Köp 0x: Den totala 2024 guiden

Har du tankar på att köpa 0x (ZRX)? Eller vill du bara ta reda på vad 0x är för för något? 0x är ett så kallat infrastrukturprotokoll, där användare enkelt kan handla med andra kryptovalutor vilka bygger på Ethereums blockkedja där utbudet är betydligt större än hos många andra handelsplattformar.

Priset på 0x bestäms av utbud/efterfrågan där det finns ingen reglering som försöker minimera fluktuationerna, vilket gör att bra/dåliga nyheter eller stora investerare som köper/säljer av sitt innehav kan ha stor inverkan på priset där 10% prisfall/ökning på en dag inte är ovanligt när det kommer itll 0x.

Är du inte rädd än för vad som komma skall?

Fortsätt då att läsa vidare och lär dig mer om hur du investerar i 0x!

KÖP THETA HÄR Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Köp din första 0x steg-för-steg

I det här avsnittet förklarar vi hur du köper din första 0x och hur du säljer igen senare.

Den här steg-för-steg-guiden är baserad på Coinbase handelsplattform, eftersom det är den plattform som vi anser vara den bästa. Du kan dock enkelt använda guiden för en annan plattform, eftersom processen ofta är densamma.

KÖP THETA HÄR Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Steg 1 – Välj rätt handelsplattform

Det första steget när det kommer till att investera i 0x är att välja en adekvat handelsplattform. I den här artikeln utgår vi från att du vill investera i 0x, men om du senare vill använda din 0x som betalningsmedel så är det även möjligt med Coinbase som är den handelsplattform som vi rekommenderar.

På markanden så existerar det ett stort antal handelsplattformar vilka erbjuder dig möjligheten att köpa och sälja 0x, men tyvärr finns det också många av dem som har höga avgifter och säkerhetsproblem. Vi har samlat ett antal plattformar nedan i vår topplista som vi handlat hos och bedömt dessa utifrån:

  • Säkerhet
  • Avgifter
  • Enkel användning
  • Investeringsvägledning
  • Verktyg och andra funktioner

Baserat på ovanstående faktorer så föredrar vi Coinbase handelsplattform. De är licensierade i EU, har rimliga priser och är mycket användarvänliga för både nybörjare och erfarna.

Steg 2 – Skapa ett konto

När du har gjort ditt val och bestämt dig för vilken handelsplattform du vill handla från är nästa steg att skapa ett konto.

Nedan visar vi dig steg-för-steg hur du gör det på Coinbase, men du kan med största sannolikhet även använda guiden för andra plattformar.

Börja med att trycka på knappen nedan för att gå till Coinbase

Fyll nu i dina uppgifter och tryck på ”Börja handla”

coinbase 1

Fyll nu i dina uppgifter och tryck på ”Börja handla”

Du ska vid det här laget ha mottagit ett e-postmeddelande från Coinbase som du måste bekräfta. När detta är gjort så kan du sätta in pengar på ditt handelskonto. Du kan välja att sätta in pengar med hjälp av ett betalkort eller PayPal, där den minsta insättningen ligger på $50, till skillnad från $500 om du väljer att göra en traditionell banköverföring.

Du måste också besvara en radinvesteringsrelaterade frågor samt styrka din identitet genom att verifiera ditt ID. Detta kan åstadkommas antingen med hjälp av ett pass eller annat giltigt ID-kort. Anledningen till att du behöver lämna ut ”känslig information” är för att alla reglerade handelsplattformar har så kallade KYC-procedurer. Det här är rutiner som ämnar skydda dig som användare samt förhindra olaglig aktivitet som penningtvätt.

Steg 3 – Köp 0x (ZRX)

Att köpa 0x utgör nästa steg i listan.

Nu när du har skapat ditt konto och satt in pengar så är det enkelt att investera i 0x.

Du kan antingen skriva in ”0x” i sökfältet högst upp på sidan eller använda menyn till vänster och klicka på ”Handelsmarknader” för att sedan välja kategorin ”Krypto”

Du befinner dig nu på sidan för 0x och måste behöver på ”Handla” för att göra din första investering i 0x.

Du kan nu knappa in det belopp du vill ämnar förvärva 0x för. Det minsta beloppet du kan handla för är $50.

När du har angett beloppet, tryck på ”Öppna affär” för att köpa.

coinbase

0x grundades 2016 av Will Warren och Amir Bandeali, där det till en början investerades i av stora investeringsbolag.

0x är ett infrastrukturprotokoll som tillåter användare av sin plattform att enkelt handla med ERC20-tokens men även andra tillgångar på Ethereums blockkedja, helt utan att behöva förlita sig på centraliserade mellanhänder som med traditionella kryptovalutabörser.

