Köp ZCASH: Den totala 2024 guiden

Funderar du på huruvida du ska köpa ZCASH (ZEC)? Eller vill du bara ta reda på mer om ZCASH kryptovalutan? ZCASH står som en av de mest spännande &decentraliserade kryptovalutorna som i grund och botten bygger på en blockkedja.

Man fokuserar främst på säkerheten och anonymiteten och påminner i dess grundutformning i mån och tycker väldigt mycket om världens största kryptovaluta, det vill säga, Bitcoin. Många benämner kryptot inofficiellt för lillebrodern till Bitcoin.

Priset på ZCASH bestäms av utbud/efterfrågan och det finns ingen reglering som försöker inverka på de frekventa fluktuationerna. Detta innebär att både bra/dåliga nyheter i kombination med stora investerare som köper/säljer kan ha stor inverkan på priset och 10% prisfall/ökning på en dag inte är onormalt för ZCASH.

Är du inte rädd än?

Om så, fortsätt då att läsa vidare och lär dig mer om hur du investerar i ZCASH!

KÖP ZCASH HÄR Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Köp din första ZCASH – Steg för steg

I det här avsnittet så går vi igenom hur du köper din första ZCASH men även hur du säljer av dessa vid ett senare tillfälle.

Den här steg-för-steg-guiden är baserad helt på handelsplattform Coinbase, eftersom det är just den plattform vi anser vara den bästa på marknande. Du kan dock enkelt använda guiden för en annan plattform, eftersom processen ofta är densamma.

  • Skapa ett Coinbase under 5 minuter och investera i ZCASH omedelbart.
  • Du kan öppna ett konto med endast $50 och sedan investera$50 åt gången.
  • Coinbase är världens största handelsplattform och regleras av CuSEC i EU, FCA i Storbritannien och FinCEN i USA.

Steg 1 – Välj rätt handelsplattform

Det första steget för att investera i ZCASH är att välja en adekvat handelsplattform. I den här artikeln utgår vi från att du vill investera i ZCASH, men om du senare vill använda din ZCASH som betalningsmedel så är det hela även möjligt med Coinbase som just är den handelsplattform vi rekommenderar.

Det existerar ett stort antal handelsplattformar som erbjuder dig möjligheten att köpa och sälja av dina ZCASH, men tyvärr så applicerar många av dem höga avgifter men har även ett antal allvarliga säkerhetsbrister.

Vi har samlat ett antal plattformar (se nedan) vilka vi rangordnat baserat på ett antal parametrar i form av följande:

  • Säkerhet
  • Avgifter
  • Enkel användning
  • Investeringsvägledning
  • Verktyg och andra funktioner

Baserat på ovanstående faktorer så har vi valt ut Coinbase som vår primära handelsplattformen. Aktören är licensierad i EU, tillhandahåller rimliga priser och är mycket användarvänliga för både nybörjare och erfarna.

Steg 2 – Skapa ett konto

När du har gjort ditt val och bestämt dig för vilken handelsplattform som du önskar handla med så är nästa steg i processen att skapa ett konto.

Nedan så visar vi dig steg-för-steg hur du åstadkommer det hela med Coinbase, men du kan oftast tillämpa samma logik även när det kommer till andra plattformar.

Börja med att trycka på knappen nedan för att gå till Coinbase.

KÖP ZCASH HÄR Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Fyll nu i dina uppgifter och tryck på ”Börja handla”.

coinbase 1

Du har ska vid det här laget ha mottagit ett e-postmeddelande från Coinbase, som i ins tur innehåller en unik verifieringslänk som du behöver klicka på. När du klickar på den unika verifieringslänken så kommer du kunna sätta in medel att investera.

Du kan antingen göra så via betalkort eller genom att använda dig av PayPal, där den minsta insättningen utgörs av $50, till skillnad från $500, om du väljer att göra en banköverföring.

Du måste också svara på investeringsrelaterade frågor samt verifiera dig själv genom att verifiera ditt ID. Detta görs antingen med pass eller ett annat statligt utfärdad ID-kort.

Anledningen till att du behöver lämna ut ”personlig och känslig information” är för att alla reglerade handelsplattformar lyder under så kallade KYC-procedurer. Det här är rutiner vilka ämnar skydda dig som användare samt förhindra olaglig aktiviteter såsom penningtvätt och dylikt.

Steg 3 – Köp ZCASH (ZEC)

Att köpa ZCASH utgör nästa steg i listan.

Nu när du har skapat ditt konto och satt in pengar så är det enkelt att investera i ZCASH.

Du kan antingen välja att knappa in ”ZCASH” i sökfältet högst upp på sidan eller använda dig av menyn till vänster och klicka på ”Handelsmarknader” för att sedan välja kategorin ”Krypto”

Du befinner dig nu på sidan för ZCASH och behöver klicka på ”Handel” för att göra din första investering i ZCASH.

Du behöver nu definiera det belopp som du vill köpa ZCASH för. Det minsta beloppet du kan handla för är $50.

När du har angett beloppet så behöver du tryck på ”Öppna affär” för att slutföra det hela.

coinbase

Vad är ZCASH?

ZCASH är exceptionell världens största kryptovaluta i form av Bitcoin, eftersom det skapades just som ett alternativ till den nämna kryptot med målet att nyttjas vid köp av varor och tjänster.

ZCASH lanserades 2016, som en form av förbättrad version av Zerocoin-projektet, där visionen var att lösa de säkerhetsproblem som återfanns hos Bitcoin, vilka främst har varit relaterade till den personliga integriteten.

