De 12 bästa kryptovalutorna att köpa just nu 2023

P2UCXKtGE89E11QJDG5SvWVrXmvn vKVMG6b2s8eBHOxJaexkVCCXU7xx jWzMNXQ29cHVwhWORrOB9TcJilmN4WijykwUcUE kNlFktxkmUNksSx4A3a1Q FppXjDjVvH1xz3JFFamyb6n7x 3lBrE

Experter förutspår att 2023 kommer att bli året då förhållandena på kryptomarknaden äntligen börjar lätta efter den omskakande utvecklingen 2022. Det var året då miljön på björnmarknaden var riktigt tuff för många investerare, av vilka många såg summor om totalt miljarder kronor devalveras från kryptovalutors värde över hela linjen.

Även om en återgång till en full tjurmarknad, likt den 2021, är osannolik under 2023, har återhämtningen av Bitcoin (BTC) – som har kämpat sig över $20 000-nivån – lett till att flera andra kryptotillgångar har utvecklats positivt under början av 2023. Faktum är att många kryptovalutapriser fortfarande är tillräckligt låga för att de ska kunna räknas som att vara “på rea”. Det betyder att de investerare som inser att det nu finns grymma investeringsmöjligheter har fina förutsättningar att plocka in några i portföljen för att potentiellt kunna generera stor avkastning under de kommande månaderna. Det blir spännande att se hur allt utvecklar sig, inte minst då det nästa år är dags för Bitcoins halvering.

Här är de 12 bästa digitala kryptovalutorna att köpa nu för att potentiellt kunna kamma hem betydande vinster i slutet av 2023 och därefter:

·         Chancer (CHANCER)

·         Shiba Memu (SHIBA MEMU)

·         AltSignals (ASI)

·         Metacade (MCADE)

·         Ethereum (ETH)

·         Binance Coin (BNB)

·         Cardano (ADA)

·         Ripple (XRP)

·         Solana (SOL)

·         Shiba Inu (SHIB)

·         Polygon (MATIC)

·         Dogecoin (DOGE)

Chancer — En decentraliserad app för att förutsäga marknadsutveckling revolutionerar betting

Vad är Chancer?

Chancer är en ny blockkedjedriven app som möjliggör Web3-betting, som vi på svenska ibland även kallar vadslagning eller satsning. Det är världens första decentraliserade app som förutsäger utveckling på marknader. Chancer skiljer sig från traditionella bettingsidor genom att helt enkelt ta bort dessa sidor och låta allt som har med bettingen att göra ligga händerna på plattformens användare. Plattformen möjliggör för användare att göra mer privata satsningar genom att utmana vänner eller familj, eller mer offentliga satsningar vid stora evenemang som Superbowl eller Champions League-finalen. Det sistnämnda alternativet gäller alltså för händelser som vem som helst kan satsa på, och det finns då potential att bli viral.

Chancers styrka ligger i det faktum att användare har fullständig kontroll över sina insatser och kan bli en del av en community i Web3 utan att förlora mot en bettingsida. Det är en aspekt som troligen kommer att locka många sport- och bettingälskare. Att krypto läggs till det hela gör projektet ännu mer spännande, eftersom investerare potentiellt kan tjäna mycket pengar om de köper krypton vid rätt tidpunkt.

Därför bör du överväga att köpa CHANCER

Alla insatser i systemet placeras i CHANCER-tokens, vilket gör att Chancers pris mycket väl kan skjuta iväg, vilket skulle belöna tidiga investerare med grym avkastning. Med tanke på hur stor spel- och bettingindustrin är – marknadsvärdet uppgick till cirka 63,53 miljarder dollar 2022 – har Chancer grymma förutsättningar att ta fart och potentiellt bli en lönsam investering.

Chancer kommer dessutom att sticka ut från många andra aktörer genom möjligheten att kommunicera i realtid med hjälp av Google-drivna WebRTC. Chancers community kan helt enkelt dra nytta av live streaming. Utöver det kommer plattformen att ha opartiska marknadsmoderatorer, vilka säkerställer att alla resultat är korrekta och rättvisa för alla inblandade parter.

