Är Dogecoins pris alldeles för beroende av vad Elon Musk gör? MCADE, som lanseras på börser i april, skulle kunna vara en bättre investering

När Elon Musk använder Twitter som sin personliga lekplats, fortsätter han, som självutnämnd “Dogefather”, att ge upphov till tvivelaktiga rubriker. Många anser att Dogecoins värde till stora delar byggs upp av Musks support, vilket man får lov att säga är relativt bräckliga, och riskfyllda, grunder. Det finns en rädsla för att Dogecoins pris och dess investerare ska drabbas lika negativt som Tesla-investerare, till följd av minskat förtroende. Det är därför inte ens säkert att Dogecoin kan lyckas blomstra ens på en marknad med lättade förhållanden.

En plattform som inte påverkas på detta sätt av Elon Musks mer eller mindre oberäkneliga beteende är den nya spelarkaden Metacade. Plattformens egen nyttokrypto MCADE kommer att lanseras på de populära börserna Uniswap, Bitmart och MEXC i april och maj, vilket förväntas ha en positiv inverkan på myntets pris.

Kan MCADE:s pris nå $1 år 2023?

Utsikterna för GameFi-sektorn ser extremt ljusa ut. Den förväntade tillväxten under de kommande fem åren överträffar med råge den för traditionella spelsektorer. Med tanke  på den enorma potentialen i Metacades spelplattform är det med stor optimism som experter tar fram sina prisprognoser för 2023 och vidare. Förväntningarna är alltså höga och många förutspår att priset på MCADE kan nå $1 före årets slut.

Eftersom många av Metacades konkurrenter fortsätter att förlita sig på ett enda spel för att locka fans, är Metacades rika och mångsidiga bibliotek något som verkligen sticker ut och ger plattformen en stor konkurrensfördel. Den enorma totala adresserbara marknaden som Metacade kan dra nytta av ser även den ut att kunna gynna prisutvecklingen och det totala marknadsvärdet för projektet ytterligare. Till detta kan man addera att en mängd unika tekniska funktioner rullar ut 2023.

Metacade ger sin community enastående belöningsincitament som uppmuntrar användarna att stanna på plattformen. Detta leder till att efterfrågan på MCADE-tokens sannolikt kommer att öka under de kommande månaderna.

MCADE som nyttokrypto har nämligen en exceptionellt hög användbarhet. Dessutom bygger myntet på en attraktiv tokenomik, vars strategi för att motverka inflation bör gynna priset. Dessutom är en uppskattad aspekt att myntet ska ge styrningsrättigheter mot slutet av 2024. För att MCADE ska nå $1 behöver det totala börsvärdet bara uppgå till $2 miljarder, vilket är en prestation som kryptoanalytiker starkt tror är möjlig i år.

Prisprognos för DOGE 2023: Trög tillväxt framöver

Enligt Elon Musk kan Dogecoin mycket väl kunna bli en välanvänd valuta. DOGE har varit oupplösligt kopplad till Twitter-jätten, och hans virala tweets har gång på gång kunnat leda till enorma ökningar i efterfrågan på DOGE, med exploderande prisutveckling som resultat. 

Under de senaste månaderna har kopplingarna till Elon Musk dock varit mindre lyckosamma för Dogecoins värdet. Att denna koppling numera inte är lika gynnsam ser ut kunna hålla i sig under hela 2023. Dogecoins pristillväxt verkar nämligen förbli trög under resten av året. För närvarande handlas myntet till ett pris på $0.0777, och experter förutspår att DOGE endast kan nå $0.10 i slutet av året. Detta motsvarar en ökning på mindre än 25 %, vilket absolut är okej, men varför nöja sig där?

Varför ser det ut som att kryptons tillväxt är så pass begränsad då? Jo, återigen kan det bero på att investerare saknar tilltro till DOGE:s användbarhet, alternativt den negativa kopplingen till Musk. Oavsett anledningarna, ser Dogecoins 2023 ut att bli tufft.

Vad är Metacade?

Metacade är ett banbrytande nytt projekt som bygger världens största virtuella spelarkad med fokus på P2E. Plattformen syftar till att skapa ett levande ekosystem som ger spelare, kryptofans och utvecklare en helhetslösning för allt som har med GameFi att göra. Här ska de ges en plattform på vilken de kan interagera med varandra. Målet är att bilda världens största spelcommunity online.

Denna banbrytande plattform erbjuder ett av de mest omfattande belöningssystemen inom kryptospel. Lukrativa intjäningsmöjligheter finns nämligen tillgängliga på mycket spännande sätt, parallellt med de belöningar som kommer från P2E-spelen. Användare uppmuntras att bidra till communityn, eftersom de kan tjäna belöningar för att de bidrar med socialt innehåll till navet. Detta kan vara i form av recensioner, delning av tips och tricks eller till och med att delta i  livechattar och onlineforum.

Hur fungerar MCADE?

MCADE är den krypton som driver Metacades ekosystem. Myntet används som transaktionsmedium och möjliggör för innehavare att spela betalspel. Intresset från investerare kommer sannolikt bara att öka när MCADE når börserna.

MCADE-innehavare kan satsa sina tokens för att stödja plattformens framtida utveckling samtidigt som de tjänar en del av intäkterna som passiv inkomst. Dessutom kommer tokeninnehavare att få rösträtt inom Metacades revolutionära Metagrant-system. Härigenom ges communityn möjlighet att bestämma vilka spel de vill spela.

Detta innovativa program låter nämligen utvecklare skicka in sina spelförslag som de vill få finansierade. På så sätt kan nya spel exklusivt för Metacade skapas. Varje bidrag presenteras för communityn, som röstar på sina favoritidéer. Vinnare tilldelas kryptobidrag, vilket är ett sätt att stödja spelsatsningar och omsätta idéer till verklighet.

Samtidigt som detta hjälper utvecklare att få stöd i sin spelutveckling, engagerar det också den bredare communityn och bygger en lojalitet som naturligtvis leder till större värde för användarna.

MCADE vs. DOGE: Därför ser MCADE ut att vara den bättre investeringsmöjligheten

Många är riktigt taggade på att MCADE:s pre-sale ska avrundas. Denna pre-sale har varit riktigt framgångsrik och samlat in hela $16,35m. Snart ska myntet listas på ledande börser, och då till ett pris på $0,022. Mycket talar för att prisutvecklingen under året kommer att vara riktigt imponerande. 

Med tanke på den fortsatta osäkerheten kring Elon Musk och hans tweets, kommer Dogecoin sannolikt att utvecklas trögt under 2023. Detta gör MCADE till en mer lovande investeringsmöjlighet 2023.

Intresset för MCADE kommer sannolikt bara att öka när vi närmar oss börsnoteringarna, så ju tidigare man investerar i MCADE, desto högre ser det ut som att ens avkastning kommer att kunna bli.

Du kan köpa Metacade här.

Redaktionen

Se alla artiklar av Redaktionen