0x använder sig av öppen källkod och offentligt granskningsbara smarta kontrakt, vilka i sin tur verkar tillsammans för att skapa ett flexibelt handelsprotokoll.

På senare tid har ytterligare funktioner lagts till i 0x, där till exempel nu som innehavare av ZRX kryptovalutor, kan tjäna in passiva belöningar samtidigt som de behåller sin röstkapacitet, vilket är en fördel för investerare som vill ta del av dessa passiva belöningar.

Om du funderar på att investera i andra kryptovalutor så rekommenderar vi att du läser vårt inlägg och köper din kryptovaluta här .

Är 0x en bra investering?

Det är svårt att svara på huruvida 0x är en bra investering ännu, eftersom vi inte kan se in i framtiden, men som med många av de andra kryptovalutorna där ute, har ZRX-token en gräns på maximalt 1 miljard ZRX, där de flesta redan förvävats och ägs av både privata investerare och investeringsbolag.

Det finns många olika handelsalternativ där ute, men ju fler människor börjar handla med kryptovalutor, desto mer drar de nytta av plattformar som 0x, något som i sin tur potentiellt kan ha en bra effekt på priset på ZRX-tokens. Men tänk på att all kryptovaluta klassas som en högriskinvestering, så du bör alltid överväga det hela noggrant innan du väljer att gå vidare.

Se 0x kursen i realtid .

KÖP THETA HÄR Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Vanliga frågor?

Vad är 0x?

0x är en decentraliserad digital valuta som inom sammanhanget benämns för som kryptovaluta. Priset på 0x bestäms av utbud/efterfrågan där den utgjort en populär investering i flera år.

Hur köper man en 0x (ZRX)?

Du kan köpa 0x hosen kryptovalutabörs, handelsplattform eller genom att handla den direkt från en annan person. Det hela är inte såvrareän att göra en traditionell kontoöverföring. Du kan dock ännu ej förvärva kryptot hos de svenska bankerna för närvarande. Vi har skrivit en guide där du kan äga din första 0x inom 5 minuter.

Läs vår guide för att köpa 0x

Hur investerar man i 0x?

Du kan investera i 0x antingen genom att direkt köpa en 0x, eller genom att investera i en CFD som följer priset på 0x. Om du inte vill använda 0x som betalningsmedel så är det ofta enklast att göra det via en CFD, men du måste vara medveten om att du kan komma att bli påförd eventuella avgifter.

Kan jag köpa 0x med kreditkort?

Du kan köpa 0x med kreditkort hos nästan vilken kryptovalutabörs som helst. Handelsplattformen Coinbase erbjuder dig också möjlikgheten att betala med kreditkort när du investerar, något som i sin tur innebär att du inte behöver vänta flera dagar på en kontoöverföring.

Kan jag köpa 0x med en kontoöverföring?

Du kan köpa 0x med kontoöverföring hos alla kryptovalutabörser. Denna metod används oftast om det handlar om stora summor, men nackdelen är att man måste vänta flera dagar innan pengarna kan investeras. Hos handelsplattformen Coinbase kan du köpa 0x med kontoöverföring om du överför minst $200

Måste du betala skatt på 0x?

När du som individ köper och säljer 0x betraktas det av Skatteverket som spekulation. Det vill säga att du köper dem med syftet att generera en vinst under en försäljning. Just därför så är du skyldig att deklarera det på din årsredovisning oavsett om du har gått med vinst eller förlust för den del vid försäljningen av 0x.

Hur säljer man av sitt 0x innehav?

Hur du säljer av dina 0x beror på hur du köpte dem initialt. Om det handlar om en CFD så stänger du helt enkelt handeln hos handelsplattformen och tar ut dina pengar. Å andra sidan, om de förvaras i en digital plånbok så måste du sälja av dem via en kryptovalutabörs.

Kan man köpa 0x hos banken?

Du kan inte köpa 0x hos de svenska bankerna. Vissa enskilda banker som Saxo Bank låter dig köpa en CFD som följer priset på 0x, men om du vill äga en 0x behöver du hitta en annan handelsplattform som t.ex. Coinbase eller dylikt.

Analytiker og strategisk investor. Mirsad

Mirsad Hasik är frilansskribent och författare. En skarp och solid analytisk förmåga till den finansiella sfären är superlativ som beskriver honom adekvat. Genom att kombinera hans personliga erfarenheter så skapar han texter av värde med målet att hjälpa just dig med dina investeringar. Centralpunkten i Mirsads investeringsportfölj utgörs av aktier, investeringsfonder och kryptovaluta.

Se alla artiklar av Mirsad