Fördelarna slutar inte där. Chancer tror på att belöna sina användare och kommer därför att erbjuda CHANCER-tokens bara för att använda plattformen. Dessutom kommer den att bjuda på ett Share2Earn-system, staking och rabatterade avgifter för dem som skapar och deltar på marknaden, vilket gör det kostnadseffektivt för dem som använder plattformen ofta. Ett annat sätt att tjäna en passiv inkomst via Chancer är att bli en nodvalidator. CHANCER kan alltså vara en bra investering för den som vill tjäna och bli belönad för relativt enkla, men viktiga och roliga, aktiviteter.

Risker med att investera i CHANCER

Det finns givetvis risker att investera i nya kryptovalutaprojekt som CHANCER, som är på väg att lansera sin pre-sale. Men med tanke på branschens storlek och styrkan i att det inte finns några bettingsidor eller bookmakers att förlora mot, kan Chancer ha en lönsam framtid framför sig bland både betting-fans och investerare.

>>> Du kan hitta mer information, inklusive hur du kan köpa CHANCER, här <<<

Shiba Memu — Ett meme-mynt med verklig användbarhet

Vad är Shiba Memu?

Shiba Memu är ett helt nytt meme-mynt baserat på den söta japanska hunden, Shiba Inu, som kommer att tilltala många på grund av dess bedårande gränssnitt. Shiba Memu är dock mer än vad man kan se – den planerar att störa meme-myntmarknaden samtidigt som den revolutionerar marknadsföringen. Genom att utnyttja blockkedje- och AI-teknik strävar Shiba Memu efter att automatisera typiskt tidskrävande marknadsföringsuppgifter, producera mer innehåll än 100+ byråer samlade på alla plattformar, från PR-inlägg till inlägg på sociala medier och mer.

Genom AI lär sig Shiba Memu från framgångsrika marknadsföringsstrategier, skriver sin egen PR och marknadsför sig över relevanta forum och sociala nätverk. Den kommer att kunna generera innehåll baserat på data som dess AI kontinuerligt analyserar, och publicera detta på flera onlineplattformar. Den kommer sedan att övervaka och analysera framgången för sina marknadsföringsinsatser och anpassa dem därefter, ständigt lära sig och förbättra innehållet för att optimera resultaten. Maskininlärning gör det möjligt för Shiba Memu att anpassa allt innehåll för vilken publik som helst, vilket ökar engagemanget och konverteringarna.

Anledningar till varför du bör överväga att köpa SHIBA MEMU

Shiba Memu siktar på att bli ett marknadsföringskraftverk och eftersom fler och fler industrier tar till sig kraften i AI, kan det vara väl lämpat att helt förändra hur marknadsförare gör sina jobb. Genom att automatisera många tidskrävande, vardagliga uppgifter kommer det att tillåta marknadsförare att fokusera på andra ansträngningar och tillväxtområden.

Till skillnad från många andra meme-mynt, som helt enkelt förlitar sig på att bli virala och sedan dramatiskt förlorar i värde när hypen tystnar, har SHIBA MEMU verklig användbarhet och har därför potential att bli en långsiktig investering. Meme-fans och kryptoentusiaster som vill investera i ett meme-mynt bör överväga Shiba Memu; inte bara är det roligt och sött, utan det har ett starkt användningsområde och kan ge sunda vinster.

Risker med att investera i SHIBA MEMU

Alla kryptoinvesteringar har risker kopplade till sig. Men till skillnad från andra meme-mynt har Shiba Memu potentialen att förbli stark och öka i värde på grund av dess användbarhet, vilket gör det till en säkrare investering än många meme-mynt.

>>> Du kan hitta mer information, inklusive hur du kan köpa SHMU, här <<<

AltSignals – Ledare inom handelssignaler som omfamnar kraften i AI

Vad är AltSignals?

AltSignals är en väletablerad branschledande leverantör av handelssignaler som utvecklar den mest avancerade AI-tekniken för att förse användare med marknadsanalyser. Allt sker med syftet att maximera deras handelseffektivitet och -resultat.

