Litecoin Kurs i Realtid (LTC/SEK) & Pris Diagram

litecoin
litecoin

Litecoin (LTC)

Price
928.65
KÖP LITECOIN HÄR Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Se och följ utvecklingen av Litecoin-kursen här! Litecoin är en så kallad ”peer-to-peer” kryptovaluta som bygger på öppen källkod. Den har designats för att vara snabbare, säkrare samtidigt som den ämnar erbjuda billigare transaktioner med hjälp av blockkedjeteknik.

Den är i grund och botten väldigt likt Bitcoin, men eftersom det syftar till att vara ”bättre” än kungen på tronen, så har det några betydande skillnader. Fortsätt läsa för att lära dig mer om dessa skillnader!

Varför ska du köpa Litecoin?

 • Sedan lanseringen under 2011 så har Litecoin-växelkursen stigit med gigantiska 120.000 procent! Jämfört med förra året så ligger priset högre än 200 procent.
 • Litecoin-priset är mycket flyktigt. Det hela erbjuder dock adekvata möjligheter till höga vinster på kort sikt.
 • Många ser en hög tillväxtpotential då kryptot anses vara en ”förbättrad” version av Bitcoin. Litecoin är mer skalbart och har en snabbare transaktionstid än BTC.
 • Det är redan erkänt av betydande varumärken, där kryptot har beskrivits som utmanaren till ”kungatronen” av Bitcoin där bland annat Wall Street Journal, CNBC och The New York Times fått säga sitt!

Är du osäker på vilken handelsplattform du ska köpa Litecoin från? Vi rekommenderar Coinbase! Här handlar du utan courtage och till låga ytterst låga spreadar.

KÖP LITECOIN HÄR Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Litecoin-växelkursgraf – Så här har priset utvecklats under tid!

Håll dig uppdaterad gällande prisutvecklingen! Det är ytterst viktigt att du håller dig a la jour med utvecklingen för priset om du vill lyckas med dina investeringar i den långa loppet.

Kryptovalutor är ytterst volatila objekt, vilket gör att priset tenderar att fluktuera ganska frekvent i form av kraftiga svängningar. Om du håller dig på tårna gällande priset så kommer du inte bara ha lättare att generera betydande vinster, utan även minska risken för betydande förluster.

Litecoin-prishistorik – vad orsakar prisförändringarna?

Under sina 10 år på marknaden har Litecoin varit föremål för betydande prisförändringar. Vid lanseringen kostade ett mynt runt $1, medan det idag handlas för cirka $140. Värdet i fråga ligger nere betydligt jämfört med dess toppnotering i maj 2021, då Litecoin-priset låg på cirka $410 dollar!

Så vad är det egentligen som orsakar de kraftiga prisförändringarna? I det här avsnittet förklarar vi vilka faktorer som påverkar priset och hur dessa hänger ihop rent konkret.

Med insikt i de faktorer som påverkar, samt en grundläggande förståelse för hur dessa hänger ihop så kommer du att få bättre förutsättningar för att lyckas med dina affärer. Du kommer även lättare kunna definiera din egen Litecoin-prisprognos med en högre precision.

Litecoins växelkurser påverkas av:

 • Utbud och efterfrågan: Det hela innebär hur många mynt som finns tillgängliga samt hur många som är ute efter att förvärva kryptovalutan. Om utbudet är mindre än efterfrågan så kommer priset att stiga, men om utbudet är högre så kan du förvänta dig att priset i fråga faller betydligt. Det är viktigt att förstå att utbudet och efterfrågan utgör den mest kraftfulla katalysatorn när det kommer till Litecoin-priset – men vad är det som påverkar utbudet och efterfrågan konkret? Det är här publicitet, media, sociala medier, såväl som ”mining” kommer in i bilden.
 • Media och publicitet: Det som mest påverkar efterfrågan gällande priset för Litecoin är det som återspeglas i medierna och den allmänna publiciteten hos gemene man. Om Litecoin upplever positiv mediebevakning samt en betydande ”omnämnande” runt om de stora sociala medierna så kan du förvänta dig en ökande efterfrågan och därmed ett stigande pris. Exemplen på det hela är otaliga. Elon Musks hajp om DOGE, som för övrigt ledde till kraftig en kraftig uppgång hos priset inklusive Kinas senaste förbud mot miningen av Bitcoin, som för övrigt ledde till fatala nedgångar hos BTC-priset. Om du således håller dig a la jour gällande den rådande mediebilden samt fokuserar på den allmänna bevakningen så kan du lättare förutse framtida kursrörelser, oavsett om det handlar om positiva eller negativa rörelser. Om publiciteten anses i överlag dålig så kommer priset garanterat att sjunka, men om publiciteten anses i överlag som positiv så kommer priset istället att stiga.
 • Litecoin-brytning: Brytning (eng. mining) är det som påverkar utbudet, alltså hur många mynt som finns i omlopp vid varje given tidpunkt. Brytning är egentligen själva processen som ämnar utvinna mynt från blockkedjan något som bidragit till att det hela blivit exceptionellt populärt. LTC har ett maximalt utbud på 84 miljoner mynt, varav 66 miljoner cirkulerar för närvarande i omlopp på marknaden. Eftersom de återstående mynten bryts för närvarande så kan du förvänta dig att priset faller något i närmsta framtiden, detta i takt med att utbudet blir större.
 • Resten av marknaden: Att följa utvecklingen av marknaden för övrigt är också en smart idé när du önskar investera i Litecoin. Bitcoin, som anses vara marknadsledande är något som du även bör hålla ett extra öga på. Om Bitcoin-priset faller eller stiger så är det ganska sannolikt att även Litecoin-priset följer samma utveckling.
Litecoin kurs

Litecoin-prognos – kommer priset att öka i framtiden?

