Theta Kurs i Realtid (THETA/SEK) & Pris Diagram

theta-token
theta-token

Theta Network (THETA)

Price
17.04
KÖP THETA HÄR Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Priset på Theta varierar beroende på utbud och efterfrågan. På den här sidan ser du alltid uppdaterade Theta-kurser, så att du alltid kan hitta det senaste Theta-priset (THETA).

Läs vidare när vi dyker in i prisprognosen för Theta.

Theta kursgraf – Uppdaterad i realtid

Här kan du se den historiska kursutvecklingen för Theta.

Theta-växelkursen är som vilken annan kryptovaluta som helst där växelkursen stiger och sjunker varje dag. Du bör därför hålla ett öga på Theta (THETA) kursen dagligen, för att se vart kursen är på väg.

Theta pris – Här kan du köpa Theta

Thetapriset ändras dagligen och det är därför viktigt att du håller koll på priset om du vill handla Theta. Det är också viktigt att du väljer den bästa handelsplattformen för kryptovaluta för dig där du kan se den senaste Theta-växelkursen, förutom de andra parametrarna nedan:

  • Välj den handelsplattform med de lägsta avgifterna och provisionerna
  • Välj en plattform som har det bästa urvalet av kryptovalutor
  • Se alltid till att välja en plattform med kurser uppdaterade i realtid

Du kan enkelt köpa Theta från en handelsplattform. Det finns många att välja på, men våra utvalda favoriter är Coinbase, Capital.com och Avanza. Här får du fördelaktiga handelsavgifter, och inte minst tydliga verktyg för analys. Börja shoppa nu!

Vad bestämmer Theta-förloppet?

Det enkla svaret är att Theta, precis som nästan alla andra kryptovalutor, drivs av utbud och efterfrågan. Utbud betyder antalet tillgängliga Theta, medan efterfrågan betyder antalet intresserade. Så hur många mynt finns det och hur många kommer att köpa Theta? Du kan även läsa mer om kryptovaluta för nybörjare om du vill ha mer grundläggande kunskap om kryptovaluta.

Ju färre mynt på marknaden, och ju mer intresserade, desto högre pris. På samma sätt kommer ett större utbud och en lägre efterfrågan att leda till ett lägre pris.

Det är alltså främst utbud och efterfrågan på Theta som avgör priset – men vad påverkar utbud och efterfrågan ? Flera faktorer spelar in här, men efterfrågan påverkas av mediabevakning, kändis åsikter, sociala forum och den allmänna publiciteten om Theta. Erbjudandet styrs enkelt och enkelt av antalet mynt och är detsamma för de bästa kryptovalutorna .

Dessa faktorer påverkar Theta-priset:

  • Utbud och efterfrågan: Utbud och efterfrågan är själva katalysatorn, dvs. vad som avgör om priset kommer att stiga eller falla för THETA. Om efterfrågan är hög kommer priset att stiga, men om efterfrågan är låg kommer priset att falla. Samtidigt måste Erbjudandet (antal mynt) beaktas. En krypto med stort utbud (t.ex. Shiba Inu) kommer med största sannolikhet inte att uppleva ett så högt pris per. Mynt som t.ex Bitcoin, där utbudet är lågt.
  • Mediebevakning/rykte: Det finns flera exempel på hur mediebevakning, anseende, viktiga personers åsikter och sociala forum kan påverka efterfrågan och därmed priset. Bitcoin upplevde sin bästa tillväxt någonsin i början av 2021 som ett resultat av Teslas nyheter om att godkänna Bitcoin på sina elbilar, där flera också ser mycket positivt på tekniken. Bitcoin omtalades med rätta som framtidens betalningsmetod, vilket fick efterfrågan att skjuta i höjden. På samma sätt fick negativ publicitet (Teslas totala återföring av bitcoins godkännande, Kinas förbud mot gruvdrift, osäkerhet kring kryptovalutans strömförbrukning) att efterfrågan och priserna rasade. Därefter har kryptovalutan stigit igen på grund av ny publicitet.
  • Mining / Antal mynt: Mining är en process för att verifiera transaktioner, och detta görs genom att lösa omfattande uppgifter. Personerna som löser dessa uppgifter belönas med ett visst antal mynt.

Det är viktigt att förstå att ovanstående faktorer är nära relaterade. Du vet att under perioder med bra mediebevakning, sociala forum och liknande kommer efterfrågan att öka på Theta, vilket i sin tur får priset att stiga. På samma sätt vet du att negativ publicitet, som Kinas förbud mot gruvdrift, kommer att leda till sjunkande efterfrågan och därmed fallande priser.

Följ också live Bitcoin-kursen eller live Ethereum-kursen .

Theta prisutveckling – Kommer priset att stiga eller falla?

Eftersom priset drivs av volatila faktorer som utbud och efterfrågan på Theta samt publicitet och rykte är det helt klart att kryptovaluta växelkurser är ganska volatila. Dessa faktorer gör det dock relativt svårt att förutse kortsiktig prisutveckling. I perioder med mycket publicitet kring kryptovaluta och speciellt Theta, och särskilt positiv publicitet, kan du förvänta dig en stark pristillväxt. Om publiken däremot är negativ kan man förvänta sig ett prisfall.


Hur som helst är det viktigt att det även med lovande framtidsutsikter och sin betydande position på marknaden är en investering med risk. Historisk avkastning och framtida prognoser är ingen garanti för vinst. Här är risken att förlora pengar lika stor som att tjäna pengar.

Om du investerar är det därför viktigt att inte spendera mer än du kan förlora och att hålla dig uppdaterad om kursutvecklingen. Du kommer då lättare att säkra vinster och förhindra förluster.

KÖP THETA HÄR Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Vanliga frågor

Vad är växelkursen för Theta (THETA)?

Theta förändras varje sekund. Du kan se aktuell kurs för Theta här

Vad bestämmer Theta-förloppet?

Priset på Theta bestäms av utbud och efterfrågan. Det betyder att ju fler som köper Theta, desto mer stiger priset.

Vad kostar en Theta?

Priset på Theta förändras ständigt, men i vår artikel kan du se priset på Theta 100% uppdaterat i realtid.

Ska jag köpa Theta?

Det beror på din investeringsstrategi. Du kan börja med att läsa vår artikel om Theta och i efterhand se om det är en bra investering för din strategi.

Analytiker og strategisk investor. Mirsad

Mirsad Hasik är frilansskribent och författare. En skarp och solid analytisk förmåga till den finansiella sfären är superlativ som beskriver honom adekvat. Genom att kombinera hans personliga erfarenheter så skapar han texter av värde med målet att hjälpa just dig med dina investeringar. Centralpunkten i Mirsads investeringsportfölj utgörs av aktier, investeringsfonder och kryptovaluta.

Se alla artiklar av Mirsad