Plattformens AltAlgo™-indikator kommer så småningom att drivas av det nya ActualizeAI-drivna handelsverktyget som kombinerar flera av de senaste AI-aktiverade teknologierna. Härigenom möjliggörs användare tillgång till de mest uppdaterade handelssignalerna. ActualizeAI kommer att använda maskininlärning, prediktiv modellering och naturlig språkbehandling (NLP) för att leta igenom marknader 24/7 och ge användarna bästa möjliga handelsinformation.

Det AltSignals erbjuder till sin målgrupp gynnas med släppet av sin egen kryptovaluta ASI, tillsammans med sin AI Members Club. ASI-token kommer att ge medlemmar exklusiv tidig tillgång till lukrativa pre-sale och privata försäljningsmöjligheter inom Web3-sektorn. Detta är bara några av de många fördelar som är öppna för ASI-myntinnehavare.

Anledningar till varför du bör överväga att investera i ASI

ASI:s pre-sale är en av de mest spännande ICO:erna 2023. I denna pre-sale lanseras ett mynt till ett pris på bara $0.012 per token. Det bidrar till att ASI erbjuder enorm avkastningspotential framöver. Många tror verkligen på AltSignals, som den ledande leverantören av korrekta AI-aktiverade handelssignaler på marknaden, som en investering.

ASI:s community kommer att kunna dra nytta av det massiva stödet från en redan etablerad och mycket pålitlig plattform, som troligen gynnar tokenpriset, vilket kommer att stiga från $0.012 till $0.02274 allt eftersom dess pre-sale fortskrider. Experter förutspår att ökningen kan bli ännu större när myntet väl släpps på börser som Uniswap.

Risker med att investera i ASI

Det finns uppenbarligen risker med att investera i nya kryptovalutaprojekt som ASI, inte minst under pre-sale-stadiet. Men det som dock minskar riskerna med ASI är att den backas upp av en redan etablerad användarbas, som sedan länge har tagit del av projektets handelssignaler. Detta innebär att marknadskrafterna kan få en mycket lägre inverkan, vilket i sin tur innebär att eventuella baisseartade marknadsförhållanden förhoppningsvis kommer att ha en försumbar effekt på priserna, jämfört med många andra etablerade projekt.

>>> Du kan hitta mer information, inklusive hur du kan köpa ASI, här <<<

Metacade (MCADE) – Bästa nya GameFi-myntet

Vad är Metacade?

Metacade är ett av de mest spännande helt nya kryptoprojekten som syftar till att föra spelentusiaster samman med kryptofans på ett och samma ställe. Denna virtuella online-arkad är ett Ethereum-baserat projekt som kommer att vara värd för det mest omfattande utbudet av klassiska arkadtitlar tillsammans med de nyaste, mest innovativa titlarna. Alla dessa använder Web3-teknik och oslagbar P2E-mekanik – allt för att erbjuda sina spelare det allra bästa.

Tillsammans med sitt stora utbud av speltitlar och enastående P2E-utbud blir det tydligt att Metacade sätter communityn och vad de vill ha i centrum. Communityns bästa genomsyrar samtliga planer, vilka är inriktade på att placera projektet i framkanten av GameFi:s utveckling under de kommande åren. MCADE-innehavare kommer att ges värdefull tillgång till olika möjligheter att tjäna belöningar, vilka exempelvis möjliggörs genom projektets program Create2Earn, Compete2Earn och Work2Earn. Varje program gör det möjligt för användare att interagera med navet på olika sätt och tjäna kryptobelöningar på vägen.

Anledningar till varför du bör överväga att investera i MCADE

Metacades egen kryptovaluta MCADE är en intressant investeringsmöjlighet. Myntets utmärkta tokenomics och höga nivåer av inbyggd användbarhet är två centrala aspekter som gör det till ett attraktivt tillägg till alla kryptoportföljer.

