Tyska utdelningsaktier: stor lista (2024 guide)

Tyska utdelningsaktier har profilerat sig som några av de mest populära form av utdelningsaktier hos investerare, oberoende av deras kaliber och personliga preferenser.

Orsaken till det hela återfinns i det faktum att det idag finns ett stort antal tyska bolag vilka belönas sina aktieägare med frekventa och årliga utdelningar.

Den främsta anledningen till att tyska utdelningsaktier visat sig vara lukrativa för den privata investerare är att gemene man kan välja att erhålla utdelningar för sitt innehav, alternativt återinvestera den vinst som man gjort sig berättigad till.

Lite senare i denna guide så kommer vi att förse dig med en överblick gällande de bästa tyska utdelningsaktierna för 2024, där du på ett snabbt och enkelt sätt får möjligheten att få en överblick kring vad som erbjuds på marknaden för närvarade.

Här nedan så återger vi kortfattat de utdelningsaktier vilka vi anser vara de bästa för maj månad (2024), inklusive vilka handelsplattform som vi anser vara de bästa att handla dessa tillgångar med.

KÖP TYSKA UTDELNINGSAKTIER HÄR Ditt kapital är utsatt för risk.

Bästa tyska utdelningsaktier i maj 2024

  • BMW – Företaget BMW behöver ingen närmare introduktion eftersom det idag står sig som ett välkänt och aktat namn inom bilbranschen. Man är idag i full fart med att transformera sina modeller till el- och hybrid-baserade drivmedel. Förutom det så har även bolaget gjort sig kända för att kontinuerligt belöna sina aktieägare med lukrativa avkastningar på deras investerade medel.
  • SIemens AG –En annan gigant som knappast behöver en detaljerad presentation. Bolaget dominerar branschen för alternativ energiproduktion, framförallt inom segmentet för vindkraftverk, något som i sin tur gör Siemens intressant för alla de investerare vilka strävar efter att göra placeringar i bolag vilka jobbar mot en mer grönare värld.
  • Metro – En av giganterna när det kommer till detaljhandeln. Bolaget har mäktat med att tjäna stora pengar på en ganska konkurrensutsatt marknad där man även belönat sina investerare i form av ytterst lukrativa utdelningar.
KÖP TYSKA UTDELNINGSAKTIER HÄR Ditt kapital är utsatt för risk.

Bästa handelsplattformar när det kommer till att investera i tyska utdelningsaktier (2024)

Om du har planer på att investera i tyska utdelningsaktier så måste du först identifiera en adekvat och lämplig handelsplattform som erbjuder dig möjligheten att sköta det hela utan att behöva bekymra dig om de små detaljerna.

Vi rekommenderar således att du siktar på att välja en handelsplattform via en av de aktörer som vi rekommenderar och undviker att köpa dina tyska utdelningsaktier via banken.

Den främsta anledningen till att undvika banken vid köp av tyska utdelningsaktier är att du få betala betydligt mer i form av courtage, samtidigt som du påförs en rad andra avgifter än vad som är fallet hos många andra online-baserade aktieplattformar.

Längre ned i artikel så har vi sammanställt en lista gällande några av de mest populära aktieplattformarna på marknaden vilka erbjuder handel med tyska utdelningsaktier till ett lågt courtage, adekvat användbarhet inklusive ett stort urval av lämpliga investeringsalternativ.

Du kan även välja att lära dig mer om hur utdelningsaktier fungerar i praktiken genom att ta del av vår praktiska och detaljerade information guide gällande utdelningsaktier.

Bästa aktieplattformarna för att köpa utdelningsaktier från Tyskland

  1. eToro – En populär aktieplattform där du debiteras 0 SEK i form av courtage vid köp av tyska aktier.
  2. SaxoInvestor – En dansk investeringsplattform med ett stort urval av tyska utdelningsaktier.
  3. Capital.com – Hos Capital så kan du handla med aktier i form av CFD:er, en handelsplattform som ska tilläggas riktar sig främst till daytraders.
  4. Libertex – En av de mer enklare handelsplattformarna när det kommer till handel med CFD:er.

En specifik handelsplattform som sticker ut bland de övriga som återges i ovanstående lista – nämligen eToro. När det kommer till tyska utdelningsaktier så finns det ingen bättre handelsplattform än just eToro.

En av de största fördelarna när det kommer till investeringar i tyska utdelningsaktier via eToro är att du kan återinvestera din utdelning, oavsett storleken på det hela.

Du kommer heller ej att debiteras courtage eller några andra avgifter vid handeln med tyska utdelningsaktier, något som i sin tur innebär att du slipper se din vinst bli uppäten av en rad olika avgifter, så som ofta är fallet hos andra snarlika plattformar vilka erbjuder handel med tyska utdelningsaktier.

