Köp Polygon: Den totala 2024 guiden

Har du planer påp att köpa Polygon (MATIC)? Eller vill du bara ta reda på vad Polygon är för en kryptovaluta? Polygon är skapad för att lösa några av utmaningarna med Ethereums blockkedja-teknologi. Polygon har låga avgifter, bra användarupplevelse och ett högt antal transaktioner per sekund, vilket också har gjort Polygon till en av de största kryptovalutorna baserat på värde, och därför också en spännande investering för många investerare.

Priset på Polygon bestäms av utbud/efterfrågan och det finns ingen reglering som försöker minimera fluktuationerna, vilket gör att bra/dåliga nyheter eller stora investerare som köper/säljer kan ha stor inverkan på priset och 10% prisfall/ökning på en dag inte är ovanligt när det kommer till Polygon.

Är du inte rädd än för vad som komma skall?

Fortsätt då att läsa vidare och lär dig mer om hur du investerar i Polygon!

KÖP THETA HÄR Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Köp din första Polygon – Steg-för-steg

I det här avsnittet så går vi igenom hur du köper din första Polygon och hur du säljer av ditt innehav vid ett senare tillfälle.

Den här steg-för-steg-guiden är baserad på Coinbase handelsplattform, eftersom det är den plattform som vi anser vara den bästa. Du kan dock enkelt använda guiden för en annan plattform, eftersom processen ofta är densamma.

KÖP THETA HÄR Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Steg 1 – Välj rätt handelsplattform

Det första steget för att investera i Polygon är att välja en av de bästa handelsplattformarna för kryptovaluta . I den här artikeln utgår vi från att du vill investera i Polygon, men om du senare vill använda din Polygon som betalningsmedel är det även möjligt med Coinbase som är den handelsplattform vi rekommenderar.

Det finns många handelsplattformar som erbjuder att du kan köpa och sälja Polygon, men tyvärr påför många av dem höga avgifter samtidigt som de är föremål för en rad säkerhetsproblem.

Vi har samlat ett antal plattformar nedan i vår topplista som vi alla har handlat på och bedömt utifrån:

  • Säkerhet
  • Avgifter
  • Enkel användning
  • Investeringsvägledning
  • Verktyg och andra funktioner

Baserat på ovanstående faktorer så föredrar vi Coinbase handelsplattform där du kan köpa alla de mest populära och bästa kryptovalutorna. De är licensierade i EU, har rimliga priser och är mycket användarvänliga för både nybörjare och erfarna.

Steg 2 – Skapa ett konto

När du har gjort ditt val och bestämt dig för vilken handelsplattform du vill handla från så är nästa steg i processen att skapa ett handelskonto.

Nedan så visar vi dig steg-för-steg hur du åstadkommer det hela hos Coinbase, men du kan med största sannolikhet även tillämpa guiden för andra plattformar.

Börja med att trycka på knappen nedan för att gå till Coinbase

Fyll nu i dina uppgifter och tryck på ”Börja handla”

coinbase 1

Du har nu fått ett mejl från Coinbase som i sin tur innehåller en unik verifieringslänk som du måste klicka på som ett led i att bekräfta ditt konto. När detta är gjort så kan du gå vidare till att sätta in pengar på ditt konto. Du kan sätta in pengar antingen med ett betalkort eller PayPal där den minsta insättningen $50, till skillnad från $500 om du väljer att göra en banköverföring.

Du måste också besvara en rad olika investeringsrelaterade frågor samt verifiera dig själv genom ett ID. Detta kan åstadkommas antingen med pass eller ett annat ID-kort. Anledningen till att du behöver lämna ut ”känslig information” är för att alla reglerade handelsplattformar har så kallade KYC-procedurer. Det här är rutiner vilka ämnar skydda dig som användare samt förhindra olaglig aktivitet som penningtvätt.

Steg 3 – Köp polygon (MATIC)

Att köpa Polygon utgör nästa steg i listan.

Nu när du har skapat ditt handelskonto och satt in pengar så är det enkelt att investera i Polygon.

Du kan antingen välja att knappa in ”Polygon” i sökfältet högst upp på sidan eller använda dig av menyn till vänster och klicka på ”Handelsmarknader” för att sedan välja kategorin ”Krypto”

Du befinner dig nu på sidan för Polygon och måste klicka på ”Handla” för att göra din första investering i Polygon.

Du kan nu knappa in det belopp du vill köpa Polygon för. Det minsta beloppet du kan handla för är $50.

När du har angett beloppet, tryck på ”Öppna affär” för att slutföra det hela.

coinbase

Du kan nu följa utvecklingen av din investering genom att klicka på ”Portfölj” i menyn till vänster.

Läs även vår att köpa Sandbox -guide men även vår omfattande att köpa Celo-guide.

Vad är Polygon?

Polygon, tidigare känt som MATIC Network, är en skalbar lösning som kan hjälpa till att förbättra hastigheten, minska kostnaderna och optimera komplexiteten vid överföring via blockkedje-nätverket.

