Köp Theta: Den totala 2024 guiden

Köpa Theta (THETA)? Eller vill du bara ta reda på vad Theta är för en kryptovaluta? Theta är en programvara som hjälper till att skapa ett globalt nätverk av datorer, att driva en decentraliserad videoströmningsplattform, där de drar nytta av sin globala pool av extra bandbredd, och som användare kan du låta Theta-mjukvaran använda dina datorresurser och tjäna en belöning på det.

Priset på Theta bestäms av utbud/efterfrågan och det finns ingen reglering som försöker minimera fluktuationerna, vilket gör att bra/dåliga nyheter eller stora investerare som köper/säljer kan ha stor inverkan på priset och 10% prisfall/ ökning på en dag är inte onormalt för Theta.

Är du inte rädd än?

Så läs vidare och lär dig hur du investerar i Theta-coin!

KÖP THETA HÄR Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Köp ditt första Theta-mynt steg för steg

I det här avsnittet förklarar vi hur du köper ditt första Theta-mynt och hur du säljer igen senare.

Denna steg-för-steg-guide är baserad på kryptovalutahandelsplattformen Coinbase, eftersom det är den plattform vi anser vara den bästa. Du kan dock enkelt använda guiden för en annan plattform, eftersom processen ofta är densamma.

KÖP THETA HÄR Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Steg 1 – Välj rätt handelsplattform

Det första steget för att investera i Theta är att välja en handelsplattform. I den här artikeln utgår vi från att du vill investera i Theta, men om du senare vill använda din Theta som betalningsmedel är det även möjligt med Coinbase som är den handelsplattform vi rekommenderar. Här kan du generellt hitta några av de bästa kryptovalutorna .

Det finns många handelsplattformar som erbjuder att du kan köpa och sälja Theta, men tyvärr finns det också många av dem som har höga avgifter och säkerhetsproblem.

Vi har samlat ett antal plattformar nedan i vår topplista som vi alla har handlat på och bedömt utifrån:

  • säkerhet
  • Avgifter
  • Enkel användning
  • Investeringsvägledning
  • Verktyg och andra funktioner

Baserat på ovanstående faktorer föredrar vi handelsplattformen Coinbase. De är licensierade i EU, har rimliga priser och är mycket användarvänliga för både nybörjare och erfarna.

Steg 2 – Skapa ett konto

När du har gjort ditt val och bestämt dig för vilken handelsplattform du vill handla från är nästa steg att skapa ett konto.
Nedan visar vi dig steg-för-steg hur du gör det på Coinbase, men du kan med största sannolikhet även använda guiden för andra plattformar.

Börja med att trycka på knappen nedan för att gå till Coinbase

KÖP THETA HÄR Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Fyll nu i dina uppgifter och tryck på ”Börja handla”

coinbase 1

Fyll nu i dina uppgifter och tryck på ”Börja handla”

Du har nu fått ett mejl från Coinbase som du måste bekräfta. När detta är gjort kan du sätta in pengar på ditt konto. Via betalkort eller PayPal är den minsta insättningen $50, till skillnad från $500 om du väljer att göra en banköverföring.

Du måste också svara på investeringsrelaterade frågor samt verifiera dig själv genom att verifiera ditt ID. Detta görs antingen med pass eller annat ID-kort. Anledningen till att du behöver lämna ”känslig information” är för att alla reglerade handelsplattformar har så kallade KYC-procedurer. Det här är rutiner som ska skydda dig som användare samt förhindra olaglig aktivitet som penningtvätt.

Steg 3 – Köp Theta (THETA)

Köp Theta är nästa steg i listan.

Nu när du har skapat ditt konto och satt in pengar är det enkelt att investera i Theta.

Du kan antingen skriva in ”Theta” i sökfältet högst upp på sidan eller använda menyn till vänster och klicka på ”Trading Markets” för att sedan välja kategorin ”Crypto”

Du är nu inne på sidan för Theta och måste klicka på ”Handel” för att göra din första investering i Theta.

Du kan nu ange det belopp du vill köpa Theta för. Det minsta beloppet du kan handla för är $50.

När du har angett beloppet, tryck på ”Öppen handel” för att köpa.

coinbase

Du kan nu följa utvecklingen av din investering genom att klicka på ”Portfölj” i menyn till vänster.

Läs även vårt Köp Kyber-nätverk eller Köp Avalanche -artiklar.

Vad är Theta?

Theta är en programvara skapad för att skapa ett nätverk av datorer som kör en decentraliserad videoströmningsplattform, som skapades 2017.

Idag är de olika innehållsleveransnätverken (CDN) geografiskt belägna nätverk av operatörer, för att tillhandahålla strömmande videoinnehåll till slutanvändaren. Men på grund av den begränsade platsen kan befintliga CDN:er inte hänga med när de streamar i högre och högre kvalitet.