På samma sätt kommer projektets banbrytande Metagrant-system att potentiellt kunna driva plattformens tillväxt och stimulera hela kryptospelindustrin. Detta system går ut på att Metacades kassa erbjuder finansiering till utvecklare, som ett sätt att stödja dem i att skapa nya titlar exklusivt för Metacade, 

Utvecklare kan genom Metagrant-systemet skicka in ansökningar om att få finansiering. Det är communityn som sedan röstar på vilka spel som de tycker låter bäst. De idéer som får mest stöd har möjligheten att börja produceras, vilket alltså innebär att communityn har befogenhet att se till att de spel de vill spela blir verklighet. Som sådan är MCADE en spännande och unik krypto att köpa.

Risker med att investera i MCADE

Med ett fast utbud av tokens och Metacades många fördelar som når en bredare publik, ser det ut som att efterfrågan på MCADE mer eller mindre ständigt kommer stiga och driva upp priset högre och högre. Naturligtvis påverkas Metacade, liksom många andra kryptotillgångar, av allmänna marknadsfluktuationer, och investerare bör absolut göra sin egen research och analys innan de investerar i någon kryptovaluta.

>>> Du kan hitta mer information, inklusive hur du kan köpa MCADE, här <<<

Ethereum (ETH) – Blockkedjejätte med spännande nya uppdateringar

Vad är Ethereum?

Ethereum är den näst största kryptovalutan efter marknadsvärde, efter Bitcoin, och är världens ledande blockkedjeeverantör. Det är en decentraliserad öppen källkodskedja med utmärkta smarta kontraktsfunktioner, som gör det möjligt för användare att enkelt bygga decentraliserade applikationer (dApps).

Ethereum har hittat sin position som den ledande blockkedjeleverantören, men man ska inte glömma att den hotas av nyare lager-1 blockkedjor. Ethereum har missgynnats av dess ursprungliga lager-1-arbetsbevis som visade sig vara en kostsam, ineffektiv och långsam lösning jämfört med nyare, mer moderna plattformar. Ethereums utvecklare har dock förbättrat många av dessa problem 2022 i och med Shanghai-uppgraderingen. Denna innebar en övergång till den mycket mer smidiga konsensusmekanismen insatsbevis.

Anledningar till varför du bör överväga att investera i ETH

ETH:s senaste värdeökning återspeglar en övergripande förbättring på globala kryptovalutamarknader, men den kan också tillskrivas den framgångsrika lanseringen av Ethereum 2.0. Ethereum hävdar att övergången till konsensusmekanismen insatsbevis minskar energianvändningen med cirka 99.95 %, jämfört med den tidigare PoW-konsensus. Denna förbättring gör ETH till ett mycket mer attraktivt investeringsalternativ jämfört med många andra krypton. Gasavgifterna ligger dock kvar på höga nivåer.

Ytterligare utvecklingar är på väg att släppas 2023 och 2024, såsom en ny sharding-mekanism som kommer att utöka Ethereums nätverkets datalagringskapacitet, öka skalbarheten och minska transaktionsavgifterna. Dessa nya funktioner ser ut att cementera Ethereums ekosystem som en av världens ledande kryptotillgångar i många år framöver.

Risker med att investera i ETH

Den nära kopplingen som Ethereums ekosystem har till Bitcoin gör det till ett av de mest motståndskraftiga mynten mot allmänna marknadsfluktuationer. Detta innebär alltså att priset på ETH påverkas mindre av tuffare marknadsförhållanden, generellt sett. Flera globala regeringar överväger dock att införa striktare regleringar av kryptomarknader. Varje enskild reglering som inskränker friheten för de största kryptovalutorna, som Ethereum, kan påverka priset på ETH negativt.

Binance Coin (BNB) – Smart kedja uppbackad av centraliserad börsjätte

Vad är Binance Coin?

Binance är mest känt som den dominerande centraliserade kryptobörsen, som står för den högsta handelsvolymen räknat på globala transaktioner. Men vid sidan av börsen har Binance spenderat betydande summor på att utveckla sitt ekosystem för att producera sin egen blockkedja, Binance Smart Chain. Kryptovalutan som skapas av Binance kallas BNB, vilket med andra ord alltså är blockkedjans egen kryptovaluta.

