Köp NEO: Den totala 2024 guiden

Funderar du på att köpa NEO (NEO) kryptot? Eller vill du bara ta reda på vad NEO är för en kryptovaluta? På senare tid så har kryptovalutor varit för en enorm fokus i olika medier.

NEO utgör inget undantag utan verkar i form som en av de mest spännande och intressanta kryptovalutorna på marknaden. I denna guide så kommer du att får lära dig mer om NEO, dess för- och nackdelar men även ta del av annan intressant information för att ta reda på huruvida du ska investera i NEO eller ej.

Priset på NEO bestäms av utbudet/efterfrågan där det ej existerar några regleringar vilka har som mål att minimera fluktuationerna.

Detta innebär att bra/dåliga nyheter, alternativt stora investerare vilka väljer att köpa/sälja av sitt innehav kan ha en stor inverkan på priset där 10% fall/ökning hos värdet i fråga under en dag ej tillhör ovanligheterna när det kommer till NEO.

Är du inte rädd än?

Fortsätt då att läsa för att lära dig mer om hur du investerar i NEO!

KÖP NEO HÄR Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Köp din första NOE – Steg för steg

I det här avsnittet så går vi igenom hur du köper din första NEO-krypto och hur du säljer av ditt innehav senare.

Den här steg-för-steg-guiden baseras på Coinbase, eftersom vi anser den vara den bästa handelsplattformen på marknaden, men tillvägagångssättet kan tillämpas även för andra plattformarna eftersom logiken oftast är densamma.

  • Skapa ett konto hos Coinbase under 5 minuter och investera i NEO direkt.
  • Du kan öppna ett konto med endast $50 och investera sedan $50 åt gången.
  • Coinbase är världens största handelsplattform och regleras av CuSEC i EU, FCA i Storbritannien och FinCEN i USA.

Steg 1 – Välj rätt handelsplattform

Det första steget för att investera i NEO är att välja en adekvat handelsplattform. I den här guiden så utgår vi från att du vill investera i NEO, men om du senare vill använda NEO som en form av betalningsmedel så är det hela även möjligt förutsatt att du använder dig av Coinbase, som just är den handelsplattform som vi rekommenderar.

Det existerar idag en rad handelsplattformar som erbjuder dig att möjligheten att både köpa och sälja NEO. Tyvärr så finns det även ett stort antal plattformar vilka kommer med höga transaktionsavgifter och en rad säkerhetsproblem.

Vi har samlat ett antal plattformar vilka vi rangordnat baserat på ett antal kriter, vilka för övrigt listas nedan:

  • Säkerhet
  • Avgifter
  • Enkel användning
  • Investeringsvägledning
  • Verktyg och andra funktioner

Baserat på ovanstående faktorer så rekommenderar vi Coinbase till alla våra handlare, oavsett deras bakgrund. Coinbase är licensierad i EU, kommer med rimliga priser och är mycket användarvänlig för både nybörjare och erfarna.

Steg 2 – Skapa ett konto

När du har gjort ditt val och bestämt dig för vilken handelsplattform som du vill handla med så är nästa steg i processen att skapa ett konto.

Nedan så visar vi dig steg-för-steg hur du åstadkommer det hos Coinbase, men du kan med största sannolikhet även tillämpa samma tillvägagångssätt även hos andra plattformar.

Börja med att trycka på knappen nedan för att gå till Coinbase.

KÖP NEO HÄR Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Fyll nu i dina uppgifter och tryck på ”Börja handla”.

coinbase 1

Du ska vid det här laget ha mottagit ett e-postmeddelande som innehåller en unik verifieringslänk som du behöver klicka på. När detta gjorts så kan du gå vidare till att sätta in pengar på ditt handelskonto.

För att sätta in pengar på ditt konto så kan du antingen använda dig av betalkort eller PayPal, där den minsta insättningen utgörs av $50, till skillnad från $500, om du väljer att göra en banköverföring.

Du måste också besvara på investeringsrelaterade frågor samt verifiera din identitet. Detta kan åstadkommas antingen med pass eller annat statligt utfärdat ID-kort.

Anledningen till att du behöver lämna ut personlig och ”känslig information” om dig själv är för att alla reglerade handelsplattformar följer så kallade KYC-procedurer. Det här är rutiner vilka ämnar skydda dig som hanldare, samt förhindra olaglig aktivitet som penningtvätt.

Steg 3 – Köp NEO (NEO)

Att köpa NEO utgör nästa steg på listan.

Nu när du har skapat ditt konto och satt in pengar så är det tämligen enkelt att investera i NEO.

Du kan antingen välja att knappa in ”NEO” i sökfältet högst upp på sidan eller använda menyn till vänster och klicka på ”Handelsmarknader” för att sedan välja kategorin ”Krypto”

Du bör vid det här befinna dig på sidan för NEO och behöver klicka på ”Handel” för att göra din första investering.

Du kan nu definiera det belopp som du önskar förvärva NEO för. Det minsta beloppet som du kan handla för är $50.

När du har definierat beloppet så behöver du trycka på ”Öppen handel” för att köpa.

coinbase

Vad är NEO?

NEO är en kinesisk kryptovaluta som för övrigt är den första kryptot som bygger på öppen källkod som någonsin lanserat i Kina.

NEO skapades under 2014 av Da Hongfei och Erik Zhan, vilka ämnade erbjuda en plattform som kunde stödja deras egen kryptovaluta och därigenom säkerställa att utvecklingen av olika digitala tillgångar såsom SmartContracts möjliggjordes.