Vi ska härnäst gå in närmare på hur du går tillväga rent konkret för att registrera dig hos eToro samt hur du förvärvar dina första tyska utdelningsaktier via plattformen i fråga.

Så här köper du tyska utdelningsaktier

Om du redan har erfarenhet när det kommer till handeln med utdelningsaktier från Tyskland via andra handelsplattformar så kan du hoppa över följande avsnitt.

Är du dock helt grön inom det hela och har ännu ej kommit igång så rekommenderas du att följa guiden så som den anges för att äntligen komma igång med dina investeringar i tyska utdelningsaktier

1. Välj en adekvat handelsplattform för att kunna investera i utdelningsaktier från Tyskland

Är du sugen på att komma igång med investeringar i tyska utdelningsaktier men vet ej riktigt var du ska börja? Frukta ej, eftersom vi redan gjort jobbet åt dig!

Den första steget mot att investera i tyska utdelningsaktier är att hitta en lämplig handelsplattform som faktiskt låter dig förvärva dessa underliggande instrument.

Du bestämmer själv huruvida du önskar köpa tyska index vilka fokuserar främst på utdelningsaktier eller om du istället önskar investera i en specifik utdelningsaktie.

Utdelningsaktier har kommit att stiga i popularitet på senare år, där särskilt ett flertal av de tyska utdelningsaktier kunnat erbjuda ganska attraktiva utdelningar under de senaste åren.

Oavsett dina preferenser, behov eller krav så rekommenderar vi eToro som din primära handelsplattformar – alla dagar i veckan.

Här får du möjligheten att både köpa och sälja utdelningsaktier i form av ett courtage på 0 SEK

2. Skapa ett handelskonto

Det första du behöver göra är att förflytta dig till webbplatsen för eToro. Här behöver du lokalisera den gröna knappen (längst upp till höger) som återges i form av titel ”Gå med nu”.

Härnäst så blir du omdirigerad till nästa sektion där du behöver knappa in ditt användarnamn, e-post och lösenord, varav du även godkänner de villkor som återges (se skärmdump).

Om du önskar slippa knappa in dina uppgifter så kan du även välja dig av Facebook eller din befintliga Google profil för att skapa ett handelskonto.

Så snart som du har registrerat dig så kommer du att få motta en unik verifieringslänk till den angivna e-postadressen som du specificerat initialt. Vänligen notera att du måste klicka på denna verifieringslänk för att få möjligheten att sätta in medel att investera med, något som vi för övrigt går in närmare på under nästa steg

image

3. Sätt in pengar att handla med

När du har verifierat ditt handelskonto så behöver du gå vidare till att sätta in pengar. Detta åstadkommer du genom att klicka på knappen ”Sätt in pengar”, som idag återfinns i menyn längst ut till vänster.

När du klickat på denna knapp så bör du se något i stil med skärmdumpen (se nedan) där du äntligen kommer få möjligheten att sätta in medel och på det sättet komma igång med dina investeringar i tyska utdelningsaktier.

Du kommer presenteras med tre val när det kommer till insättningar av medel i form av betal-/kreditkort, PayPal eller en traditionell banköverföring.

När det kommer till insättningar med PayPal eller kredit-/betalkort så kan du sätta in så lite som 500 SEK. För traditionella banköverföringar så måste du sätta in mist 5 000 SEK.

När du genomfört din första insättning och ser pengarna på ditt handelskonto så kan du äntligen komma igång med investeringar i tyska utdelningsaktier på allvar.

image 1

4. Hitta och investera i tyska utdelningsaktie(r)

Det är ytterst enkelt och smidigt att förvärva tyska utdelningsaktier via eToro. Överst på din sida så återges en ruta där du kan fritextsöka olika tyska utdelningsaktier.

Som ett led i att illustrera själva processen så kommer vi att använda oss av BMW, men själva tillvägagångssättet är likvärdig oavsett vilken typ av aktie som det handlar om.

image 2

Som du kan beskåda i skärmdumpen ovan så har vi (som redan nämnts) valt BMW-aktier, som i skrivande stund erbjuder en avkastning på 4,63% (gäller det gångna året).

Nästa aspekt som du behöver komma underfund med är hur mycket pengarna som du faktiskt önskar investera i tyska utdelningsaktier. För närvarande så kan du investera så lite som 500 SEK.

Vänligen notera att du även behöver ta ställning till huruvida du önskar använda dig av ”stop loss”, ”hävstång” eller ”take profit”. Om du inte är bekant med dessa element så rekommenderar vi att du ej ändrar dessa parametrar för närvarande.

Så fort som du har klickat på den blåa knappen i form av ”Ange order” så kommer du att inom några hundradelar äga en eller flera av tyska utdelningsaktier.
Viktigt dock att poängtera i sammanhanget är att ju mer du investerar desto högre avkastningar kan du räkna med.

image 3

Bästa tyska utdelningsaktier i maj 2024 (uppdaterad lista)

Det existerar ett stort antal tyska utdelningsaktier på marknaden. För att hålla det hela på en överskådlig och lättbegriplig nivå så har vi nedan sammanställt en lista gällande de bästa tyska utdelningsaktier för maj 2024.