På grund av den höga volatiliteten och de relativt volatila faktorerna som påverkar priset hos kryptot så är det svårt att sia om hur priset kan komma att utvecklas i framtiden. Vad som dock är säkert är att kryptot kommer att fortsätta vara volatilt.

Här måste man ta hänsyn till frekventa svängningar och ibland kan dessa komma att uppleva våldsamma svängningar, oavsett om det handlar om en positiv eller negativ utveckling.

Detta har redan inträffat flera gånger, så som under 2017 och nu på senare tid, där priset både steg och sjönk med flera hundra procent inom en tidsperiod på endast några månader. Fördelen med en sådan marknad är att det är fullt möjligt att uppnå höga vinster på kort sikt.

Genom att analysera Litecoin-grafen och hålla dig uppdaterad om de faktorer som påverkar priset, så kan du som spekulant, förutsatt att du har en hög risktolerans vill säga, dra nytta av fluktuationerna och generera imponerande avkastningar.

Det kan också verka i form av en spännande investering ur ett långsiktigt perspektiv. Det hela beror dock på den tekniska aspekten och framtidsutsikterna för kryptovalutan i fråga.

Det existerar för närvarande ett flertal experter och analytiker som förespråkar en ganska positiv utveckling ur ett längre tidsperspektiv. Litecoin, som anses vara en ”utvecklad” och ”förbättrad” version av Bitcoin, har redan blivit erkänd av ett antal varumärken runt om i världen.

I skrivande stund så har ännu fler industrier planer på att börja implementera det hela som ett led i att förbättra skalbarheten och uppnå snabbare transaktioner till en betydligt lägre kostnad. Summa summarum så finns det inga gränser för hur Litecoin-växelkursutvecklingen kan komma at utvecklas i framtiden!

Kom ihåg bara att även med betydande potential anses det hela fortfarande vara en högriskinvestering. I princip så är chansen att förlora alla sina investeringar lika stor som inflationsrisken. Det finns dock lite som tyder på att detta kommer att inträffa.

Litecoin är ett mycket populärt krypto som handlats under lång tid på marknaden i fråga. Man har även etablerat sig som en ledande kryptovaluta med ett marknadsvärde på $11 miljarder dollar.

Läs hur du köper Litecoin.

Litecoin kurs

Sammanfattning – Ska jag investera i Litecoin?

 • Litecoins växelkurs har ökat med 120 000 procent sedan lanseringen och har sedan förra året ökat med 200 procent.
 • Priset är extremt flyktigt. Hög volatilitet innebär högre risker, men det erbjuder även adekvata möjligheter till höga vinster på kort sikt.
 • Litecoin-priset styrs av utbud och efterfrågan inklusive mediabevakning och mining.
 • Om du håller dig uppdaterad gällande prisutvecklingen så blir det lättare för dig att definiera din egen Litecoin-prisprognos. Du kommer då lättare kunna säkra vinster, samtidigt som du minskar risken för förlust.
 • Det är enkelt att köpa Litecoin. Allt du behöver göra är att skapa ett konto med en pålitlig handelsplattform, göra en insättning och börja investera! Vi rekommenderar handelsplattformen Coinbase som den adekvata valet. Här får du ta del av förmånliga priser inklusive ett antal praktiska verktyg såsom Litecoin kursgraf-analys och dylikt.
KÖP LITECOIN HÄR Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Vanliga frågor

Vad är Litecoin?

Litecoin är en kryptovaluta designad för att ge snabbare transaktioner till en lägre kostnad, med öppen källkod och ett peer-to-peer-nätverk. Det är väldigt likt Bitcoin.

Är Litecoin en bra investering?

Litecoin har haft en vansinnig tillväxt sedan lanseringen 2011. Dessutom anses det vara ett krypto med betydande potential! Kom ihåg dock att själva kryptovalutan är extremt volatil. Även om hög volatilitet innebär högre risker så innebär det hela även möjligheten till att generera högre vinster på kortare sikt.

Ska jag investera i Litecoin?

Det hela beror främst på dina preferenser, men Litecoin har upplevt en stark tillväxt de senaste åren. Det är också en spännande investering för aktiva handlare som önskar generera vinster på kort sikt. Gör dig dock medveten om det faktum att det hela kommer med en hög risk innan du bestämmer dig för att investera i Litecoin.

Vad är Litecoin-priset?

I skrivande stund så ligger Litecoin-priset $175. Priset ändras dock snabbt för varje minut som går!.

Analytiker og strategisk investor. Mirsad

Mirsad Hasik är frilansskribent och författare. En skarp och solid analytisk förmåga till den finansiella sfären är superlativ som beskriver honom adekvat. Genom att kombinera hans personliga erfarenheter så skapar han texter av värde med målet att hjälpa just dig med dina investeringar. Centralpunkten i Mirsads investeringsportfölj utgörs av aktier, investeringsfonder och kryptovaluta.

Se alla artiklar av Mirsad