Coinbase omdöme 2024 – En av världens största kryptobörser.

Coinbase är en av världens mest kända handelsplatser för kryptovalutor, mycket på grund av deras debut på börsen 2021. Coinbase har ett brett utbud av kryptovalutor som ständigt växer och du kan hitta alla av dom populäraste kryptovalutorna hos Coinbase.

Coinbase erbjuder även allt från en kryptoplånbok vars du kan förvara dina kryptovalutor, ett debet kort om du vill handla i butiker med din krypto, till kurser om kryptovalutor och en del av kurserna får man gratis kryptovaluta när man har genomfört.

Nedan kommer vi att gå igenom de viktigaste aspekterna av Coinbase.

KÖP KRYPTO IDAG Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Coinbase grundades i juni 2012 av Brian Armstrong och Fred Ehrsam och är den största kryptobörsen i USA sett till handelsvolym. Coinbase är tillgängligt i över 100 länder och har över 2 700 anställda. Coinbase ses som en väldigt pålitlig handelsplattfrom, mycket på grund av deras börsdebut i april 2021.

Coinbase har vuxit väldigt snabbt och har, vid senaste kvartalsrapporten, 73 miljoner användare. Coinbase har ökat sitt fokus på institutionella investerare genom att släppa tjänster så som Coinbase prime som ska ge institutioner en säker och funktionsrik plats för att investera i kryptovalutor.

KÖP KRYPTO IDAG Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Hur du använder Coinbase, steg för steg.

Coinbase har lagt en del fokus på att deras hemsida ska vara lätt att använda men en nackdel är att svenska inte finns tillgängligt. Även fast Coinbase inte finns på svenska är plattformen väldigt lätt att använda om man ser till de andra renodlade kryptobörserna.

Steg 1 – Skapa ett konto

Att skapa ett konto hos Coinbase är inget avancerat och tar inte mer än några minuter. Du bör vara redo på att du måste lagga upp en bild på ditt pass eller körkort för att verifiera ditt konto.

Coinbase startsida

Börja med att klicka på den blåa knappen ”Get started” i det högra hörnet på startsidan och följ sedan anvisningarna. Här kommer du även svara på investeringsrelaterade frågor, samt bekräfta din identitet med ditt pass eller annat giltigt Id-kort. Man måste genomgå det så kallade KYC (know your costumer). Det görs för att skydda dig som användare samt att det är ett medel för att förhindra penningtvätt och andra finansiella brott.

Nu är du redo att göra din första insättning, detta kan göras via en banköverförning eller kredit/debet kort och Coinbase rekommenderar en minsta överföring på 50$.

Steg 2 – Investera i den kryptovalutan du vill ha

När du har gjort ditt Coinbase konto och är klar med din förstainsättning så är du redo att komma i gång med dina investeringar. För att hitta kryptovalutorna som finns tillgängligt hos Coinbase så klickar du på ”Trade” och då kommer en lista men dom tillgängliga valutorna upp. Här finns det även en sökruta som du kan använda för att lättare hitta en specifik kryptovaluta.

Vi kan ta Bitcoin som exempel här men du kan använda samma metod för att investera i vilken annan kryptovaluta som helst.

För att investera i Bitcoin så klickar du på Bitcoin som är högst upp i listan av dem tillgängliga kryptovalutorna. Inne på Bitcoins investeringssida hittar du information om valutan samt nyheter som berör den specifika kryptovalutan.

Bitcoin handelssida
Köpruta Coinbase

Steg 3 – Köp kryptovalutan

När du har satt in pengar på ditt konto och är redo att investera så väljer du belopp du vill handla för i rutan på högrasidan och sedan klickar du på ”Preview buy”. När du klickat på ”Preview buy” så kommer en ny ruta upp vars du kan se vilka avgifter som Coinbase tar och hur mycket av valutan du köper.