Viktigt att nämna i sammanhanget är att du hittar alla de aktier vilka omnämns i nedanstående lista hos eToro, där du självklart kan förvärva dessa utan att behöva betala courtage, något som i sin tur kommer bespara dig otroligt mycket pengar under tid.

För mer information gällande utdelningsaktier och andra associerade råd kring det hela så rekommenderar vi dig att läsa vår artikel gällande de bästa utdelningsaktierna med högst utdelning.

Vänligen uppmärksamma det faktum att vår lista gällande de olika tyska utdelningsaktier uppdateras på en regelbunden basis, där vi senast i maj genomförde en stor uppdatering som ett led i att du alltid ska kunna ta del av hur stora utdelningar som det nämnda bolaget faktiskt förser sina aktieägare med.

KÖP TYSKA UTDELNINGSAKTIER HÄR Ditt kapital är utsatt för risk.

BMW aktier

image 4

BMW har gjort sig kända som ett av de absolut största varumärkena när det kommer till en rad fordonstyper i form av bilar, motorcykel m.fl. BMW-aktier verkar i form som en av de mest populära aktier, där det även är viktigt att vara medveten om det faktum att den handlar om en volatil aktie som på senare tid varit föremål för en ytterst reflekterande aktiekurs.

En annan viktiga aspekte värd att nämna i sammanhanget är att BMW-aktien står sig som en av de mest populära tyska utdelningsaktierna där investerarna tämligen flockas kring bolaget som ett led i att få ta del av framtida utdelningar.

BMW ligger i framkant gällande racet om framtidens elbilar där konkurrensen är rigorös. Dock så har BMW tillräckligt med kapital för att ligga före sina konkurrenter, något som i sin tur gör aktien till en ytterst spännande underliggande tillgång som du bör hålla ett extra öga på under de kommande åren.

Senaste utdelning: 4,63 %

KÖP BMW AKTIER Ditt kapital är utsatt för risk.

Siemens aktier

image 5

Många av oss känner till Siemens, speciellt när det kommer till deras vindkraftverk. Majoriteten av Siemens intäkter kommer från hållbara och miljövänliga produkter, vilket säger mycket om Siemens fokus på grön energi.

De tillverkar dock inte bara vindkraftverk, utan är särskilt kända som ett stort teknikföretag som även fokuserar på intelligent infrastruktur och energiproduktion.

Siemens-aktier står sig även som några av de mest populära tyska utdelningsaktierna, där de erbjuder en ganska lukrativ utdelning, något som i slutändan lockar många investerare.

Om du har en förkärlek till grön energi så kan Siemens-aktier visa sig vara ytterst intressanta för din del!

Senaste utdelning: 3,29 %

KÖP SIEMENS AKTIER Ditt kapital är utsatt för risk.

Metro aktier

image 6

Metro, som grundades 1964 i Tyskland, är en stor detaljhandelskoncern som tidigare även funnits etablerat i norden, närmare hos våra grannar i form av Danmark.

Dock så valde man att stänga ned verksamheten eftersom bolaget gick med förlust under ren lång tid. Metro AG som företaget heter, säljer endast varor i grossistledet och har mer än 97 000 anställda fördelade på över 680 varuhus i 24 länder.

Det är en enorm koncern som utan tvekan har (som många andra) drabbats hårt av Covid-19 krisen, där deras Metro-aktier föll radikalt, men har på senare tid återigen börjat klättra

Senaste utdelning: 9,03 %

KÖP METRO-AKTIER Ditt kapital är utsatt för risk.

Tyska utdelningsaktier med högst utdelning

Många av de stora tyska bolagen erbjuder ganska lukrativa avkastningar och är således ganska eftertraktade och attraktiva för många av investeringar på marknaden.

Härnäst så kommer vi att förse dig med några av de populärare tyska utdelningsaktier för närvarande där du även får ta del av deras utdelning i form av respektive procentandel.

FöretagsnamnTickerUtdelningsprocent
Covestro AG1COV7,73 %
Bayerische Motoren Werke AGBMW4,63 %
BASF SEBÅS6,65 %
VOLKSWAGENVOW33,22 %
Alliance SEALV4,98 %
E.ON SE EOAN4,87 %
HeidelbergCement AGHEI4,73 %
Münchener MUV23,87 %
Deutsche Post AGDPW4,46 %
Vonovia SEVNA4,24 %
Deutsche Telekom AGDTE2,67 %
Siemens AGSI E2,67 %
Continental AGLURA3,48 %
Bayer AGBAYN2,97 %
Deutsche Bank AGDBK1,95 %
Adidas AGADS1,72 %

Den här tabellen uppdaterades senast den 19 april 2023

Få mer inspiration på våra andra utdelningsaktielistor:

danska utdelningsaktier

amerikanska utdelningsaktier

norska utdelningsaktier

svenska utdelningsaktier

Europeiska utdelningsaktier

Tyska utdelningsaktier – Skatteregler

Om du för närvarande har aktier i ett tyskt bolag som erbjuder utdelningar så måste du betala en årlig skatt på alla de utdelningar vilka du får ta del av, oberoende av värdet hos utdelningen i fråga.

