Att tänka på innan du väljer aktieapp

Att tänka på innan du väljer aktieapp

Idag är det ingen direkt konst för investerare att handla aktier. Vi har så många möjligheter speciellt via aktieappar. Det ger oss tillgång till att handla precis när som helst, var som helst med hjälp av uppkoppling till internet. 

Eventuell courtage och växlingsavgifter

Innan du väljer den app du tänker att handla din aktier med så är det viktigt att kolla om det finns courtage-avgifter. Detta är en avgift sajten tar för varje gång du handlar aktier. Priset skiljer sig åt från sajt till sajt och det finns även de sajter som inte har någon form av courtage. 

Det är också viktigt att kika på ifall sajten har växlingsavgifter och hur mycket avgiften ligger på isåfall. Ibland kan avgiften vara väldigt hög och då kanske den appen inte är den bästa för dig. 

Utbudet av aktier och börser

När du väljer aktieapp är det viktigt att du tar reda på om de har ett bra utbud och ett utbud som du söker efter. Många appar har bra utbud men det betyder inte att de har allt. Ibland kan det faktiskt vara bra att använda sig av mer än en app som en komplettering. 

Funktioner

Oavsett om du är nybörjare eller inte är det viktigt att appen har bra funktioner. T ex Avanza är en sådan app som fungerar bra för både nybörjare och erfarna antikhandlare. Sajten har bra och nyttig information. Den är lättnavigerad och har många bra verktyg för att handla aktier. 

Aktie appar

Det finns många bra aktie appar men fem stycken har vi tagit fram som vi tycker sticker ut mer än andra appar. Men även om vi tycker att dessa är bra så är det viktigt att du själv gör din undersökning innan du börjar använda någon av apparna. Alla appar är gratis att öppna upp. 

Vi måste även tipsa dig om en rolig sajt så kan vara en bra avslutning på ditt aktiehandlande för dagen, det är online casino en kul sajt för bra underhållning. 

  1. eToro – En av världens största appar för aktier. 0 kr i courtage för aktier och ETF:er
  2. Capital – Perfekt app för att köpa aktier via CFD-handel baserad på AI
  3. Libertex – Erfarenhet av CFD-mäklare för hävstångsbaserad trading
  4. Skilling – CFD-handel där du har möjlighet att välja mellan olika plattformar
  5. Avanza – Gratis courtage-erbjudanden för nya kunder

Summering

När det kommer till att välja rätt aktie-app så är det inte så svårt man kan tro. Det mesta handlar om dig själv, vad är det du är ute efter, vilka funktioner som är viktiga för dig, hur kommer du att använda appen med mera. När du har kommit fram till det kommer valet av app också bli betydligt enklare. Våra topp fem appar är alla riktigt bra alternativ. 

Redaktionen

Se alla artiklar av Redaktionen