Vad är Europatipset? | Allt du behöver veta om spelet

Svenska Spel är ett statligt bolag med en svensk spellicens som tillåter medborgare runtom i landet att ta del av bland annat lottospel, casinospel och sportsbetting. En av deras mycket populära spel som har tagit landet med storm är Europatipset, och inom detta spel är det möjligt att kamma hem en miljonvinst om man har turen och skickligheten på sin sida. I den här artikeln ska vi gå in mer på hur Europatipset fungerar och vad det går ut på.

Spelreglerna och vinstutdelning

Europatipset görs upp av 13 fotbollsmatcher som spelas i olika länder runtom i Europa. Vad du ska göra är att försöka förutspå resultaten av dessa matcher, och du satsar på var och en med antingen 1, X eller 2. Om du satsar på 1 betyder detta att du tror på en hemmavinst, X är oavgjort och 2 är en bortavinst. För att kunna vinna miljonbeloppet är det ett måste att du gissar rätt på alla de 13 matcherna.

Det är hos Svenska Spel som du får tillgång till Europatipset, och det här spelet kan ses som en uppgraderad version av det tidigare Italienska Stryktipset. Inom det Italienska Stryktipset satsades det enbart på italienska fotbollsmatcher medan den nyare varianten Europatipset sträcker sig till fotbollsmatcher i flera länder runtom i Europa.

Att köpa sig in i en kunnig spelares lag

Har du aldrig tidigare testat på Europatipset och känner dig därför en aning osäker på vilka lag som är värda att satsa på? Du kan då ta beslutet att köpa en andel i någon annans lag. Detta är ett ypperligt val för nybörjare som inte än har satt sig in i fotbollsvärlden, och hur den här processen går till är att du köper dig in i någon annans spel. Vanligtvis är detta en kunnig spelare som är påläst, och det är inte ovanligt att ett lag består av så många som 50 personer.

Kostnaden av en andel brukar ligga på mellan 100 och 300 kronor, och om hen skulle vinna delar ni på vinstbeloppet. Det finns många lag som återkommer veckovis, men ha i åtanke att andelar säljs ut snabbt om lagkaptenen anses vara kunnig. Om du vill är det möjligt för dig att skapa ditt eget lag, men du måste då se till så att du hittar andra spelare som är villiga att gå med i laget.

Spela direkt hos Svenska Spel med BankID-inloggning

Låter det intressant att ta del av Europatipset redan idag? Detta kan du enkelt göra genom att besöka Svenska Spel. Här är det inga långa registreringsprocesser som gäller, utan du loggar helt enkelt in med mobilt BankID. Allt du då behöver göra är att verifiera din identitet genom att signera inom ditt BankID i mobilen, och sedan är det fritt fram att göra din första insättning. Från Svenska Spels hemsida hittar du utan problem Europatipset, och det är här som du kommer igång med att antingen satsa själv eller att köpa en andel inom ett lag.

Redaktionen

Se alla artiklar av Redaktionen