Du måste även vara medveten om det faktum att det (ibland) ej räcker endast att deklarera dina utdelningar i det land som du för närvarande är folkbokförd i.

Om du väljer att ta del av utdelningar från ETF:er eller aktier vilka återfinns i ett tyskt ägt bolag så kommer du även att påföras skatt för dina utdelningar i det land som bolaget är registrerat i, vilket i de flesta fall är Tyskland.

Själva skatten som du påförs benämns inom sammanhanget för som källskatt och står i motsats till den vinst som du genererar vid aktiehandel, där du uteslutdan måste betala skatt i landet som du för närvarande är folkbokförd i.

Källskatten dras av per automatik innan du får ta del av vinsten som genereras från de tyska utdelningsaktier som du valt att investera dina surt förvärvade pengar i.

OECD:s regler

OECD-avtalet är ganska enkelt utformade. Det hela återges i form av att de första 15% av källskatten återbäras i form av ett avdrag som registreras i det land som du för närvarande är folkbokförda i.

Om källskatten är högre dock, till exempel Tyskland, som idag applicerar en skattesats i from av 26,375 % när det kommer till källskatten så behöver du ansöka om återbetalning av källskatten i landet där bolaget i fråga är skattepliktigt.

I fallet med det tyska utdelningsaktier så kommer du att påföras 15% i form av källskatt (gäller Tyskland) varav du sedan får tillbaka 155 genom att ta upp det hela i di deklaration. Du kan få tillbaka de 15 % genom att fylla i formuläret hos de tyska skattemyndigheterna här.

Handelsplattformen eToro låter dig köpa utdelningsaktier utan att betala courtage eller avgifter.

KÖP TYSKA UTDELNINGSAKTIER HÄR Ditt kapital är utsatt för risk.

Ofte stillede spørgsmål

Vilka tyska aktier erbjuder utdelning?

När det kommer till tyska aktier vilka erbjuder utdelning så handlar det hela främst om börsbolag vilka ofta önskar stärka bolagets nuvarande kapital genom att låta fler investera köpa in sig i bolaget och därigenom bli delägare. Beroende på hur många aktier man förfogar över så får man även möjligheten att påverka de beslut som bolaget i fråga bestämmer sig för att förverkliga.

Vilka tyska aktier erbjuder de högsta utdelningarna?

Det råder en stor skillnad beroende på aktien i fråga samt hur stor utdelning dessa bolag erbjuder till sina ägare. Vi har sammanställt en detaljerad lista gällande en rad tyska utdelningsaktier där du får möjligheterna att läsa mer om det hela. För mer information kring det hela, vänligen beskåda vår lista gällande en rad populära tyska utdelningsaktier på denna sida.

Hur stor skatt måste man betala när det kommer till tyska utdelningsaktier?

Tyskland har idag ett dubbelbeskattningsavtal med Sverige, något som i sin tur innebär att du betalar 26,375% i form av källskatt i Tyskland där den inbetalda skatten avräknas i Sverige, vilket utgörs i form av en spann på 27-42%.

När kan jag räkna med att erhålla utdelning när de kommer till tyska aktier?

Själva utdelning skiljer sig åt beroende på bolaget i fråga. Just därför så är det svårt att förse dig med en generell bild gällande när du faktiskt kan förvänta tid att få ta del av en utdelning. För att ta reda på mer om när utdelningen är tänkt att äga rum så hänvisar vi till respektabla bolags officiella webbplats.

Vilka är de primära fördelarna när det kommer till tyska utdelningsaktier?

En av de största fördelarna när det kommer till tyska utdelningsaktier är att några av de största bolag i världen återfinns just i Tyskland. På grund av det så kan du få en stor fördel gentemot andra investerare genom att investera i just dessa bolag.

Analytiker og strategisk investor. Mirsad

Mirsad Hasik är frilansskribent och författare. En skarp och solid analytisk förmåga till den finansiella sfären är superlativ som beskriver honom adekvat. Genom att kombinera hans personliga erfarenheter så skapar han texter av värde med målet att hjälpa just dig med dina investeringar. Centralpunkten i Mirsads investeringsportfölj utgörs av aktier, investeringsfonder och kryptovaluta.

Se alla artiklar av Mirsad