Hur det går till att spela Keno | Din ultimata Keno guide

Keno är ett mycket omtyckt turspel som bland annat kan spelas online hos Svenska Spel. Reglerna är inte särskilt komplicerade, och just därför är det inga svårigheter att ta del av spelet oavsett om du är en nybörjare eller mycket insatt i hur allting fungerar. Om du har turen på din sida kan du kamma hem miljontals kronor, och den här spänningen är det utan tvekan många som uppskattar. Vad är dock egentligen Keno, hur går spelet till och var kan du ta del av Keno redan idag? Detta och mer ska vi kika närmare på.

Hur fungerar Keno?

Hur mycket du vinner när du spelar Keno beror på vilken nivå du väljer att spela på, och med detta i åtanke kan du därför själv bestämma hur stor din maximala vinst kan bli. Om du spelar på den högsta nivån är det möjligt att kamma hem upp till 20 miljoner kronor, men inte är det en vals på rosor att lyckas med detta då vinstchanserna är ganska små. Därför ska du säkerställa att du spelar för spänningens skull och inte som ett sätt att tjäna pengar på.

Vilken nivå du lägger dig på syftar på hur många nummer du väljer i din rad. Exempelvis ligger du på kenonivå fyra om du väljer fyra nummer i din rad. Det är dock först vid nivå 11 som du har chansen att vinna storkovan på 20 miljoner kronor. Spelet i sig självt kan liknas vid bingo, och om du väljer färre nummer kommer din vinstchans att öka. Som sagt är dock vinstpotten då också mindre.

Spelreglerna inom Keno

Det är snabbt, smidigt och enkelt att komma igång med att spela Keno. Du bestämmer dig först för hur många nummer du vill spela för: ett till 11. Därefter är det dags att välja siffrorna, och dessa kan ligga på allt mellan ett och 70. När du är klar återstår det bara att vänta på att dragningen ska äga rum för att få dina Keno resultat och ta reda på huruvida du har vunnit eller inte.

Om du vill komma igång med spelet redan idag går det att hitta hos Svenska Spel, och här kan du logga in med hjälp av BankID. Du klickar då på knappen ”inloggning med BankID” och öppnar sedan upp BankID-applikationen i din mobil. Här signerar du för att bekräfta din identitet, och sedan är det fritt fram att börja spela genom att göra en insättning till ditt spelsaldo.

När du får dina resultat

I vanliga fall får du tillgång till dina resultat via ett mejl, men du kan också logga in på ditt casinokonto för att kontrollera resultaten därifrån. Du får då se vilka nummer som drogs, var du gissade rätt och var du gissade fel. Keno är ett turspel och det finns därför inte specifika strategier som kan garantera dig en vinst, men om du har turen på din sida kanske det slutar med att du får njuta av gynnsamma resultat.

Redaktionen

Se alla artiklar av Redaktionen