Polygons vision är att förbättra Ethereum-plattformen, då det står sig som en av de största kryptovalutorna och blockkedjeteknologierna. Det hela har bidragit till att det skapasmycket aktivitet genom att det byggts spel, virtuella världar, möjligheten att köpa konst och delta i flera olika finansiella tjänster, att det har blivit så långsamt, dyrt och ineffektivt då kostnaden för transaktioner har ökat i kombination med att trafiken blivit för stor.

Polygon är ett 2-lagers nätverk, vilket i själva verket är ett tillägg till Ethereum-plattformen, där man inte ville ändra den ursprungliga blockkedjetekniken, utan istället bara önskar optimera det hela. Polygon hjälper därför Ethereum att utöka sin storlek, säkerhet och effektivitet, vilket har tagits emot väl av användarna, något som i sin tur bidragit till att göra Polygon till en av de stora kryptovalutorna.

Om du funderar på att investera i andra kryptovalutor så rekommenderar vi att du läser vårt inlägg om hur du köper kryptovaluta.

Är Polygon en bra investering?

Huruvida Polygon är en bra investering beror på hur den tas emot av användare och investerare i framtiden. Just därför så är det svårt att svara på huruvida Polygon lä par sig som en bra investering då ingen kan förutse framtiden.

Men eftersom Polygons vision är att förbättra den största kryptovalutan idag i form av Ethereum så har det hela medfört att många användare insett potentialen i att optimera denna kryptovaluta. Det kan således visa sig avar vara en bra investering, speciellt om Polygon lyckas slå några av de stora och centrala spelarna när det kommer till optimeringen av Ethereum.

Hur som helst så beror allt på om de kan lyckas med sin vision om att förbättra Ethereums blockkedjeteknologi och attrahera investerare. Dock så finns det inga garantier och att investera i kryptovaluta är för det mesta en investering av hög risk, något som också innebär att du bör göra din egen research innan du investerar i en kryptovaluta som Polygon. Du kan följa Polygon kursen live här.

Polygon är utan tvekan en av de stora krypvalutorna som vi kommer att följa i framtiden.

KÖP THETA HÄR Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Vanliga frågor?

Vad är Polygon?

Polygon är en decentraliserad digital valuta även kallad kryptovaluta. 
Priset på Polygon bestäms av utbud/efterfrågan där den utgjort en populär investering i flera år.

Hur köper man en Polygon (MATIC)?

Du kan köpa Polygon via en kryptovalutabörs, handelsplattform eller genom att handla direkt från en annan person. Det hela är inte svårare än att genomföra en kontoöverföring,.Vi har skrivit en guide där du kan äga din första Polygon inom 5 minuter.

Läs vår guide för att köpa Polygon

Hur investerar man i Polygon?

Du kan investera i Polygon antingen genom att direkt köpa en Polygon, eller genom att investera i en CFD som följer priset på Polygon. Om du inte vill använda Polygon som betalningsmedel är det ofta enklast att köpa en CFD, men du måste vara uppmärksam på eventuella avgifter.

Kan jag köpa Polygon med kreditkort?

Du kan köpa Polygon med kreditkort på nästan vilken kryptovalutabörs som helst. 
Handelsplattformen Coinbase erbjuder dig också att betala med kreditkort när du investerar, vilket innebär att du inte behöver vänta flera dagar på en kontoöverföring.

Kan jag köpa Polygon med kontoöverföring?

Du kan köpa Polygon med kontoöverföring på alla kryptovalutabörser. 
Denna metod används oftast om det är stora summor man vill investera, men nackdelen är att man måste vänta flera dagar innan pengarna kan investeras. 
På Coinbase handelsplattform kan du köpa Polygon genom kontoöverföring om du överför minst $200.

Måste du betala skatt på Polygon vinster?

När du som privatperson köper och säljer Polygon betraktas det hela som en form av spekulationen med syftet att generera positiva avkastningar. Du är just därför skyldig att ta upp dina affärer i den årliga deklaration som skickas ut, oavsett om dina affärer mynnat ut i en vinst eller förlust för den delen.

Hur säljer man av sitt Polygon innehav?

Hur du säljer av din polygon beror på hur du förvärvade den initialt Om du gjort det via en CFD så stänger du helt enkelt handeln hos handelsplattformen i fråga och tar ut dina pengar, men om de förvaras i en digital plånbok så måste du sälja dem via en kryptovalutabörs.

Kan man köpa Polygon via banken?

Du kan inte köpa Polygon hos de svenska bankerna. Vissa enskilda banker låter dig köpa en CFD som följer priset på Polygon, men om du vill äga en Polygon behöver du hitta en annan handelsplattform som t.ex. Coinbase.

Analytiker og strategisk investor. Mirsad

Mirsad Hasik är frilansskribent och författare. En skarp och solid analytisk förmåga till den finansiella sfären är superlativ som beskriver honom adekvat. Genom att kombinera hans personliga erfarenheter så skapar han texter av värde med målet att hjälpa just dig med dina investeringar. Centralpunkten i Mirsads investeringsportfölj utgörs av aktier, investeringsfonder och kryptovaluta.

Se alla artiklar av Mirsad