Kort sagt så är NEO ett mjukvarunätverk som kan fungera som en form av adekvat handelsplattform där alla kan handla och skapa sina egna decentraliserade produkter och tjänster.

NEO benämns av många för ”Ethereum of China” då det har många av funktioner som kan linkas vid just Ethereum, där användare kan b.la skapa sina egna applikationer, nya kryptovalutor och sociala nätverk, något som Ethereum gjort sig känt för.

Något som särskilt skiljer NEO från andra kryptovalutor är att NEO möjliggör skapande av så kallade NeoContracts, där du som utvecklare av nya applikationer kan nyttja befintliga utvecklingsspråk (C # och Java), i stället för att behöva lära dig ett helt nytt utvecklingsspråk. Det hela gör det mycket enklare att utveckla nya dapps eller stödja befintliga.

Är NEO en bra investering?

Huruvida NEO är en bra investering är svårt att svara på, då vi inte kan sia om framtiden, men det råder ingen tvekan om att det är en extremt spännande konkurrent till den näst största kryptovalutan, nämligen Ethereum.

Eftersom Ethereums framgångar främst bygger på det faktum att man gjort det möjligt för utvecklare att bygga kryptovalutor och andra typer av mjukvara vilka i sin tur baseras på dess blockkedja så är det alltid spännande att se någon som utmanar dem, i det här fallet – NEO.

De har ett ökande antal partners i Kina, och har kommit att bli en otroligt stor och stark aktör hos kryptovalutamarknaden, där de har fått ett renommé att vara en av de största kryptovalutorna i världen.

På grund av NEO:s teknik så är det betydligt fler användare som kan använda NeoContracts och därigenom skapa ytterligare kryptovaluta på sin mjukvara, vilket också gör att det är fler som är medvetna om NEO som en investering.

Kryptovaluta klassas alltid som en högriskinvestering, dock så kan NEO utgöra en adekvat investering om fler användare fortsätter att nyttja tekniken bakom blockkedjan. NEO är utan tvekan (enligt vår uppfattning) en kryptovaluta som är värd att hålla ett öga på i framtiden.

KÖP NEO HÄR Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Vanliga frågor

Vad är NEO?

NEO är en decentraliserad digital valuta även kallad kryptovaluta. Priset på NEO bestäms av utbud/efterfrågan där den utgjort en populär investering i flera år.

Hur köper man en NEO (NEO)?

Du kan köpa NEO via en kryptovalutabörs, handelsplattform eller genom att handla direkt från en annan privatperson. Det hela är inte svårare än att genomföra en traditionell kontoöverföring. Kom ihåg dock att du för närvarande inte kan förvärva kryptot hos de svenska bankerna.

Hur investerar man i NEO?

Du kan välja att investera i NEO antingen genom att förvärva en NEO direkt, eller genom att investera i en CFD som följer priset på NEO. Om du inte vill använda NEO som betalningsmedel då är det oftast enklare att investera i det via en CFD, men du måste vara uppmärksam på att du kan komma att bli påförd eventuella avgifter för det hela.

Kan jag köpa NEO med kreditkort?

Du kan köpa NEO med kreditkort hos nästan vilken kryptovalutabörs som helst. Handelsplattformen Coinbase erbjuder dig även möjligheten att betala med kreditkort när du väljer att investera, något som innebär att du ej behöver vänta flera dagar på en kontoöverföring.

Kan jag köpa NEO med kontoöverföring?

Du kan köpa NEO med kontoöverföring hos de flesta kryptovalutabörser. Denna metod används oftast om du önskar investera större belopp. Nackdelen med det hela nackdelen är att man måste vänta flera dagar innan pengarna kan investeras. Hos Coinbase så kan du köpa NEO med en kontoöverföring, förutsatt du väljer att överföra minst $200.

Måste du betala skatt på de vinster som du generera från NEO?

När du som privatperson köper och säljer av NEO så betraktas det hela som en form av spekulation med syftet att generera positiva avkastningar. Du måste därför ta upp dina affärer i den årliga deklarationen som du lämnar in till Skatteverket.

Hur säljer man av sitt NEO innehar?

Hur du säljer av dina NEOs beror främst på hur du förvärvade de initialt. Om du förvärvat kryptot via en CFD så stänger du helt enkelt handeln hos handelsplattformen i fråga och tar ut dina pengar. Å andra sidan, om de förvaras i en digital plånbok så måste du sälja av de hos en kryptovalutabörs.

Kan man köpa NEO hos de svenska bankerna?

Du kan inte köpa NEO hos de svenska bankerna. Vissa banker låter dig köpa en CFD som följer priset på NEO, men om du vill äga en NEO explicit så behöver du hitta en annan handelsplattform. Vi rekommenderar dock Coinbase till alla våra handlare oavsett deras preferenser och behov.

Analytiker og strategisk investor. Mirsad

Mirsad Hasik är frilansskribent och författare. En skarp och solid analytisk förmåga till den finansiella sfären är superlativ som beskriver honom adekvat. Genom att kombinera hans personliga erfarenheter så skapar han texter av värde med målet att hjälpa just dig med dina investeringar. Centralpunkten i Mirsads investeringsportfölj utgörs av aktier, investeringsfonder och kryptovaluta.

Se alla artiklar av Mirsad