Hur man väljer rätt privatlån

Privatlån är lån utan säkerhet som är lättare att få på grund av mindre pappersarbete och brist på säkerhet eller borgensman. De vanligaste anledningarna till att ta ett privatlån är:

  • Skuldkonsolidering
  • Bröllop eller andra sociala funktioner i familjen
  • Medicinsk akut för dig själv eller familj
  • Betala av kreditkortsräkningar
  • För finansiering av semester
  • För att köpa en högklassig hushållsapparat

Att komma i kontakt med banker och hitta en lösning som fungerar för allt är inte alltid lätt. Det finns dock företag som tillåter smslån som beviljar alla ekonomiskt stöd. Så om du letar efter ett privatlån online, här är några tips som hjälper dig att hitta en produkt som passar dig bäst:

Jämför låneräntor

Kanske en bank närmar sig dig och erbjuder ”bara 14% per år” för ditt personliga lån. Eller så vänder du dig till banken du har ditt sparkonto på och upptäcker att räntan är ”bara 16 %”. Hur attraktivt banken än gör erbjudandet för dig, är ett viktigt steg innan du bestämmer dig för vilken bank du ska ta ett lån från att undersöka personliga lånevillkor för olika banker och jämföra räntorna. Det finns många sätt att göra detta genom att antingen göra egen research på olika bankers hemsidor och ta reda på deras räntor, eller gå till finansiella hemsidor som privatlån som ger dig all nödvändig information utifrån det krav du anger.

Jämför avgifter och avgifter

Räntorna är inte det enda du behöver jämföra när du väljer ett privatlån. Du måste också titta på de olika avgifter som banken tar ut. De avgifter som vanligtvis är förknippade med ett personligt lån är: expeditionsavgifter, avgifter för sena betalningar, check-avvisningsavgifter, avbokningsavgifter för lån och serviceskatt för varje tjänst som tillhandahålls av banken. Av detta är den viktigaste handläggningsavgiften, som vanligtvis ligger mellan 1 % och 3 %. Vissa banker kan ha ett speciellt tidsbegränsat erbjudande I ovanstående exempel på lån.

Leta efter låneflexibilitet

Ett flexibelt lån (ibland kallat flexlån) tillåter dig att öka eller minska det lånade beloppet, eller att variera amorteringarna. I vissa fall kan de tillåta dig att missa enstaka betalningar, som anges i kreditavtalet

Liksom de flesta andra lån spelar din kredithistorik en stor roll för att avgöra om du kan vara berättigad till ett flexibelt lån eller inte, men beroende på vilken långivare du vänder dig till kan du upptäcka att de har sina egna ytterligare kriterier som hur länge du har varit en kund.

Om du vill lära dig mer om andra valutor och metoder för att investera dina pengar i kryptovalutor kan du läsa mer om det på vår sida om kryptomynt.

Redaktionen

Se alla artiklar av Redaktionen