Är det värt att hämta ut en oddsbonus? Allt och lite till om bonusar

Ett stort antal sportsbettingspelare anser att det tillför lite extra spänning om de hämtar ut en bonus som de kan dra nytta av vid det kommande bettingtillfället. Oddsbonusar är en sorts välkomstbonus som spelsajter vanligtvis delar ut när du registrerar dig eller när du genomför din första insättning.

Dessa kan bestå av bland annat pengar eller gratisspel, men de är sällan helt kostnadsfria då diverse villkor och krav tillkommer. Vi ska därför gå in mer på vilka olika oddsbonusar det finns, huruvida det är gynnsamt att hämta ut en oddsbonus eller inte och hur kraven kan se ut.

Besluta dig för att spela på en bettingsajt med svensk licens

Om du vill se till så att du får tag på en oddsbonus som uppfyller dina krav och önskemål gäller det först av allt att du hittar en spelsida som lever upp till dina förväntningar. Här är det alltid en god idé om du prioriterar en bettingsajt som har en svensk spellicens. Detta betyder att spelsidan övervakas och regleras av Spelinspektionen, och de ser till så att du blir bjuden på rättvist spelande och en trygg plattform.

Det är just hos bettingsajter med svensk licens som du kan spela med svensk valuta och också får möjligheten att prata med en svensk kundtjänst. Detta är någonting som du inte kan förvänta dig hos en spelsajt utan en svensk licens. Du får samtidigt tillgång till snabba insättningar med hjälp av bland annat mobilt BankID, och du kan även använda dig av Spelpaus vars mål är att motverka spelmissbruk. Det finns därför många fördelar med att hämta ut en oddsbonus på en bettingsajt som har en svensk spellicens.

Olika sorters oddsbonusar

Med detta sagt, hur kan de olika oddsbonusarna se ut? En vanligt förekommande oddsbonus hos bettingsajter är gratisspel och gratispengar som fungerar precis som det låter. Gratisspel tillåter dig att få satsa på ett spel utan att behöva betala, och bonusarna i form av gratispengar ger dig ett visst belopp som du kan använda på oddsbetting. Det brukar inte vara tal om några större summor, utan den här typen av välkomstbonus ligger vanligtvis på cirka 100 kronor.

Matchningsbonusar är i många fall den mest generösa bonustypen då du på sätt och vis själv får välja hur stor bonusen ska vara. Din första insättning blir här matchad upp till ett visst belopp, så det kan vara så att du exempelvis får en matchningsbonus på 100 % upp till 500 kronor. Om du då sätter in 500 kronor får du 500 kronor extra av bettingsajten att spela för.

Omsättningskrav | Se till så att villkoren är generösa

Få bonusar är helt kostnadsfria, och därför ska du se till så att du är väl medveten om hur villkoren och kraven ser ut innan du tar beslutet att hämta ut en oddsbonus. Ett omsättningskrav har de flesta bonusar, och detta talar om för dig hur många gånger du är tvungen att spela för bonusbeloppet innan du kan ta ut dina vinster. Ju lägre omsättningskravet är, desto bättre blir det för dig som spelare.

Redaktionen

Se alla artiklar av Redaktionen