Hur handel med kryptovalutor har tagit världen med storm

Populariteten av handel med virtuella valutor vid namn kryptovalutor har sannerligen exploderat. Det har inte bara blivit vanligt i Sverige, utan i många länder världen över. Den här digitala och decentraliserade valutatypen ses inte över av centralbankerna, och därför uppskattar många den friheten och anonymiteten som transaktioner med kryptovalutor bjuder på. Med detta sagt, varför är det så lockande att handla kryptovaluta och vilka gynnsamma valmöjligheter har du? Detta och mer ska vi gå igenom nedan.

Varför kryptovalutahandel har blivit så populärt

För att kunna handla med kryptovalutor öppnar användare upp en kryptoplånbok där tillgångarna förvaras. Det finns många kostnadsfria alternativ, vilket utan tvekan uppskattas av många. Valutor såsom Bitcoin fungerar som en decentraliserad digital valuta som varken övervakas eller kontrolleras av centralbankerna, och detta är en av de många skälen till att kryptovalutor har blivit så populära. Det är upp till var och en hur valutan används och många känner att de få mer frihet då transaktioner kan genomföras på ett anonymt sätt.

Anonymiteten kommer från det faktumet att du inte behöver uppge ditt namn eller andra detaljer om dig själv. Det enda som behövs är den unika adressen som du får när du öppnar upp en kryptoplånbok. Det är möjligt att handla med valutan världen över utan att du behöver tänka på avgifter eller växelkurser, och kryptohandlare ser det därför som ett riktigt smidigt alternativ till fiatvalutor.

Bitcoin | Den största kryptovalutan på marknaden

Det finns tusentals olika kryptovalutor att handla med, men den allra största råkar också vara den allra första: nämligen Bitcoin. Den här valutan introducerades år 2008, och den hyllades som en ny fantastisk handelsmetod. Såsom tidigare nämnt lockades många till kryptovalutor såsom Bitcoin just för att de ger mer frihet utan att centralbankerna eller andra mellanhänder kontrollerar ens tillgångar.

Bitcoin är dessutom populärt som ett investeringsobjekt. Valutan har en hög volatilitet, vilket betyder att den konstant ökar och sjunker i värde. Detta är gynnsamt för korttidsinvesterare som snabbt vill köpa och snabbt sälja när Bitcoins värde har ökat.

Dogecoin | Skämtmyntet som överträffade förväntningarna

En av de många kryptovalutorna som dök upp efter dess att Bitcoin hade fått fart var Dogecoin. Den här valutan var menad som ett skämtmynt och skapades av programmeraren Billy Markus. Myntets design är baserat på internet meme:t Doge och var menat att tillföra lite humor och lättsamhet till kryptomarknaden. När miljardären Elon Musk började tala om myntet var det dock många blickar som riktades mot Dogecoin, och numera är den en utomordentligt populär kryptovaluta.

Ethereum | Har chansen att bli störst

År 2015 lanserades kryptovalutan Ethereum, och detta är utan tvekan ett mynt som snabbt har kommit på fötterna. Numera är Ethereum så populärt att många spekulerar kring möjligheten att Ethereum ska överta Bitcoin som den största kryptovalutan i världen. Både de som handlar med kryptovalutor för anonymitetens skull och de som ser kryptovalutor som ett investeringsobjekt uppskattar Ethereum, och det går numera att köpa detta mynt på många platser online.

Redaktionen

Se alla artiklar av Redaktionen