Med stöd av en kryptojätte som Binance kan man säga att Binance Smart Chain har kommit långt på kort tid. Binance Smart Chain är betydligt mer centraliserad än andra, som Ethereum, men erbjuder transaktionsavgifter – från så låga som $0.02 och snabba blockeringstider. Detta har gjort Binances blockkedjeteknik enormt populär och används av flera nya projekt, från decentraliserade kryptobörser till NFT:er

Anledningar till varför du bör överväga att investera i BNB

Binance Smart Chain har utmärkt funktionalitet för att stödja smarta kontrakt, vilket flera befintliga projekt redan har utnyttjat. Men med sina låga gasavgifter ser detta ut att göra kedjan till en allt mer populär destination för flera nya projekt under de kommande åren.

BNB-innehavare har också möjlighet att satsa sina BNB-mynt, vilket ger dem chansen att tjäna belöningar eftersom deras mynt då stödjer transaktioner på plattformen. Denna billiga, effektiva och säkra väg till marknaden för utvecklare kan ge utmärkt avkastning för investerare i BNB. Även om BNB redan har ett högt börsvärde, finns det en betydande potential för överlägsen avkastning, särskilt som Binance Smart Chain stimulerar tillväxt i kryptoindustrier.

Risker med att investera i BNB

Binances starka marknadsvärde och utrymme för tillväxt gör det till en attraktiv möjlighet för investerare som föredrar ett etablerat mynt att köpa. Men Binances flerskiktiga erbjudande utsätter dem för en större risk för devalvering, inte bara när baisse-artade förhållanden drabbar kryptomarknaderna, utan också om någon del av deras ekosystem misslyckas. Då kommer ju nämligen förtroendet för hela Binances ekosystem att kunna drabbas negativt.

Cardano (ADA)—Mycket skalbart blockkedjenätverk

Vad är Cardano?

Cardano är skapat av den tidigare medgrundaren av Ethereum, Charles Hoskinson, och en blockkedja som är byggd för att lösa några av Ethereums begränsningar som vi har nämnt tidigare i artikeln. Hoskinson och utvecklingsteamet genomförde djupgående research och analys vid utvecklingen av Cardano. Alla aspekter och lösningar har även granskats av kunnigt fackfolk för att säkerställa kodens kvalitet och plattformens funktionalitet.

Två av de stora begränsningar som Ethereum har erbjuder Cardano alternativ till. Dessa två lösningar består i hastigheten och kostnaden för vilka transaktioner valideras via Cardanos konsensusmekanism insatsbevis. Dessutom tillåter Cardanos skiktade arkitektur, som innehåller Cardano Settlement Layer (CSL) och Cardano Computation Layer (CCL), uppskattad transaktionsbearbetning. Dessutom kan nämnas att Cardano möjliggör för decentraliserade appar och att de kan delas upp i olika nätverk.

Denna flerskiktiga metod ger utvecklare betydligt större skalbarhet och flexibilitet samtidigt som den minskar den datorkraft som krävs för att bryta block, vilket leder till större decentraliserad nätverkskontroll.

Anledningar till varför du bör överväga att investera i ADA

Den revolutionerande karaktären hos Cardanos blockkedjeteknik har lett till att myntet snabbt har kunnat bygga upp en lojal och hängiven följarskara. Detta gör den till en av de mest aktiva lager-1-plattformarna för dApp-utveckling. Cardanos kryptovalutaprojekt sträcker sig från NFT:er till decentraliserade finansieringslösningar, vilket vittnar om hur utvecklare ser Cardanos plattform som en av de mest säkra och flexibla, trots Ethereums senaste nya utgåvor.

Detta växande rykte lockar allt fler utvecklare till plattformen för att bygga nya projekt, vilket leder till en potentiell stegvis förändring i antalet transaktioner som genomförs på plattformen och en ökning av priset på ADA.

Risker med att investera i ADA

Ett fåtal synliga hot kan skönjas vid horisonten för Cardano, trots dess fortsatt höga profil och högkvalitativa erbjudande. I takt med att Ethereums nätverk arbetar med att utveckla nya funktioner, kan utvecklare vända sig bort från Cardano till förmån för Ethereum.