Det är viktigt att veta att historiska resultat inte avgör hur kursen kommer gå i framtiden och inte basera sina köp på om kursen har fallit eller stigit mycket nyligt. Gör en ordentlig analys av valutan du vill investera i så är sannolikheten mycket större att du gör en bra investering.

Hur mycket kostar det att handla hos Coinbase?

Avgifterna är den största nackdelen men att handla hos Coinbase med avgifter som kan uppnå 3,99% när man köper direkt med kreditkort. Det här gör Coinbase till en av de dyrare handelsplattformarna på marknaden. Ett billigare alternativ skulle vara att använda banköverföring, men detta är en process som tar längre tid. I allmänhet varierar dessa avgifter från 0,50% till 3,99%, beroende på vilken metod du använder.

För att minska kostnaderna så rekommenderar vi att använda Coinbase pro i stället för Coinbase. Dock så försvinner en stor del av användarvänligheten men avgifterna minskar kraftigt.

Vilka funktioner erbjuder Coinbase?

Coinbase finns i två olika versioner, Coinbase och Coinbase pro. Coinbase har ett större fokus på att vara väldigt användarvänligt och att utbilda användarna som genom deras ”Learn and earn” program och genom olika guider. Coinbase pro ger en mer professionell layout med orderböcker, grafer och handelshistorik i centrum.

Transaktionstyperna varierar beroende på vilken användare du har. Coinbase tillåter köp, försäljning, sändning och mottagande av transaktioner medan Coinbase pro erbjuder avancerade alternativ som stopporder, begränsningsorder och marginalorder.

Med både Coinbase och Coinbase pro får du till gång till en mobilapp, digital plånbok, Träning och guider samt deras egna betalkort.

Coinbase plånbok

Coinbase wallet är Coinbase egna digitala plånbok vars du på ett säkert sätt kan förvara dina kryptovalutor. Det är gratis att skapa sin plånbok och det kostar heller inget att förvara sin krypto i den. Den stödjer de flesta av de viktigaste valutorna och den är väldigt användarvänlig. Användarvänligheten gör den lämplig till både nybörjare och erfarna inom kryptovalutor.

Coinbase wallet finns som en app som du kan ladda ner till din mobiltelefon och den stödjer både android och iOS.

Coinbase har lagt ett stort fokus på säkerhet, som är en av de viktigaste funktionerna och faktorerna i plånboken. Den är faktiskt känd för att vara en av de säkraste på marknaden och kommer att skydda dina mynt.

Ingen har lyckats hacka Coinbase wallet, trots att det är en mjukvaruplånbok och Coinbase låter dig lägga till en tvåvägsverifiering som skyddar din kryptovaluta extra bra.

Vad kan man se på Coinbase?

Coinbase design är väldigt simpel och tydlig men enkla menyer som tar dig till deras funktioner. Innehållet kan ses som något barskrapat för mer erfarna investerare men fungerar väl till nybörjare eller personer som bara vill investera i kryptovalutor för framtiden. Huvudkategorierna som finna att hitta på Coinbase är Assets, Trade, Pay, For You, Learn and earn.

Assets

Assets är din egen kryptovalutaportfölj, hit samlas alla kryptoköp du gör på plattformen samt det samlade värdet av ditt innehav. Här kan du även se dom valutorna du har placerat i din bevakningslista.

Trade

Trade Coinbase

Under Trade kan du se dom valutor som är tillgängliga hos Coinbase samt köpa och sälja de valutor du är intresserad av. Här listas även nya kryptovalutor som har blivit tillagda på Coinbase i en egen lista.

Pay

Pay använder du om du vill skicka dina kryptovalutor till någon annan plånbok. Komihåg att det är väldigt viktigt att du skickar till rätt adress då det är liten chans att det gåt att återfå krypto som har blivit skickat fel.

For You

For You Coinbase

Här finns det krypto nyheter, guider och annan intressant information som har med kryptovalutor att göra. Det är väldigt viktigt att som nybörjare spendera tid med att lära sig mer om krypto och här finns det mycket information som kan hjälpa dig på traven.

