Är det värt att investera i Ethereum? 

Precis som världens börser har kryptovalutor haft ett par tuffa månader bakom sig. I och med att priset på både ethereum och Bitcoin har gått ner så är det många svenskar som har börjat fundera på om det kan vara värt att köpa in sig i valutan. 

I den här texten kommer vi att prata om hur man kan tänka när det kommer till Ethereum och om det är värt att investera i Ethereum.

När bör man investera i Ethereum? 

Man bör primärt investera i Ethereum om man tror på tekniken bakom den. Detta kan man läsa mer om här, men det är viktigt att du läser in dig på ideérna och tekniken bakom kryptovaluta.

Om du inte tror särskilt mycket på tekniken men ändå vill vara med på eventuell prisuppgång kan man alltid köpa en liten summa ethereum som man sedan låter ligga. 

Genom att investera pengar som man har råd att förlora så behöver man inte känna att man står utanför, samtidigt som ett eventuellt ras inte riskerar att göra att du förlorar stora summor pengar. Du kan se den aktuella kursen för Ethereum här: https://aktieskola.com/ethereum-kurs/ 

Vikten av att förstå hur Ethereum och krypto fungerar 

Innan du sätter igång med att köpa Ethereum så är det oerhört viktigt att du läser på kring hur det hela fungerar. Allting som har att göra med tekniken bakom ethereum är en stor anledning till att investerare spekulerar om priset, och det är viktigt att du har läst på om hur blockchain fungerar innan du beslutar dig för att investera eller inte. 

Ta alltid dina egna beslut 

Samtidigt så är kryptovärlden mycket mer osäker än exempelvis aktiemarknaden och det finns gott om skojare och bedragare som lurar människor eller enbart tänker på sina egna intressen. I och med att kryptomarknaden är helt och hållet oreglerat är detta mycket vanligare än inom aktier. 

Svaret på om det är värt att investera i Ethereum är detsamma som med alla investeringar: kanske. Se till att du läser på och att du tar in både positiva och negativa åsikter in i din egen bedömning. Lägg inte alla dina ägg i en korg utan tänk på att diversifiera dina investeringar på ett bra sätt.

Om du är intresserad av att investera i Ethereum så kan man läsa mer om detta på CryptoRunner och få en guide till hur man går tillväga här: https://cryptorunner.com/sv/hur-man-koper-ethereum/ 

Mark Thorsen

Se alla artiklar av Mark Thorsen