Dessutom kan ADA:s höga totala börsvärde begränsa avkastningen som investerare får, främst medan många av projekten som den är värd för är i de tidigare stadierna av sin utveckling.

Ripple (XRP) – Bästa bankkrypton

Vad är Ripple?

Ripple är en välkänd decentraliserad finansieringslösning etablerad 2012 som använder sin egen RippleNet-plattform för att underlätta internationella gränsöverskridande betalningar. Den egna kryptovalutan XRP driver systemet genom att ge likviditet och fungera som bryggningsvaluta för att generera intäkter när Ripple ser ut att ta sig an det relativt dyra och tidskrävande SWIFT-systemet.

XRP cementerar sig bland de tio bästa kryptovalutorna efter börsvärde. Plattformen stöds av flera stora namn, såsom stora globala banker, vilka antingen utnyttjar Ripple för att genomföra internationella betalningar till avsevärt lägre kostnader och med transaktionstider inom några sekunder, snarare än dagar.

Anledningar till varför du bör överväga att investera i XRP

Många investerare har blivit avskräckta av den pågående rättegången som Ripple genomgår mot US Securities and Exchange Commission. I rättegången ifrågasätts XRP:s giltighet som en decentraliserad kryptovaluta och om det är en säkerhet. Globala finansjättar fortsätter dock att flockas till Ripple, och plattformen gör det fortfarande möjligt för utvecklare att få oöverträffad tillgång till några av de största bankerna världen över.

Detta stöd, tillsammans med Ripples befintliga lojala och hängivna community, har övertygat många om att rättegången kommer att sluta till Ripples fördel. Om så är fallet förväntar sig analytiker att priset på XRP kommer att skjuta i höjden. Ja, då kan allt fler användare vända sig till Ripple som ett alternativ till traditionella betalningsmetoder.

Risker med att investera i XRP

Ripples största potentiella styrka är också dess största risk. Även om dess höga befintliga börsvärde kan begränsa Ripple-investerarnas avkastning, är det mest betydande hotet hur rättegången mot Ripple slutar och vad det kan innebära för priset på XRP.

Detta är ett beslut som väntas senare under 2023, så det återstår att se hur Ripple med sin XRP utvecklas. Viktigt är oavsett att göra sin marknadsanalys.

Solana (SOL) – Enastående lager-1-protokoll som fortsätter att frodas

Vad är Solana?

Solana är en lager-1-blockkedjeleverantör som arbetar med insatsbevis. Plattformen är utvecklad på samma sätt som Cardano för att utmana Ethereums monopol som en decentraliserad protokolleverantör. Detta samtidigt som den erbjuder lösningar på några av de problem som utvecklare stöter på när de använder Ethereums blockkedja.

Den betydande skillnaden mellan Solana och Cardano är Solanas banbrytande användning av en kombination av konsensusmekanismerna historikbevis och insatsbevis. Detta för att erbjuda utmärkt skalbarhet och flexibilitet. Lösningen har dessutom visat sig vara billigare, snabbare och ha en mycket större transaktionskapacitet än Ethereum. Solana är en av de största utmanarna till Ethereums starka grepp om blockkedjeområdet.

Anledningar till varför du bör överväga att investera i SOL

Solanas nätverk drivs av dess egen kryptovaluta SOL och har blivit förstahandsvalet för många kryptovalutaprojekt som vill bygga på blockkedjan de senaste åren. En av de största användningsfallen för Solana har varit inom digitala fastigheter, ett område där Ethereum fortfarande regerar men där Solanas extra skalbarhet ger ett övertygande alternativ för utvecklare.

SOL är ett mynt som ser ut att ha betydande möjligheter att öka sitt marknadsvärde under de kommande åren. Då kan det utmana Cardano, särskilt om det fortsätter att locka ett ständigt växande antal nya projekt och utvecklare till sin plattform. När dessa nya projekt mognar kommer värdet på SOL att växa, vilket gör det till en potentiellt utmärkt långsiktig investering.

