ZCash Kurs i Realtid (ZEC/SEK) & Pris Diagram

zcash
zcash

Zcash (ZEC)

Price
229.20

Priset på ZCash varierar beroende på den rådande utbudet och efterfrågan. På denna sida så får du allti ta del av uppdaterade ZCash-kurser, så att du alltid kan hitta det senaste ZCash-priset (ZEC).

Läs vidare när vi dyker in djupare i själva prisprognosen för kryptot ZCash.

KÖP THETA HÄR Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

ZCash kursgraf – Uppdaterad i realtid

KÖP THETA HÄR Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Här kan du se den historiska prisutvecklingen för ZCash.

ZCash-växelkursen är som vilken annan kryptovaluta som helst, där växelkursen dagligen stiger och sjunker för varje ny dag som kommer. Du bör således alltid hålla ett extra öga på ZCash (ZEC) kursen (dagligen), för att på så sätt ta reda på hur den rådande kursen kommer att utveckla sig

ZCash pris – Här kan du köpa ZCash

ZCash-priset ändras dagligen och det är därför viktigt att du håller ett öga på priset om du vill handla med ZCash. Det är också viktigt att du väljer en handelsplattform där du kan se det senaste ZCash-priset, samt även har i åtanke följande parametrar:

  • Välj den handelsplattform med de lägsta avgifterna och provisionerna
  • Välj en handelsplattform som har det bästa urvalet av kryptovalutor
  • Se alltid till att välja en handelsplattform med kurser uppdaterade i realtid

Du kan enkelt köpa ZCash via en handelsplattform. Du kan välja bland ett stort antal av plattformar, men våra utvalda favoriter utgörs av Coinbase, Capital.com och Avanza. Här får du ta del av fördelaktiga handelsavgifter och inte minst tydliga verktyg för analys. Börja investera nu!

Vad bestämmer priset på ZCash?

Det enkla svaret är att ZCash, precis som nästan alla andra kryptovalutor, drivs av utbud och efterfrågan. Utbud innebär definiera antalet tillgängliga ZCash, medan efterfrågan ämnar definiera antalet intresserade. Så hur många mynt finns det och hur många kommer att köpa ZCash?

Ju färre mynt som det finns på marknaden, och ju mer intressenter som existerar, desto högre kommer priset att vara. På samma sätt kommer ett större utbud och en lägre efterfrågan att leda till ett lägre pris.

Så det är främst utbudet och efterfrågan på ZCash som avgör priset – men vad påverkar utbudet och efterfrågan rent konkret? Flera faktorer spelar in här, men efterfrågan påverkas av mediabevakning, kändisarnas åsikter, sociala forum och den allmänna publiciteten om ZCash. Här nedan så återger vi de faktorer vilka tenderar främst att påverka ZCash-priset:

Dessa faktorer påverkar ZCash-priset:

  • Utbud och efterfrågan: Utbud och efterfrågan är själva katalysatorn, dvs. vad som avgör om priset kommer att stiga eller falla. Om efterfrågan är hög så kommer priset att stiga, men om efterfrågan är låg så kommer priset att falla. Samtidigt måste erbjudandet om antalet mynt att beaktas. En krypto med stort utbud (t.ex. Shiba Inu) kommer med största sannolikhet inte att uppleva ett så högt pris per mynt som t.ex Bitcoin, där utbudet är lågt och efterfrågan är hög.
  • Mediebevakning/rykte: Det finns flera exempel på hur mediebevakning, rykten, viktiga personers åsikter och sociala forum kan komma att påverka efterfrågan och därmed priset hos kryptot i fråga. Bitcoin upplevde sin bästa tillväxt någonsin i början av 2021 som ett resultat av Teslas nyheter om att godkänna Bitcoin som betalning för sina elbilar, där flera också såg mycket positivt på tekniken. Bitcoin omtalades med rätta som framtidens betalningsmetod, vilket fick efterfrågan att skjuta i höjden. På samma sätt fick negativ publicitet (Teslas totala nekande av Bitcoin som betalningsform, Kinas förbud mot mining, osäkerheten kring kryptovalutans strömförbrukning) att efterfrågan och priserna rasade. Därefter har kryptovalutan stigit igen på grund av ny publicitet.
  • Mining/Antal mynt: Mining är en process som används för att att verifiera transaktioner, något som görs genom att lösa omfattande uppgifter. Personerna som löser dessa uppgifter belönas med ett visst antal mynt.

Det är viktigt att förstå att ovanstående faktorer är nära relaterade. Du vet att under perioder med positiv mediebevakning, omnämnanden runt om olika sociala forum och dylikt leda till att efterfrågan på ZCash ökar, något som i sin tur sannolikt kommer få priset på kryptoto att stiga. På samma sätt så vet du att negativ publicitet, som Kinas förbud mot mining i sin tur leda till sjunkande efterfrågan och därmed fallande priser.

ZCash Prisutveckling – Kommer priset att gå upp eller ner?

Eftersom priset drivs av volatila faktorer som utbud, efterfrågan och rykte på ZCash så är det helt givet att priset i sig är ganska volatilt. Dessa faktorer gör det dock relativt svårt att förutse den kortsiktiga prisutvecklingen.

I perioder med mycket positiv publicitet så kan du förvänta dig en stark pristillväxt. Om opinionen däremot är negativ så kan man sannolikt att förvänta sig ett prisfall.

Hur som helst så är det viktigt att det även med lovande framtidsutsikter och sin betydande position på marknaden så klassas det hela som en investering med hög risk. Historisk avkastning och framtida prognoser är således ingen garanti för vinst. Här är risken att förlora pengar lika stor som att tjäna pengar.

Om du väljer att investera så är det därför viktigt att ej spendera mer än du kan förlora och att hålla dig uppdaterad om kursutvecklingen. Du kommer då lättare att säkra vinster och förhindra potentiella förluster.

Vill du lära dig mer om ZCash? Då rekommenderar vi att du läser artikeln: Köp ZCash !

KÖP THETA HÄR Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Vanliga frågor

Vad är växelkursen för ZCash (ZEC)?

Kursen för ZCash ändras varje sekund. Du kan se det aktuella priset för ZCash här.

Vad bestämmer priset på ZCash?

Priset på ZCash bestäms av den rådande utbudet och efterfrågan. Det hela innebär att ju fler som väljer att köpa ZCash, desto mer kommer priset i fråga att stiga.

Vad kostar en ZCash?

Priset på ZCash förändras för varje given moment. För att hålla dig a la jour med den rådande priset så rekommenderar vi att du beskådar vår artikel gällande ZCash där du får ta del av priset för kryptot i realtid.

Ska jag köpa ZCash?

Det beror på din investeringsstrategi. Du kan börja med att läsa vår artikel om ZCash och i efterhand se om det är en bra investering för din investeringsstrategi.

Analytiker og strategisk investor. Mirsad

Mirsad Hasik är frilansskribent och författare. En skarp och solid analytisk förmåga till den finansiella sfären är superlativ som beskriver honom adekvat. Genom att kombinera hans personliga erfarenheter så skapar han texter av värde med målet att hjälpa just dig med dina investeringar. Centralpunkten i Mirsads investeringsportfölj utgörs av aktier, investeringsfonder och kryptovaluta.

Se alla artiklar av Mirsad