Köp Dash: Den totala 2024 guiden

Att köpa Dash eller en annan kryptovaluta för den delen kan vara något som du haft planer på under en lång tid. Dash är en av de äldre kryptovalutorna som påminner lite om Bitcoin i sättet den är uppbyggd på.

DASH gäller idag som en av de mest värdefulla kryptovalutorna som finns i världen där handlarna bokstavlig flockas kring att investera i den. Själva priset på Dash bestäms av utbud/efterfrågan.

Det är även viktigt att göra dig införstådd med det faktum att det ej existera några centrala instanser vilka har som mål att minimera fluktuationerna, vilket gör att bra/dåliga nyheter alternativt stora investerare som köper/säljer kan ha stor inverkan på priset där 10% prisfall/ökning på en dag är inte onormalt för Dash.

Är du inte rädd än?

Fortsätt då att läsa vidare och ta reda på hur du investerar i Dash!

KÖP DASH HÄR Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Så här köper du din första Dash steg-för-steg

I det här avsnittet så går vi igenom hur du köper din första Dash samt hur du säljer av ditt innehav senare.

Den här steg-för-steg-guiden baseras på handelsplattform Coinbase, främst på grund av att vi anser plattformen vara marknadsledande. Du kan dock enkelt tillämpa guiden för en annan plattform eftersom logen bakom det hela är i grund och botten densamma.

  • Skapa ett  Coinbase-konto under 5 minuter och börja investera i Dash per omgående.
  • Du kan öppna ett konto med endast $50 och sedan investera $50 åt gången.
  • Coinbase är världens största handelsplattform och regleras av CuSEC i EU, FCA i Storbritannien och FinCEN i USA.

Steg 1 – Välj rätt handelsplattform

Det första steget för att investera i Dash är att välja en handelsplattform. I den här artikeln utgår vi från att du vill investera i Dash, men om du senare vill använda din Dash som betalningsmedel är det även möjligt med Coinbase som är den handelsplattform vi rekommenderar.

Det finns många handelsplattformar som erbjuder att du kan köpa och sälja Dash, men tyvärr finns det också många av dem som har höga avgifter och säkerhetsproblem.

Vi har samlat ett antal plattformar nedan i vår topplista som vi alla har handlat på och bedömt utifrån:

  • Säkerhet
  • Avgifter
  • Enkel användning
  • Investeringsvägledning
  • Verktyg och andra funktioner

Baserat på ovanstående faktorer föredrar vi handelsplattformen Coinbase. Aktören är licensierad i EU, har rimliga priser och är mycket användarvänliga för både nybörjare och erfarna.

Steg 2 – Skapa ett konto

När du har gjort ditt val och bestämt dig för vilken handelsplattform som du önskar handla med så är nästa steg i processen att skapa ett konto.

Nedan så visar vi dig steg-för-steg hur du åstadkommer det hela hos Coinbase, men du kan i de flesta fall nyttja använda guiden även för andra plattformar då logiken är densamma.

Börja med att trycka på knappen nedan för att gå till Coinbase:

KÖP DASH HÄR Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Fyll nu i dina uppgifter och tryck på ”Börja handla”:

coinbase 1
eToto startsida

Du ska vid det här laget ha mottagit ett e-postmeddelande från Coinbase som innehåller en unik verifieringslänk som du måste klicka på som ett led i att bekräfta ditt konto. När detta är gjort så kan du gå vidare och sätta in pengar på ditt handelskonto.

Du kan göra så antingen via betalkort eller PayPal, där den minsta insättningen utgörs av $50, till skillnad från $500, om du väljer att göra en traditionell banköverföring.

Du måste också besvara på investeringsrelaterade frågor samt verifiera dig själv genom att verifiera ditt ID. Detta görs antingen med pass eller ett annat ID-kort.

Anledningen till att du behöver lämna ”känslig information” är för att alla reglerade handelsplattformar har så kallade KYC-procedurer. Det här är rutiner vilka ämnar skydda dig som användare samt förhindra olaglig aktivitet som penningtvätt.

Steg 3 – Köp Dash (DASH)

Att köpa Dash utgör nästa steg i listan.

Nu när du har skapat ditt konto och satt in pengar så är det tämligen enkelt att investera i Dash.

Du kan antingen knappa in ”Dash” i sökfältet högst upp på sidan eller använda menyn till vänster och klicka på ”Handelsmarknader” för att sedan välja kategorin ”Krypto”

Du befinner dig nu i sektionen för Dash och behöver klicka på ”Handel” för att göra din första investering i Dash.

Du behöver nu ange det belopp som du vill förvärva Dash för. Det minsta beloppet som du kan handla för är dock $50.

När du har definierat beloppet, tryck på ”Öppna affär” för att investera

coinbase

Vad är Dash?

Kryptovalutan Dash lanserades under 2014 och står som en av de äldre krypton på marknaden. Vid lanseringen så gjorde den sig känd under benämningen Darkcoin. Den byggdes för att vara otroligt säker och 100 % anonym samt förser användaren med möjligheten att behålla sin integritet.