Risker med att investera i SOL

Även om Solana har gjort avtryck inom blockkedjeområdet har det ibland visat sig vara sin egen värsta fiende. Vid flera tillfällen har nätverket tvingats stanna för att tillåta att problem kan lösas helt. Misslyckas man med att på lång sikt lösa dessa problem och förse utvecklare med ett stabilt nätverk kommer så småningom utvecklare att vända sig någon annanstans.

Shiba Inu (SHIB) – Väletablerat ETH-20 meme-mynt

Vad är Shiba Inu?

Shiba Inu är ett meme-mynt på blockkedjan som tog sin inspiration från Dogecoin. Den har utvecklat en egen spirande och passionerade community av supportrar. Som ett resultat har den egna kryptovalutan SHIB utvecklats över förväntan. Den vinner nu dragkraft som en styrningskrypto, efter att projektet har utvecklat en plattform som gör det möjligt för användare att ta del av dess decentraliserade finanslösning.

Även om meme-mynt ofta har en begränsad attraktionskraft för kryptofans och ibland saknar verklig nytta, har SHIB hållit fast vid sin idé och presterat riktigt bra under björnmarknaden 2022. Det har ridit på vågorna av extrem volatilitet för att befästa sin position i toppen bland de 20 bästa kryptovalutorna efter börsvärde.

Anledningar till varför du bör överväga att investera i SHIB

Många kryptoinvesterare förblir skeptiska till nyttan som erbjuds av SHIB som kryptovaluta. Men, jämför man SHIB med andra mynt med liten användbarhet hävdar fansen att SHIB är ett utmärkt mynt som just nu är tillgängligt att köpa till en avsevärd rabatt och har en ljus framtid. Detta gäller särskilt nu när Shiba Inu har skapat en DeFi-lösning.

Dessutom skördar SHIB frukterna av dess implementering på Ethereums blockkedja, vilket ger säkerhet, stabilitet och ökad funktionalitet. Detta tack vare Ethereums övergång till konsensusmekanismen insatsbevis.

Risker med att investera i SHIB

I motsats till styrkan som SHIB:s hängivna legion av anhängare lyfter, pekar skeptiker på den mycket flyktiga karaktären hos meme-mynt på kryptovalutamarknader. De kan gå upp mycket, men de kan lika väl gå ner mycket och snabbt. Även om Shiba Inu kommer att försöka stabilisera denna volatilitet med sin DeFi-lösning, finns det en risk att de har lagt alla sina ägg i en högriskkorg utan någon garanti för framgång.

Polygon (MATIC) – Transformativ blockkedjeteknik möjliggör interoperabilitet

Vad är Polygon?

Polygon, tidigare känt som Matic Network, är en lager-2 blockkedjelösning med stöd från de stora kryptonamnen Coinbase och Binance. Målet som Polygon har är att stimulera kryptoantagande genom att lösa de pågående skalbarhetsproblemen på blockkedjor. Polygon uppnår detta genom att kombinera sin Plasma Framework och konsensusmekanismen insatsbevis.

Som ett resultat hävdar Polygon att upp till 65 000 transaktioner per sekund är möjliga på en av dess sidokedjor. Denna sidokedjekapacitet tillåter interoperabilitet och potential att hysa obegränsade decentraliserade appar på sina nätverk, utan att kompromissa med nätverkets prestanda.

Anledningar till varför du bör överväga att investera i MATIC

Polygons egen kryptovaluta MATIC är fast etablerat på topp 10-listan över de högst värderade kryptovalutorna. Det ser ut som att myntet kommer att förbli där uppe under överskådlig framtid, eftersom Polygon har bildat partnerskap med starka namn, inklusive Disney.

Dessutom innebär lanseringen av en kraftfull ny lösning utformad för att förbättra skalbarheten för Ethereums blockkedja att MATIC blir ett ännu bättre alternativ för kryptoinvesterare som söker bra avkastning under 2023 och därefter.

Risker med att investera i MATIC

Som med alla lösningar för blockkedjeskalning kommer investering i MATIC med risker. För det första har det redan ett ganska högt börsvärde, även om de flesta analytiker fortfarande ser god tillväxtpotential. Dessutom är marknaden för dessa lösningar allt mer mättad, full av konkurrens. Det ligger alltså stor press på Polygon och att projektet måste ligga steget före med sina skalbarhetsalternativ. Emellertid har Polygon-teamet en first mover-fördel när det kommer till lager-2-lösningar.

