan på Dogecoin-kurserna. Med uttalanden som att Doge är hans ”favorit” och att han är ”The Dogefather” har han lyckats höja både efterfrågan och värdet på myntet till astronomiska nivåer.
  • Mining: Just mining är det som primärt påverkar utbudet av myntet i allra högsta grad. Mining används som ett sätt att verifiera transaktioner och de personer som gör detta (mining) belönas med ett visst antal mynt. Ju fler mynt man tillhandahåller desto högre kommer beräkningar och avkastningarna att vara.
  • Resten av kryptomarknaden: Kryptomarknaden följer varandra hack i häl, där särskilt Bitcoin och Ethereum utgöra typiska ledstjärnor. Skulle dessa falla eller stiga är det mycket tänkbart att resten av marknaden följer efter i samma fotspår.
Dogecoin kurs

Det är viktigt att förstå att faktorerna ovan är nära sammanlänkade och påverkade av varandra. Det kan alltså tyckas ganska komplicerat att förstå vad som egentligen påverkar priset, men i grunden är det enkelt så länge man håller sig uppdaterad.

Utbudet antyder om hur många mynt som finns påverkas av mining, alltså den process som avser utvinna Doge-mynt. Därför kan du förvänta dig ett mindre prisfall under perioder då fler mynt bryts. Det finns nästan ett obegränsat antal Dogecoins, vilket är en stark anledning till att ett mynt kostar så mycket mindre än Bitcoin. Bitcoin har ett begränsat utbud på 21 miljoner.

Efterfrågan påverkas däremot av mediebevakningen och det är främst dessa två faktorer som är de viktigaste och mest avgörande faktorerna för prisutvecklingen. Om omnämningen i medier är positiv så kan du förvänta dig en ökande efterfrågan och därmed ett stigande pris. I det motsatta fallet, där publiciteten är negativ, kommer efterfrågan att falla, vilket också leder till betydande prisfall.

En annan typisk sak som kan hända i perioder med kraftiga fall eller med kraftig tillväxt är att priset kan vända. Detta beror på att investerare antingen säljer för att säkra vinster (perioder av tillväxt), eller så vill de säkra mynt när priset är lågt. Detta kommer i sin tur att få effekter på priset. Sammantaget handlar det om att hålla sig uppdaterad på Dogecoin-kurser. Om du gör det kommer du att ha större chanser att lyckas med dina investeringar.

Dogecoin-prisprognos – Kommer växelkursen att öka?

På grund av de instabila faktorerna som styr priset är det svårt att säga hur priset kommer att utvecklas. Ingen förväntade sig att Dogecoin skulle växa till marknadsdominans vid samma tidpunkt förra året varav ingen kunde heller förutse att priset nu skulle falla så kraftigt som det har gjort.

Dessutom kategoriseras detta som ett ”meme-mynt”, vilket innebär att det främst är hype och hets på sociala medier som kan leda till prisökningar. Det enda som är säkert med Dogecoin-kursen är att priset kommer att fortsätta att vara volatilt, som det har varit sedan lanseringen 2013.

Dogecoin handlas just nu för $0,2 dollar, vilket är en ökning med 10 000 % sedan förra året. Vissa tror att den kommer att stiga och passera 1-dollar-värdet, medan skeptiker förväntar sig att myntet kommer falla till betydligt lägre nivåer. Ingen vet säkert, men om du håller dig uppdaterad om prisutvecklingen och sätter dig in i de faktorer som påverkar priset kan du enkelt definiera dina egna Dogecoin-prisprognoser.

Är Dogecoin en bra investering?

Dogecoin har utan tvekan visat sig vara en bra investering i år, vilket dess tillväxt på 10 000 % är ett adekvat bevis på. Men stora fluktuationer och en instabil marknad gör det till en riskabel investering. Här gäller det att förstå risken som faktiskt innebär och hålla sig uppdaterad om utvecklingen.

Det fina med stora prisfluktuationer är däremot att det ger möjlighet att uppnå vinster på kort sikt. Genom att spekulera i prisrörelserna är det flera som tjänat enorma summor. Se bara till att investera klokt. Spendera inte mer än du har råd att förlora och håll dig som sagt uppdaterad gällande vad som sker på marknaden. Om du gör det har du betydglit högre förutsättningar att lyckas i den långa loppet.

Läs vår Dogecoin köpguide.

KÖP DODGECOIN HÄR Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Vanliga frågor

Vad är Dogecoin?

Det är en kryptovaluta som skapades som ett skämt. Det har inget annan funktion än att verka på de stora sociala medierna.

Kommer Dogecoin att nå $1 i värde?

Vissa tror det medan andra förutspår helt tvärtom. Doge har ett enormt utbud vilket gör det svårare för myntet att nå en dollar än till exempel Bitcoin som har begränsat erbjudandet till 21 miljoner.

Äger Elon Musk Dogecoin?

Nej, Elon Musk äger inte Dogecoin.

Hur köper jag Dogecoin?

Hitta en pålitlig handelsplattform. Vi rekommenderar Coinbase. Skapa en profil och börja investera.

Analytiker og strategisk investor. Mirsad

Mirsad Hasik är frilansskribent och författare. En skarp och solid analytisk förmåga till den finansiella sfären är superlativ som beskriver honom adekvat. Genom att kombinera hans personliga erfarenheter så skapar han texter av värde med målet att hjälpa just dig med dina investeringar. Centralpunkten i Mirsads investeringsportfölj utgörs av aktier, investeringsfonder och kryptovaluta.

Se alla artiklar av Mirsad