Hur Bitcoin fungerar | Den digitala valutan med hög volatilitet

Sedan den första kryptovalutan skapades år 2008 har handel med digitala valutor blivit utomordentligt populärt världen över. Då dessa valutor inte bevakas eller kontrolleras av bankerna känner många att de får en större frihet vid kryptovalutatransaktioner. Inte nog med det, utan kryptovalutor kan dessutom ses som ett investeringsobjekt då dess värden konstant stiger och sjunker. I den här artikeln ska vi tala mer om den första kryptovalutan Bitcoin, och om du vill fördjupa dig i ämnet kan du dessutom besöka Bitcoinvärde.com.

Bitcoin stiger och sjunker i värde

För risktagare som föredrar investeringar på kort sikt är Bitcoin en intressant kryptovaluta som lockar. Det här digitala myntet har en hög volatilitet, och dess värde fluktuerar därför kraftigt. Från början var Bitcoin menad som ett sätt att tillåta två personer att skicka pengar till varandra utan att centralbankerna eller andra mellanhänder var involverade, och detta leder till mer kontroll, mer frihet och anonymitet. Du slipper att uppge personliga uppgifter kring dig själv och har istället enbart en adress som är kopplad till din kryptoplånbok.

Det är tillgång och efterfrågan som har att göra med hur mycket Bitcoin sjunker och stiger i värde, så det är alltid en risk att investera i Bitcoin. Vid skapandet bestämdes det att Bitcoin skulle ha en maximal gräns på 21 miljoner Bitcoins, och detta har bland annat stoppat risken för inflation.

Bitcoins begynnelse

Det var en person som kallade sig själv för Satoshi Nakamoto som först introducerade kryptovalutorna som vi känner till dem idag. År 2008 publicerade han ett dokument på nätet som gick in i detalj kring vad Bitcoin är och hur det fungerar. Efter detta dröjde det inte mer än ett år innan Bitcoin lanserades, och myntet hade då en öppen källkod. Resultatet blev att andra hade möjligheten att skapa sina egna mynt, och för närvarande finns det tusentals valmöjligheter för användare som är intresserade av att börja investera i kryptovalutor.

Vikten av att ha tålamod

Om du anser att det låter tilltalande att investera i Bitcoin eller någon annan kryptovaluta finns det vissa punkter som är värda att ta hänsyn till. Först av allt bör du endast investera pengar som du har råd att förlora då det aldrig går att till 100 % förutspå hur kursen kommer att utvecklas. Du kan inom kort bli en miljonär, men det kan också bli så att du förlorar hela din investering. Tänk därför igenom dina valmöjligheter noga innan du tar några drastiska beslut.

Det är också en god idé att ta det lugnt och att inte få panik så fort en valutakurs börjar röra sig nedåt. En kryptovaluta såsom Bitcoin fluktuerar ständigt i värde, så även om kursen för närvarande är på väg nedåt finns det en chans att detta snart vänder. Vänta därför till dess att den rätta tidpunkten kommer innan du säljer. Läs gärna igenom olika investeringstips och guider för att sätta dig in i hur du bäst går tillväga för att handla med kryptovalutor.

Redaktionen

Se alla artiklar av Redaktionen