Dogecoin (DOGE) – Populär meme-myntinvestering

Vad är Dogecoin?

Dogecoin är unik inom kryptokretsar – det är ett projekt byggt på humor. Det utvecklades från början som ett roligt alternativ till Bitcoins guldstandard, men över tid har Dogecoin utvecklat ett rykte som en tillgänglig ingångspunkt för nybörjare inom krypto. Under de senaste åren har DOGE fått en stor och hängiven publik, inklusive Elon Musk.

Även om projektet under denna tid har utvecklats väldigt lite tror många – inklusive Musk – att det finns flera övertygande användningsfall för Dogecoin att undersöka under de kommande åren. Dessa alternativ inkluderar att bli ett alternativ till fiat-valuta och leverera smarta kontrakt.

Anledningar till varför du bör överväga att investera i DOGE

Om stödet från Elon Musk inte är tillräckligt bra för att du ska vilja lägga vantarna på DOGE, ett av de billigaste mynten men bland de 10 bästa efter börsvärde, går rykten om att Dogecoin skulle kunna byta till insatsbevis i framtiden. Detta anser många är en viktig förbättring.

Dessutom fortsätter Dogecoin att vara en utmärkt startpunkt för nya kryptofans, samtidigt som den behåller sin status som ett fast etablerat projekt, vilket innebär att det kommer att finnas kvar på lång sikt.

Risker med att investera i DOGE

Mynt som DOGE är mycket volatila och reagerar ofta mer på marknadskrafterna än andra projekt. Dessutom innebär det höga marknadsvärdet och det stora utbudet av mynt, med risk för deflation, att DOGE:s pris är lägre än det skulle kunna vara. Detta, och den låga nyttan som ännu är kopplad till Dogecoin, resulterar i ett tak för de vinster som är möjliga för dem som investerar i DOGE.

Vanliga frågor om krypto

Vad är kryptovalutor?

Kryptovalutor är digitala tillgångar som använder krypteringsteknik för att verifiera transaktioner under säkra förhållanden med hjälp av kryptografi. Denna teknik tillhandahålls av blockkedjor, ett distribuerat reskontrasystem som möjliggör transaktioner som valideras av ett nätverk av datorer.

Vissa kryptovalutor är decentraliserade och många strävar efter att vara det, vilket innebär att en centralbank, regering eller annan central aktör inte kontrollerar dem.

Vad är krypto-pre-sales?

Krypto-pre-sales, ofta kända som ICO:er, är en metod som kryptoprojekt använder för att samla in pengar innan de erbjuder sina mynt till allmänheten på kryptobörser.

Under pre-sales erbjuder ett projekt ett begränsat antal mynt till en utvald grupp krypto-investerare till ett fast pris, ofta till betydande rabatt. De insamlade medlen stödjer projektets utveckling och belönar tidiga investerare med större potentiell avkastning när myntet väl blir börsnoterat.

Vilken krypto kommer att explodera 2023?

Det är alltid svårt att förutse framtiden. Försäljning av kryptotillgångar med en skarp projektplan, hög nytta och utmärkt potential att bli ledande inom sin valda sektor väljs vanligtvis ut av investerare som letar efter den efterföljande exponentiella tillväxten. 

Vilken är den bästa krypton att köpa under 2023?

Nyckeln till att hitta de bästa kryptovalutorna att investera i under 2023 är mer eller mindre densamma varje år. Att hitta de högsta potentiella projekten till det lägsta priser är avgörande. Det kan handla projekt som gör det möjligt för utvecklare att bygga och utveckla ekosystem som kommer att uppmuntra kontinuerlig tillväxt under de kommande åren. Till sist, varje kryptovaluta som införlivar stadiga tillväxtplaner i sin färdplan kommer nästan alltid att vara en av de bästa krypton att köpa.

Redaktionen

Se alla artiklar av Redaktionen