Här låter Theta sin globala pool av användare vidarebefordra videor genom att kunna erbjuda sin extra bandbredd och datorresurser och till och med belöna dem för att de gör det. Ju fler användare som använder Theta Network, desto mer bandbredd är tillgänglig och vilket kan förbättra streamingkvaliteten för videorna i nätverket.

Theta-mjukvaran är öppen källkod, vilket potentiellt ökar möjligheten för vem som helst att skapa nya applikationer.

Tillgången på THETA-mynt är, liksom många andra kryptovalutor, begränsad, vilket gör att det enligt mjukvarans protokoll kan finnas max 1 miljard THETA

Om du funderar på att investera i andra kryptovalutor kan du läsa vårt inlägg och lära dig Hur man köper kryptovaluta här .

Är Theta en bra investering?

Man bör alltid göra sin egen research då det kan vara svårt att svara på om Theta är en bra investering då det kräver att vi vet framtiden. Men Theta är ett av de projekt som har en tillämpning och efterfrågan. 75 % av all internettrafik kommer från videor och efterfrågan ökar hela tiden på video i ännu högre kvalitet. Dessutom blir VR-innehåll (virtual reality) också mer och mer efterfrågat.

Theta kan därför spara tiotusentals till hundratals miljoner dollar i dessa videonätverk, liksom Theta låter Theta-investerare tjäna ytterligare kryptovalutor genom att använda sin dator och internetuppkoppling, vilket skapar både större intresse bland investerare och användare av Theta. Ju fler som använder nätverket Theta och investerar i det kommer priset att stiga. Det finns inga garantier, men Theta är ett av de kryptovalutaprojekt som många spår en ljus framtid, så det ska bli spännande att följa projektet och mjukvaran de kommande åren.

Du kan också följa Theta-kursen live .

KÖP THETA HÄR Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Vanliga frågor?

Vad är Theta?

Theta är en decentraliserad digital valuta även kallad kryptovaluta. 
Priset på Theta bestäms av utbud/efterfrågan och har varit en populär investering i flera år.

Hur köper man en Theta (THETA)?

Du kan köpa Theta på en kryptovalutabörs, handelsplattform eller genom att handla direkt med en annan person. Det är inte svårt än att göra en kontoöverföring, men är tyvärr inte möjligt hos bankerna än.Vi har skrivit en guide där du kan äga din första Theta inom 5 minuter.

Läs vår guide för att köpa Theta

Hur investerar man i Theta?

Du kan investera i Theta antingen genom att köpa en Theta direkt, eller genom att investera i en CFD som följer priset på Theta. Om du inte vill använda Theta som betalningsmedel är det ofta enklast att köpa en CFD, men du måste vara uppmärksam på eventuella avgifter.

Kan jag köpa Theta med kreditkort?

Du kan köpa Theta med kreditkort på nästan alla kryptovalutabörser. 
Handelsplattformen Coinbase erbjuder dig också att betala med kreditkort när du investerar, vilket innebär att du inte behöver vänta flera dagar på en kontoöverföring.

Kan jag köpa Theta genom kontoöverföring?

Du kan köpa Theta med kontoöverföring på alla kryptovalutabörser. 
Denna metod används oftast om det är stora summor man vill investera, men nackdelen är att man måste vänta flera dagar innan pengarna kan investeras. 
På handelsplattformen Coinbase kan du köpa Theta med kontoöverföring om du överför minst $200

Maste man belata skatt pa Theta?

När du som privatperson köper och säljer Theta betraktas det av Skatt som spekulation. Det vill säga att du köper dem för att göra vinst på en återförsäljning. 
Därför är du skyldig att deklarera det på din årsredovisning när du har vinst eller förlust på försäljningen av Theta.

Hur höjer man Theta?

Hur du höjer din Theta beror på hur du köpte dem. 
Om det är en CFD du har köpt stänger du helt enkelt handeln på handelsplattformen och tar ut dina pengar, men om de förvaras i en plånbok måste du sälja dem på en kryptovalutabörs.

Kan man köpa Theta på banken?

Du kan inte köpa Theta i de allra flesta danska banker. Vissa enskilda banker som Saxo Bank låter dig köpa en CFD som följer priset på Theta, men om du vill äga en Theta behöver du hitta en annan handelsplattform som t.ex. 
Coinbase.

Analytiker og strategisk investor. Mirsad

Mirsad Hasik är frilansskribent och författare. En skarp och solid analytisk förmåga till den finansiella sfären är superlativ som beskriver honom adekvat. Genom att kombinera hans personliga erfarenheter så skapar han texter av värde med målet att hjälpa just dig med dina investeringar. Centralpunkten i Mirsads investeringsportfölj utgörs av aktier, investeringsfonder och kryptovaluta.

Se alla artiklar av Mirsad