Learn and earn

Learn and earn Coinbase

Under Learn and earn kan du, som namnet antyder, tjäna lite kryptovalutor genom att lära dig lite mer om en del kryptovalut projekt. Det är små kurser som bara tar någon minut att gå igenom men kan ge en liten inblick i projekten.

Är Coinbase säkert?

Säkerheten är det viktigaste vid val av kryptoplattform och Coinbase är en av de säkraste på marknaden. Coinbase arbetar fortlöpande med regelefterlevnad och ser det som väldigt viktigt att ha ett nära samarbete med dem som reglerar de finansiella marknaderna. Konto säkerheten är också hög med tvåstegsverifiering via SMS som standard med möjlighet till att använda autentiserings applikationer för ännu säkrare inloggningar.

Coinbase wallet är en så kallad hot wallet vilket innebär att den är ansluten till internet. Därför kan man aldrig säga att den är 100% säker då den kan vara mottaglig för hackerattacker. Men plattformen eller den digitala plånboken har aldrig blivit hackad.

För och nackdelar med Coinbase

Det finns mycket som är bra med Coinbase men det finns även några stora nackdelar. Nedan listar vi vad vi har sett som för och nackdelar hos Coinbase:

Fördelar:

Användarvänlig plattform som är enkel att navigera

Automatiskt sparande for passiva investerare

Man kan köpa kryptovalutor direkt i USD eller Euro

Flera lager av säkerhet som ska göra det tryggt för dig som kund

Nackdelar:

Lägre utbud av kryptovalutor än några av deras konkurrenter

Höga kostnader vid handel

Ingen svensk support

Har fått mycket kritik runt deras kundservice och kontaktmöjligheter

har visat sig ostabil vid marknads volatilitet

Coinbase skatt i Sverige

Kryptovalutor beskattas likt andra investeringar, så som aktier, i Sverige. Du ska alltså betala 30% i skatt på dina vinster hos Coinbase men kan samtidigt kvittera detta mot eventuella förluster.

Du kan läsa mer på Skatteverkets hemsida om hur du ska deklarera dina Krypto vinster.

Coinbase recension sammanfattning

Coinbase är en av de kändaste och största handelsplatserna för kryptovalutor och har satsat stort på användarvänlighet och säkerhet. Företaget är grundat i USA men är verksamt internationellt. Coinbase kan passa bra till nybörjare som vill investera i kryptovalutor och samtidigt lära sig mer om ämnet på en stor plattform som tar säkerheten på allvar.

Coinbase har dock ingen svensk support och man ska även notera att det kan ta lång tid innan man kommer i kontakt med supporten.

KÖP KRYPTO IDAG Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Vanliga frågor

Vad är Coinbase?

Coinbase är en nätmäklare för handel med kryptovaluta. Bolaget är amerikanskt men är verksamt i stora delar av världen, även sverige.

Hur kan jag sätta in pengar på Coinbase?

Du kan sätta in pengar på Coinbase med kort eller via banköverföring.

Hur tar jag ut pengar från Coinbase?

Hos Coinbase kan du göra uttag med banköverföring eller till ditt bankkort. Du kan också skicka krypto till en annan plånbok eller börs.

Vilka kryptovalutor kan jag köpa hos Coinbase?

Hos Coinbase kan du köpa över 100 olika kryptovalutor (bland annat Bitcoin, Ethereum, Cardano och Solana) och Coinbase expanderar kontinuerligt sitt utbud.

Analytiker og strategisk investor. Mirsad

Mirsad Hasik är frilansskribent och författare. En skarp och solid analytisk förmåga till den finansiella sfären är superlativ som beskriver honom adekvat. Genom att kombinera hans personliga erfarenheter så skapar han texter av värde med målet att hjälpa just dig med dina investeringar. Centralpunkten i Mirsads investeringsportfölj utgörs av aktier, investeringsfonder och kryptovaluta.

Se alla artiklar av Mirsad