Dash ville initialt fokusera på att säkerställa användarnas anonymitet, men har sedan lanseringen ändrat sin riktning och i stället fokuserat på att bli en digital valuta att räkna med (såsom Bitcoin och Ethereum).

Förfarandet har tagits emot väl av användarna, varav Dash under tämligen kort period mäktat med att stiga enormt i värde, något som gjort den till en av de mest värdefulla kryptovalutorna i världen.

Dash låter dig genomföra blixtsnabba transaktioner mellan användare, vilket bidragit till att man lyckas locka till sig en hel del användare eftersom de bygger på samma blockkedja som Bitcoin.

Äger du mer än 1000 DASH så kan du få en status i form av ”MasterNodes”, något som medför att du får rösträtt när ny teknik ska skapas som ett led i att säkerställa att deras teknik förblir adekvat optimerad.

DASH är en direkt konkurrent till både Litecoin och Bitcoin Cashs ambitioner att bli nummer 2 efter Bitcoin när det kommer till betalningar mellan privatpersoner.

Är Dash en bra investering?

Huruvida Dash är en bra investering beror på hur framtidens teknik samt hur Dashl lyckas med bedriften att gå om sina ledande konkurrenter. Kryptot ligger inte riktigt i nivå med sina toppkonkurrenter, men står sig fortfarande som en av de största kryptovalutorna i världen, baserat på det totala värdet.

Gällande frågan huruvida Dash lämpar sig som en adekvat investering eller ej så beror det hela främst på huruvida kryptovalutamarknaden i över lag stiger eller om den dyker fritt. Dash måste även behålla sin position som en av de ledande och mest värdefulla kryptovalutorna för att kunna fortsätta växa. Vi kommer dock att fortsätta följa kryptots framfarter under de kommande åren!

KÖP DASH HÄR Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Vanliga frågor

Vad är Dash?

Dash är en decentraliserad digital valuta som inom sammanhanget benämns för som kryptovaluta. Priset på Dash bestäms av utbud/efterfrågan där den verkat som en populär investering i flera år.

Hur köper man en Dash?

Du kan köpa Dash hos en kryptovalutabörs, handelsplattform eller genom att handla direkt från en annan privatperson. Det hela inte svårare än att genomföra en kontoöverföring. Du kan dock ej köpa Dash (ännu) hos de traditionella bankerna.

Hur investerar man i Dash?

Du kan investera i Dash antingen genom att köpa myntet från en handelsplattform eller genom att investera i en CFD som följer priset på Dash. Om du inte vill använda Dash som betalningsmedel så är det ofta enklast att investera i kryptot via en CFD. Du bör dock vara uppmärksam på eventuella avgifter som kan tillkomma.

Kan jag köpa Dash med kreditkort?

Du kan köpa Dash med kreditkort hos nästan vilken kryptovalutabörs som helst. Handelsplattformen Coinbase erbjuder dig även möjligheten att betala med kreditkort när du investerar, något som innebär att du ej behöver vänta flera dagar på en kontoöverföring.

Kan jag köpa Dash via en kontoöverföring?

Du kan köpa Dash med en kontoöverföring hos alla kryptovalutabörser. Denna metod används oftast om du ämnar investera stora summor. Nackdelen med det hela är dock att man måste vänta flera dagar innan pengarna kan investeras. Hos KÖP DASH så kan du köpa Dash genom kontoöverföring om du överför minst $200 vill säga.

Måste du betala skatt på vinster med Dash?

När du som privatperson köper och säljer Dash så betraktas det hela som en form av spekulation. Du måste därför ta upp det hela i din skattedeklaration för at undvika juridiska påföljder.

Hur säljer man av sina Dash?

Hur du säljer av dina Dash-mynt beror främst på hur du förvärvade de initialt. Om du köpt de via en CFD så behöver du helt enkelt stänga handeln hos handelsplattformen i fråga och begära uttag på dina pengar. Om krypton dock förvaras i en plånbok så måste du sälja av dem hos en kryptovalutabörs.

Kan man köpa Dash via banken?

Du kan ej köpa Dash via svenska banker. Vissa banker låter dig förvärva Dash indirekt via en CFD som följer priset på Dash, men om du vill äga en Dash så behöver du hitta en handelsplattform där du kan köpa kryptot. Vi rekommenderar dock Coinbase i alla avseenden.

Analytiker og strategisk investor. Mirsad

Mirsad Hasik är frilansskribent och författare. En skarp och solid analytisk förmåga till den finansiella sfären är superlativ som beskriver honom adekvat. Genom att kombinera hans personliga erfarenheter så skapar han texter av värde med målet att hjälpa just dig med dina investeringar. Centralpunkten i Mirsads investeringsportfölj utgörs av aktier, investeringsfonder och kryptovaluta.

Se alla artiklar av Mirsad