Zerocoin-protokollet säkerställde att man kunde konvertera Bitcoins till Zerocoins, och sedan dela upp dem och konvertera tillbaka dem till Bitcoins, vilket kunde förse de inblandade med en högre anonymitet genom att säkerställa att avsändare doldes.

Det massiva fokuset på anonymitet kring ZEC-ägarna och överföringarna med ZCASH, är något som skiljer det från andra kryptovalutor, något som både verkar som en stor fördel och utgör en betydande akilleshäl.

En av nackdelarna med det hela är att användare blir helt anonyma, något som innebär att det knappast kommer kunna ersätta andra kryptovalutor. Dock så kan det för vissa investerare utgöra en fördel som kan var av intresse på längre sikt.

Värde på ZCASH överstiger den nuvarande nivån, för vilken ska tilläggas inte finns några garantier överhuvudtaget.

Är ZCASH en bra investering?

Huruvida ZCASH utgör en bra investering på kort eller lång sikt får framtiden utvisa. Men ju fler handelsplattformar som erbjuder stöd för ZCASH, desto bättre blir ZEC-värdet, främst på grund av att det blir lättare att investera i, men även där fokus förflyttas till just deras kryptovaluta.

Men det hela utgör som redan nämnts både en fördel och en nackdel, framförallt på grund av den påtagliga nivån av anonymitet och det kan uppfattas som osannolikt att det någon kommer kunna utgöra ett adekvat alternativ eller ersättning för andra typer av kryptovalutor.

Men för en investerare kan det hela verka som ganska spännande, eftersom det kan bidra till att höja värdet på ZCASH ännu mer längre fram i framtiden. Ju fler investerare som får upp ögonen för det ju högre lär den öka.

Dessutom har den en stor fördel i form av att den enkelt kan konverteras till Bitcoin.
Kom ihåg dock att alla former av investeringar kommer med en risk. Det hela är särskilt påtagligt när det kommer till investeringar i kryptovalutor. Du måste således göra din reserach innan du bestämmer dig för att investera i en underliggande tillgång.

ZCASH är en exceptionellt intressant kryptovalut och utgör idag en av de största i sitt slag som vi säkerligen även kommer följa på närmare håll för att hålla dig a la jour med de senaste händelserna.

KÖP ZCASH HÄR Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Vanliga frågor

Vad är ZCASH?

ZCASH är en form av decentraliserad digital valuta som inom sammanhanget även benämns för som kryptovaluta. Priset hos ZCASH bestäms av utbud/efterfrågan och har utgjort en populär investering i flera år.

Hur köper man en ZCASH (ZEC)?

Du kan köpa ZCASH hos de flesta välrenommerade kryptovalutabörser, handelsplattformar eller genom att handla direkt från en annan individ. Det hela är inte svårare att åstadkomma än en traditionell kontoöverföring. Du kan tyvärr inte förvärva kryptot (ännu) hos de svenska bankerna.

Hur investerar man i ZCASH?

Du kan investera i ZCASH antingen genom att direkt köpa en ZCASH, eller genom att investera i en CFD som följer priset på kryptot. Om du inte vill använda ZCASH som betalningsmedel så är det ofta enklast att köpa en CFD, men du måste vara medveten om att du kan bli påförd eventuella avgifter.

Kan jag köpa ZCASH med kreditkort?

Du kan köpa ZCASH med kreditkort hos nästan vilken kryptovalutabörs som helst. Handelsplattformen Coinbase erbjuder dig även möjligheten att betala med kreditkort när du investerar, vilket innebär att du inte behöver vänta flera dagar på en kontoöverföring.

Måste du betala skatt på ZCASH?

När du handlar med kryptovalutor så anses det hela vara en form av spekulation. Detta innebär att du enligt svensk lag måste ta upp dina affärer i den årliga deklarationen för att undvika juridisks påföljder.

Kan jag köpa ZCASH med kontoöverföring?

Du kan köpa ZCASH med kontoöverföring hos alla kryptovalutabörser. Denna metod används oftast om det är stora summor man vill investera, men nackdelen är att man måste vänta flera dagar innan pengarna kan investeras. Hos Coinbase så kan du köpa ZCASH genom kontoöverföring om du överför minst $200.

Hur säljer man av sitt innehav av ZCASH?

Hur du säljer av ditt ZCASH innehav beror främst på hur du förvärvade det hela initialt. Om det handlar om en CFD så stänger du helt enkelt handeln hos handelsplattformen i fråga och tar ut dina pengar, men om de förvaras i en plånbok så måste du sälja av de hos en kryptovalutabörs.

Kan man köpa ZCASH hos de svenska bankerna?

Du kan inte köpa explicit ZCASH hos svenska banker. Vissa enskilda banker erbjuder dig dock möjligheten att förvärva en CFD som följer priset på ZCASH, men om du vill äga en ZCASH behöver du hitta en annan handelsplattform som erbjuder dig möjligheten att förvärva den, där vi rekommenderar Coinbase inom alla avseenden.

Analytiker og strategisk investor. Mirsad

Mirsad Hasik är frilansskribent och författare. En skarp och solid analytisk förmåga till den finansiella sfären är superlativ som beskriver honom adekvat. Genom att kombinera hans personliga erfarenheter så skapar han texter av värde med målet att hjälpa just dig med dina investeringar. Centralpunkten i Mirsads investeringsportfölj utgörs av aktier, investeringsfonder och kryptovaluta.

Se alla artiklar av Mirsad